نماینده مجلس: حجم سرمایه‌گذاری مردم در بازار سرمایه ۱۸ برابر شد

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم هدایت سرمایه های مردم بدون واسطه در مسیر تولید گفت: طی پنج سال گذشته حجم سرمایه‌گذاری مردم در بازار سرمایه ۱۸ برابر شده است، یعنی مردم خودشان را در مسیر اقتصادی پیدا کرده‌اند.

به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در همایش سرمایه گذاری و تامین مالی از بازار سرمایه در محل اتاق بازرگانی مشهد افزود: در شرایط کنونی گسست بین سرمایه و مسیرهایی که باید در آن قرار گیرد، زیاد است، ماموریت بانکها آن است که سرمایه ها را گردآوری کرده و آن را در مسیر تولید قرار دهند اما مسیرشان را گم کرده اند و تبدیل به جریانی شده اند که به شدت اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

وی اظهار داشت: مقابله با بنگاه داری بانکها در حد شعار باقی مانده است، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از سال ۱۴۰۰، مسیری که تسهیلات کلان بانکی را طی می کند، تعیین کرده است، لذا در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بانکها موظف شدند هر سه ماه یکبار به این کمیسیون گزارش سه ماهی از روند تخصیص تسهیلات کلان خود را ارایه دهند.

این نماینده مجلس تسهیلات بانکی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان را تسهیلات کلان نامید و گفت: وضعیت تسهیلات کلان کشور در گزارش اسفند پارسال کمیسیون اصل ۹۰، نشان می دهد که بانکها به شرکتهای دسته اول و دومی که ایجاد کرده اند، تسهیلات می دهند و همه این تسهیلات در مسیر سفته‌بازی و بهم زدن نظام تولید در کشور مصرف می‌شود.

حجت الاسلام پژمانفر افزود: کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در مقابل حرکت مزبور بانکها ایستاده است و در بودجه امسال هم بانکها مکلف شده اند که گزارشهای مربوط به پرداخت تسهیلات بالای ۵۰۰ میلیارد ریال را به کمیسیون گزارش دهند.

وی یکی از راه های مدیریت سرمایه را هدایت آن به سمت مسیر تولید دانست و گفت: اگر این سرمایه ها به سمت تولید هدایت نشود، احساس ناامنی بوجود می آید، لذا باید بانکها در مسیر اصلی خود حرکت کنند و در ماه های پیش رو خواهید دید که برخی بانکها توان ادامه حرکت در این مسیر را نخواهند داشت و جراحی های بزرگی در نظام بانکی اتفاق خواهد افتاد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: با این حال برخی از عوامل نمی گذارند، بازار سرمایه در کشور به طور جدی کار کند، باید مراقبت کنیم که بانک وظیفه خود را انجام دهد و بتواند سیاستگزار باشد، کمک کنیم که مردم احساس امنیت در این موضوع داشته باشند، زیرا مشکلاتی که در فضای بازار سرمایه بوجود آمده، مردم را نگران کرده است.

وی بیان داشت: اگر بتوانیم امنیت را در بازار سرمایه افزایش دهیم، به طور قطع مسیر سرمایه به سمت تولید بدون واسطه‌گری پیش خواهد رفت.

حجت الاسلام پژمانفر با بیان اینکه بازار سرمایه بیشتر در تهران متمرکز شده است، افزود: مجموعه های بزرگی در خراسان رضوی وجود دارد که می تواند در بازار سرمایه وارد شود، استان ظرفیت بزرگی در حوزه معدن دارد که به فعلیت نرسیده و در خصوص آن غفلت شده است.

وی با اشاره به ظرفیت بالای خراسان رضوی در صنعت هتلداری گفت: یکی از ظرفیتهای بالای این استان، حوزه خدمات بویژه ظرفیتهای بالای هتلداری است، ۵۲ درصد هتلهای کشور در مشهد مستقر است، این استان همچنین ظرفیتهای زیادی برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه به سبب هم مرز بودن با کشورهای افغانستان و ترکمنستان دارد.

کد خبر 66105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 1 =