برآورد رشد ۸۰ درصدی تولید پسته در سال جاری

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید بیش از ۳۹۰ هزار تن انواع پسته تر و خشک از سطح ۵۵۰ هزار هکتار باغات کشور در سال جاری برآورد می‌شود که رشد ۸۰ درصدی نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم‌نیوز از وزارت جهادکشاورزی، «داریوش سالم‌پور» میزان تولید پسته در سال جاری را ۳۹۰ هزار تن برآورد کرد و افزود: بخشی زیادی از پسته‌های تولید شده در کشور فرآوری و در انبارهای استاندارد نگهداری و به‌تدریج وارد بازارهای داخلی و صادراتی می‌شود.

وی اظهار داشت: امسال به علت شرایط خوب جوی و پیگیری‌های موثر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در سطح ستاد و استان‌ها و همچنین اقدامات انجام شده توسط باغداران در زمینه کاهش خسارات محیطی همچون پیش‌آگاهی و هشدارهای به موقع هواشناسی و عملیات به‌باغی برای جلوگیری از خسارات سرمازدگی دیررس بهاره، قطب‌های تولیدی پسته کمترین آسیب و خسارت را داشتند و از این رو تولید پسته کشور با رشد معنی‌داری نسبت به دو سال گذشته، همراه بوده است.

این مقام مسوول، تولید پسته در سال گذشته را کمتر از ۲۲۰ هزار تن عنوان و خاطرنشان‌کرد: پارسال بخش‌های زیادی از باغات پسته در استان‌های کرمان، فارس و یزد دچار سرمازدگی و تنش‌های بهاره شدند که روی تولید اثر گذاشت.

سالم‌پور با بیان این که متوسط عملکرد تولید پسته خشک در باغات ایران ۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است، گفت: باغداران عمده و نمونه، عملکرد بیشتری در تولید پسته خشک دارند.

وی در همین حال اذعان‌داشت: باغات پسته کشور به دلیل ارزش افزوده این محصول در میان سایر باغات از نظر استفاده از فناوری‌ها و انتقال دستاوردهای تحقیقاتی سرآمد هستند.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی درباره اثر محدودیت‌های آبی و تغییرات اقلیمی در تولید باغات پسته کشور، توضیح داد: در ایران به دلیل تاثیر تغییرات اقلیمی حادث شده در جهان، بروز خشکسالی‌های پیاپی و افت کمی و کیفی آب، احتمال دارد ارقام و الگوی کشت برخی مناطق عوض شود و کوچ باغبانی همانند سایر کشورها اتفاق بیفتد و کشت و کار به مناطق دیگری که شرایط مساعدتری برای تولید دارند، تغییر کند.

وی با بیان اینکه طرح‌های مختلفی برای مقابله یا سازگاری با کم‌آبی در وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی شده است، بیان‌داشت: یکی از مصوبات دوازدهمین جلسه ستاد عالی پسته کشور که به ریاست وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، طرح مطالعاتی انتقال آب دریای عمان با لوله به مناطق پسته‌خیز فلات مرکزی ایران با همکاری باغداران، انجمن پسته ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان بود که علاوه بر آن در زمینه افزایش بهره‌وری، استفاده از سیستم‌های آبیاری زیرسطحی، استفاده از ارقام و پایه‌های مقاوم و استفاده از فناوری‌ها و شیوه‌های نوین حفاظت از باغ‌ها مانند نصب سایبان هم فعالیت‌هایی در حال پیگیری و اقدام است.

سالم‌پور، استفاده از دستگاه آب‌شیرین‌کن برای تأمین آب مورد نیاز باغات محصولاتی مانند پسته که دارای ارزش اقتصادی بالا و ارزش افزوده هستند و ارزآوری دارند به صرفه دانست و اجرای این طرح را یکی از برنامه‌های دولت برای حفظ سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و پایداری تولید عنوان کرد.

وی در همین حال تاکید کرد: نصب سایبان‌ها در باغات با جلوگیری از تبخیر و تعرق حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف آب را کاهش می‌دهد.

کد خبر 67763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =