به گزارش روز سه شنبه اگزیمنیوز از وزارت نیرو، محسن اردکانی افزود: مصرف آب امسال در اردیبهشت ماه نسبت به سال گذشته قابل قبول بوده، اما در چهارم خرداد ماه از ساعت ۱۲ تا ۱۲.۴۵ در هر ثانیه ۵۲ هزار لیتر آب مصرف شده که این رقم به طور میانگین در آن روز ۴۱ هزار لیتر بوده، درحالی که سال گذشته در این زمان ۳۷ هزار لیتر آب مصرف شده است.
وی مدیریت بهینه مصرف آب شرب را در دسترسترین راه حل مشکل کمآبی تهران دانست و ادامه داد: آب کالایی غیرقابل تولید است و برای تامین آن نیازمند بارشها هستیم، در صورتی که بارش به اندازه کافی نباشد، راهی برای تامین آب اضافی نداریم و در این شرایط باید همه ما به مدیریت مصرف آب توجه بیشتری داشته باشیم.
براساس آمار هواشناسی استان تهران میزان بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت ۴۴ درصد کاهش و نسبت به سال گذشته که سال خشکی محسوب میشود ۶ درصد کاهش یافته است.
ضرورت کاهش ۲ مترمکعبی از مصرف ماهانه آب خانوارهای پرمصرف
به گفته مدیرعامل آبفای استان تهران، اگر مشترکان پرمصرفی که بیش از دو برابر الگو آب مصرف میکنند روزانه فقط دو مترمکعب از مصرف خود را کم کنند، ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال آب ذخیره میشود و مشکلی برای تامین آب تهران نخواهیم داشت.
طبق اعلام شرکت آبفای استان تهران الگوی مصرف آب در تهران ۱۴ مترمکعب در ماه به ازای هر خانوار است که ۴۷ درصد از مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران بیش از الگوی آب مصرف میکنند؛ همچنین مشترکانی که ماهانه تا ۱۴ مترمکعب آب مصرف میکنند، «خوشمصرف»، مشترکانی که ماهانه ۱۴ تا ۲۸ مترمکعب آب مصرف میکنند، «پرمصرف» و مشترکانی که ماهانه بیش از ۲۸ مترمکعب آب مصرف میکنند، «بدمصرف» محسوب میشوند.
به گفته اردکانی، در استان تهران سالانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب توزیع میشود که سهم شهر تهران از این میزان یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون مترمکعب است و تنها با ۱۰ درصد صرفهجویی در مصرف آب شهر تهران، ۱۲۰ میلیون مترمکعب به آب در دسترس سایر شهروندان اضافه خواهد شد.
طبق آمار، دو درصد از مشترکان شهر تهران بیش از دو برابر الگو مصرف میکنند.
اردکانی در این باره گفت: به مشترکانی که در ماه بیش از ۴۸مترمکعب آب مصرف میکنند، در مرحله اول تذکر میدهیم، در صورتی که مصرف را کاهش ندهند، اخطار میدهیم و در صورت بیتوجهی به اخطارها، ناچاریم برای رعایت حقوق سایر شهروندان، آب مشترکان بدمصرف را در ساعاتی از روز قطع کنیم.
با توجه به آغاز فصل گرما و استفاده از کولرهای آبی سه راهکار زیر اثر قابل توجهی در مدیریت مصرف آب خانوار دارد.
نخست اینکه برای کولرهای آبی سایبان بگذاریم تا آب کمتری از داخل محفظه کولر تبخیر شود، راهکار دوم اینکه کولرها به صورت دورهای بازدید شود و در صورت مشاهده جمعشدن آب روی پشتبامها بررسی کنیم آیا محفظه کولر نشتی دارد، در این صورت اقدام لازم انجام شود و سومین راهکار این است که در ساعتی از شبانهروز که از گرمای هوا کاسته میشود، کولرها را خاموش کنیم.
نظر شما