به گزارش اگزیمنیوز از ایسنا، فرزاد مخلص الائمه امروز(دوشنبه)در دومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه که در مسجد جامع تاریخی این شهر برگزار شد، اظهار داشت: جشنواره انار ساوه گامی در جهت معرفی یکی از ظرفیت های اقتصادی و کشاورزی این شهرستان است.
وی افزود: استان مرکزی عمدتا به عنوان یک استان صنعتی شناخته میشود و طبیعی است که صنایع کشور ابتدا در این استان راه اندازی شدند و سال گذشته رتبه اول تنوع تولیدات صنعتی به استان مرکزی با ۱.۸ مساحت کشور تعلق گرفت، یعنی هر آنچه که استان و سایر نقاط همجوار نیاز دارند در این استان تولید میشود.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه ساوه دومین قطب و کانون صنعت استان مرکزی، دارای ویژگی منحصر بفردی است، تصریح کرد: ساوه قطب تولیدات و صادرات غیرنفتی است که این ویژگی منحصر به فرد را کمتر شهرستان کشور دارد.
مخلص الائمه گفت: استان مرکزی همانطور که در حوزه صنعت پیشران است در کشاورزی نیز رتبه های برتر تولیدات مختلفی نظیر انار، پسته، انگور و ... دارد که گل سر سبد تولیدات کشاورزی استان مرکزی، انار است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه تقریبا در استان مرکزی تمامی ارقام انار تولید می شود، افزود: شهرستان ساوه رتبه اول تولید انار در جهان و کشور را دارد. در تلاش هستیم که امسال بتوانیم پایانه صادراتی انار را در ساوه بهرهبرداری کنیم و در این زمینه مجموعه اقداماتی در دستور کار است.
وی گفت: در حوزه فرآوری اقدامات خوبی صورت گرفته و در شهر صنعتی کاوه پیشرفته ترین سردخانه کشور افتتاح شد.
وی بیان کرد: گردشگری استان مرکزی مغفول مانده است و با توجه به اینکه این استان رتبه سوم تردد کشور را به خود اختصاص داده است باید این صنعت در استان رونق بگیرد.
امام جمعه ساوه نیز گفت: جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه به پاس قدردانی از زحمات کشاورزان و به رخ کشیدن توانمندی ها و ظرفیت های این خطه از دیار اسلامی است.
حجتالاسلام جعفر رحیمی با اشاره به مزایای میوه انار گفت: افزایش تلفات انار در انبارهای سنتی مهمترین چالش پیش روی باغداران و کشاورزان است که نیازمند احداث سردخانه مدرن با ظرفیت بالا هستیم. بالا بودن هزینه بسته بندی و غیرمکانیزه بودن کشاورزی از دیگر مشکلات است که نیاز به نیروی کار بالا دارد در حالی که نرخ بیکاری در ساوه صفر است.
نظر شما