به گزارش روز دوشنبه اگزیمنیوز، علی اصغر عباسزاده افزود: از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد و از نظر ارزشی نیز ۱۱ درصد رشد داشته ایم؛ صادرات در گمرکات استان به ۲ قسمت تقسیم می شود، نخست صادراتی که در خود گمرکات استان اظهار و خارج می شود و مورد دوم صادراتی است که کالاها در دیگر گمرکات ایران اظهار می شوند اما از گمرکات کرمانشاه خارج می شوند.
وی ادامه داد: در مجموع صادرات اظهاری ما در استان ۶۷ درصد از نظر وزنی و ۶۸ درصد نیز از نظر ارزشی رشد داشته؛ با توجه به خدمات ارائه شده تجار علاقه مند شده اند که تجارت خود را از گمرکات استان انجام دهند.
عباسزاده گفت: عمده کالاهایی که از گمرکات استان خارج می شوند شامل کل تجهیزات مربوط به ساختمان سازی، آهن آلات، میل گرد، کاشی و سرامیک، میوه و تره بار، لبنیات و مواد خوراکی، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف است؛ واردات ما عمدتا شامل ماشین آلات مربوط به واحد های تولیدی است.
پرویزخان در صدر فعالیتهای تجاری استان
سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه در ادامه افزود: گمرکات فعال در استان به ترتیب پرویزخان با ۳۶ درصد صادرات، خسروی ۲۸ درصد، سومار ۲۱ درصد، شیخ صله ۹ درصد، شوشمی ۵ درصد و گمرک خود شهر کرمانشاه نیز یک درصد از صادرات را انجام می دهند.
وی ادامه داد: این حجم از صادرات در گمرکات استان با ۱۳۰ هزار دستگاه کامیون انجام می شود که از این تعداد ۴۹ هزار دستگاه از مرز پرویزخان، ۳۳ هزار دستگاه از خسروی، قریب به ۲۲ هزار دستگاه از مرز سومار، ۱۱ هزار دستگاه از مرز شوشمی و ۱۴ هزار دستگاه نیز از مرز شیخ صله صورت می گیرد.
عباسزاده با بیان اینکه با توجه به هم مرز بودن ایران و عراق، استان کرمانشاه با ۳۶ درصد کالای صادراتی به عراق در رتبه نخست این استان ها قرار دارد، بیان کرد: به ترتیب ایلام با ۲۳ درصد، آذربایجان غربی ۱۶ درصد، کردستان ۱۲ درصد و خوزستان با ۱۰ درصد در جایگاه های بعدی قرار دارند.
وی گفت: سال گذشته استان کرمانشاه توانست رتبه چهارم صادرات کشور را به خود اختصاص دهد و با توجه به این آمار پتانسیل خیلی خوبی در استان برای صادرات و واردات وجود دارد و می توان تمام مشاغل جانبی در استان را رشد و تعالی بخشید.
۲ مرز کرمانشاه کد بین المللی دارند
سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه در ادامه افزود: مرز پرویزخان از ابتدا ساختار بازارچه ای داشت و پس از اخذ تصمیم هیات دولت به صورت مرز رسمی شناخته شد، در حال حاضر این مرز به عنوان یکی از مرزهای بسیار مهم بین المللی در حال فعالیت است؛ همه کشورهایی که عضو سازمان بین المللی گمرک هستند یک کد اختصاصی دارند و مرز پرویزخان نیز آن کد را داراست.
عباسزاده با اشاره به اینکه سازمان جهانی گمرک یک نهاد بین المللی است و در حال حاضر ۱۹۳ کشور دنیا در آن عضو هستند، اظهار کرد: در استان کرمانشاه ۲ مرز پرویزخان و خسروی دارای کد بین المللی هستند.
وی گفت: در ۲ پایانه مرزی پرویزخان و خسروی صادرات، واردات، ترانزیت داخلی و خارجی، ورود موقت، خروج موقت و رویه مسافری صورت می گیرد و به عبارتی همه رویه هایی که در تمام گمرکات دنیا مطرح است در این ۲ پایانه مرزی وجود دارد؛ در ۲ مرز شیخ صله و شوشمی تنها صادرات صورت می گیرد و واردات در قالب کولبری اتفاق می افتد.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه در ادامه گفت: در مرز پرویزخان بر اساس طرح جامع در سال گذشته برای تکمیل فاز اول این طرح ۷۵ میلیارد تومان و سال جاری نیز ۱۰ میلیارد تومان هزینه شده است؛ برای ساخت خانه های سازمانی برای کارمندان مشغول در این پایانه نیز اعتباراتی جذب شده است و خوشبختانه در حال اخذ پروانه شهرداری برای شورع پروژه هستیم.
نظر شما