بازگشت ۲۴ میلیون تن پسماند کشاورزی به چرخه خوراک دام با ابلاغ ضوابط بهداشتی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: امکان فرآوری و بازگشت سالیانه حدود ۲۴ میلیون تن بقایا و پسماندهای بخش کشاورزی و میادین میوه و تره‌بار به جیره غذایی دام و طیور با تدوین و ابلاغ دستورالعمل ضوابط فنی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور به استان‌ها فراهم شد.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم‌نیوز از وزارت جهادکشاورزی، «سید احمدرضا سیدعلیان» ارزش اقتصادی ۲۴ میلیون تن بقایای و پسماندهای کشاورزی را سالیانه ۵۳۶ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار داشت: بر اساس برآوردها، برای تولید این مقدار بقایا و پسماندهای کشاورزی، سالیانه حدود ۱۳ هزار میلیارد مترمکعب آب در کشور مصرف می‌شود که با فرآوری و بازگشت آن به جیره خوراک دام و طیور می‌توان از این مواد به نوعی بهره‌گیری کرد و هزینه تولید را تا حدی کاهش داد.

وی افزود: دستورالعمل فنی و بهداشتی کارخانه‌های تولید مواد اولیه خوراک دام و طیور از محصولات جانبی صنایع غذایی و کشاورزی در قالب ۲۰ صفحه به منظور فرآوری بهداشتی بقایا و پسماندهای کشاورزی و میادین میوه و تره‌بار شهری و روستایی و استفاده آن در جیره خوراک دام و طیور با همکاری این دفتر، سازمان دامپزشکی کشور، دفتر فناوری و محیط زیست وزارتخانه و موسسه تحقیقات علوم دامی تهیه و از حدود ۲ هفته پیش به استان‌ها ابلاغ شده است.

این مسوول با بیان این که برخی از واحدها و کارگاه‌ها در گذشته نیز بقایا و پسماندهای کشاورزی را برای مصرف دام و طیور فرآوری می‌کرده‌اند، بیان‌داشت: با تدوین و ابلاغ این دستورالعمل، فعالیت این واحدها یا واحدهای تازه‌تاسیس در چارچوب ضوابط بهداشتی و همراه با نظارت انجام و به نوعی به فعالیت این واحدها هویت‌بخشی می‌شود.

سیدعلیان، در همین حال از راه‌اندازی کارگروه بهره‌وری خوراک دام و طیور از سوی دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام خبر داد و تصریح‌کرد: این کارگروه‌های استانی، کار نظارت بر واحدها و کارگاه‌های فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی را انجام و به ما گزارش می‌دهند، ضمن آن که ادارات دامپزشکی استان‌ها نیز نظارت بهداشتی را بر این واحدها خواهند داشت.

وی گفت: ما به دنبال آن بودیم که فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی پُرهزینه نباشد و از این رو اصرار داشتیم این مواد در کارگاه‌های درجه ۲ و ۳ واحدهای صنعتی کارخانجات خوراک دام و طیور به خوراک تبدیل شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی خاطرنشان‌کرد: این دفتر از سال ۱۴۰۰ بهره‌وری و بهره‌گیری از بقایا و پسماندهای کشاورزی و بازگشت آن پس از فرآوری بهداشتی به چرخه خوراک دام و طیور را پیگیری کرده است.

کد خبر 68796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =