افزایش تعداد فروشگاه‌های متصل به سامانه کالابرگ الکترونیک

سامانه کالابرگ الکترونیک در تمام کشور از دورترین نقاط تا کلان‌شهرها راه اندازی شده و تاکنون ۵۰ هزار فروشگاه و واحد صنفی به آن متصل شده‌اند.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم‌نیوز، دولت سیزدهم در راستای حمایت از معیشت و حفظ سبد غذایی خانوار اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی را در دستور کار قرار داد.

به اعتقاد کارشناسان در سالهای اخیر ثابت ماندن مبلغ یارانه تاثیری در حفظ قدرت خرید مردم نداشته است بر همین اساس دولت مصمم شد تا برای افزایش قدرت معیشت، تحقق سلامت و حمایت از سبد غذایی خانوار استفاده از کالا برگ الکترونیکی را کلید بزند.

این طرح که در سال گذشته به شکل آزمایشی در چهار استان هرمزگان، قزوین، گیلان و مرکزی اجرایی شد اکنون به عنوان یک طرح ملی در ۳۱ استان کشور به اجرا درآمده است.

اسفند ماه سال گذشته اجرای سراسری طرح کالابرگ الکترونیکی در کل کشور آغاز شد و طبق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخی از فروشگاه‌های زنجیره ای و خـُرد مجهز به بارکدخوان به سامانه متصل و پذیرای شهروندان در سراسر کشور شدند.

سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور مبنی بر تسریع اجرای کالابرگ الکترونیک از فراهم بودن بستر کامل اجرای طرح در وزارت کار خبر داده است.

وی گفته معاون اول رئیس‌جمهور نشست‌های تخصصی را در این زمینه تشکیل می‌دهد و به‌ محض اینکه منابع تأمین و ابلاغ شود، بستر برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سراسر کشور فراهم است.

مرتضوی وظیفه اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را طراحی و راه‌اندازی سامانه برای طرح مذکور عنوان کرد و گفت: سامانه طرح ملی کالابرگ الکترونیک در سراسر کشور از دورترین نقاط تا کلانشهرها راه‌اندازی و حدود ۵۰ هزار واحد صنفی به این سامانه متصل شدند.

به گفته وزیر کار پیش‌بینی می‌شود با اجرای این طرح به ‌طور روزانه تراکنش‌ها در هر فروشگاه در یک بازه زمانی ۲۰ تا ۲۵ روزه به حدود ۲۰ عدد برسد.

ساز و کار اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به این شکل است که در نتیجه استفاده مردم از اعتبار کالابرگ مبلغ پرداختی از سوی مردم برای خرید کالاهای اساسی ثابت می‌ماند و دولت افزایش قیمت ناشی از تورم را در طول دوره طرح برعهده می‌گیرد.

افزایش تعداد فروشگاه‌های متصل به سامانه کالابرگ الکترونیک

به موجب این طرح امکان خرید اعتباری ۱۰ قلم کالای اساسی شامل ماست، شیر، ‌ پنیر، قند و شکر، ماکارونی، روغن مایع، برنج، مرغ و تخم مرغ تا سقف مبلغ یارانه خانوار یک ماه زودتر از تاریخ واریز نقدی فراهم شده و سرپرست خانوار می تواند یک ماه زودتر از موعد دریافت یارانه برای خرید این اقلام بدون هیچگونه محدودیت در نوع و قیمت یا نشان تجاری کالا از اعتبار یارانه خود خرج کند.

خانوارهایی که یارانه دریافت می‌کنند می توانند برای مشاهده‌ میزان اعتبار و لیست کالاها و فروشگاه‌های مشمول طرح ملی کالابرگ الکترونیک با تلفن همراه سرپرست خانوار کد دستوری #۲۸*۷۸۸* را شماره‌گیری کرده و یا به درگاه اینترنتی shoma.sfara.ir مراجعه کنند.

به منظور اعمال سیاست‌های حمایتی دولت، شبکه ملی اعتبار (شما) راه اندازی شده است. شبکه ملی اعتبار یک روش جدید و متصل به شبکه بانکی است که بر مبنای کد ملی افراد، اعتبار کارت آنها شارژ می‌شود و افراد می‌توانند با هر کارت‌بانکی که به نام سرپرست خانوار است خرید کنند و نیاز نیست حتماً کارت یارانه به همراه داشته باشند.

در روزهای اخیر مجری طرح کالابرگ الکترونیک با اعلام واریز یارانه خرداد ماه به حساب سرپرستان خانوار و شارژ اعتبار خرید کالابرگ الکترونیکی، گفت: یارانه بگیران می‌توانند از اعتبار یارانه در قالب کالابرگ الکترونیکی اقلام اساسی خود را خریداری کنند. در صورتی که سرپرستان خانوار در ماه گذشته از کالابرگ الکترونیکی استفاده نکرده باشند، رقم کامل یارانه برایشان قابل برداشت است و در صورت استفاده به همان میزان از یارانه خانوار کسر شده و باقی مانده مبلغ به حساب سرپرست خانوار واریز می شود.

در حال حاضر اغلب فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ کشور از جمله افق کوروش، رفاه، جانبو و دیلی مارکت به این طرح متصل شده‌اند. طبق برنامه‌ریزی ها قرار است تا پایان اردیبهشت ماه تعداد فروشگاه‌های ارائه دهنده خرید اعتباری به ۵۰ هزار فروشگاه و تا پایان خرداد به بیش از ۶۰ هزار فروشگاه افزایش یابد.

همچنین اقلام جدید پروتئینی نظیر ماهی و حبوبات پس از بررسی‌های لازم به لیست ۱۰ قلم کالای ارائه شده در این طرح اضافه خواهد شد.

استفاده از اعتبار کالابرگ الکترونیکی کاملا اختیاری است و یارانه هیچ کسی قطع نمی‌شود. خانوارها می‌توانند یک ماه زودتر از مبلغ یارانه خودشان خرج کنند و چنانچه تمایل به خرید کالابرگ الکترونیکی نبود، همچنان امکان برداشت نقدی یارانه واریزی ماه‌های آینده وجود دارد.

کد خبر 63255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 4 =