به گزارش اگزیمنیوز از وزارت جهاد کشاورزی، «علیرضا مهاجر»در پنجمین جلسه کشاورزی قرارداد گندم جو و دانههای روغنی افزود: در برنامه کشت قراردادی سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ حداقل در سطح ۳ میلیون هکتار کشت قراردادی گندم، جو و دانههای روغنی هدفگذاری شده و در صورت آمادگی کشاورزان و تامین اعتبار و امکانات، سقف کشت قراردادی این محصولات در سطح بیش از ۶ میلیون هکتار پیشبینی میشود.
وی با بیان آنکه کشت قراردادی با توجه به شرایط آب و هوایی از ۱۵ شهریور امسال آغاز خواهد شد، ابراز امیدواری کرد اجرای کشت قراردادی در سال زراعی آینده به افزایش خوداتکایی در تولید گندم، کاهش واردات جو و تامین قسمتی از کنجاله و روغن مورد نیاز کشور که جزو برنامههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، کمک کند. کشت قراردادی شامل گندم آبی و دیم، جو و دانههای روغنی شامل کلزا، گلرنگ و کاملینا میشود.
وی با بیان اینکه در تامین بذر دانههای روغتی مشکلی نداریم، اظهار داشت: کلزا علاوه بر تامین روغن، برای پایداری گندم نیز باید کشت شود.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی درباره تامین کود برای کشت قراردادی گفت: اکنون با هماهنگی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، بخشی از کود مورد نیاز کشتهای قراردادی تامین شده و در انبارها موجود است که میتوان آن را میان کشاورزان توزیع کرد. همچنین مقداری کود کشاورزی توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خریداری شده و اکنون در بنادر است و در صورت تامین اعتبار ریالی، ترخیص میشود.
مهاجر گفت: در کشت قراردادی سال زراعی آینده کود و بیمه جزو مشوقها مدنظر قرار گرفته است.
وی به نقش ترویج و آموزش در پیشبرد اهداف کشت قراردادی اشاره کرد و افزود: شبکه ترویج کشاورزی در کنار ما است تا کشت قراردادی در سال زراعی آینده به شکل مناسب اجرا شود.
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: در کشت قراردادی سال زراعی آینده، شرکت بازرگانی دولتی سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان مجریان دولتی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
نظر شما