دبیر شورای اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت روز دوشنبه گفت: از مجموع 26 قرارداد و تفاهم نامه امضا شده بین جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا،هشت قرارداد وارد مرحله اجرایی شده است. علی محمد گودرزی اضافه کرد: برای انجام سرمایه گذاری های مشترک و اجرای پروژه ها، لازم است هر چه سریعتر بانک های ایتالیایی با بانک های ایرانی ارتباط برقرار کنند و تسهیلات لازم برقرار شود.
وی همچنین بر برقراری بیمه های صادراتی تاکید کرد و گفت: پس از سفر رئیس جمهوری ایران به ایتالیا و عقد قراردادهای مختلف، تاکنون قراردادهای «شرکت نیرو تابلو، ایدرو، سازندگان دستگاه های دیالیز، شرکت تجهیزات تام کار، توسعه پرواز یزد، ایمیدرو و کارگاز سیستم» به مرحله اجرا رسیده است. این قراردادها در زمینه های مختلف معدنی، نیرو، هوا و فضا، پزشکی، حمل و نقل، نفت و گاز و صنعتی بوده است.
با توجه به آمار مبادلات اقتصادی ایران و ایتالیا از سال 2013 میلادی تاکنون، صادرات و واردات دو کشور در حال حرکت به سوی توازن نسبی است. در جدول تراز تجاری دو کشور، ایران سال 2013 با واردات یک میلیارد و 56 میلیون یورویی از ایتالیا در مقابل صادرات بیش از 137 میلیون یورو، واردات هفت برابری داشته است. در حالی که در سال 2014 واردات از ایتالیا در همین میزان تقریبا ثابت مانده یعنی یک میلیارد و 156 میلیون یورو و در مقابل 440 میلیون یورو به این کشور کالا صادر شده که نشانه افزایش بیش از دو برابری صادرات ایران به ایتالیاست.
در 6 ماهه نخست 2015 نیز طبق آمار، واردات ایران از ایتالیا بیش از 563 میلیون یورو بود که این رقم معادل دو برابر صادرات به این کشور یعنی 251 میلیون یورو است. بررسی آمار اعلام شده نشان می دهد میزان واردات از ایتالیا در این مدت تغییری نکرده، اما صادرات ایران نسبت به سال 2013 تقریبا 2.5 برابر شده است.
در همین راستا معاون سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام كرد: سفر سال گذشته رئیس جمهوری ایران به ایتالیا زمینه ساز دور جدیدی از همكاری ها بین تهران و رم را به دنبال داشت كه در بخش صنایع معدنی، ارزش سرمایه گذاری ها به 6.2 میلیارد یورو می رسد.
امیر خرمی شاد افزود: تاسیس شركت مشترك میان سازمان ایمیدرو و شركت دانیلی در ایران كه 60 درصد سهام مربوط به طرف ایتالیایی و 40 درصد مربوط به ایمیدرو است، در سفر سال گذشته به این كشور تفاهم شد .به گفته معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو، این شركت كه با نام معدنی و فلزی ایران و ایتالیا ثبت شده و كارهایش در حال انجام است، از مرحله كنسانتره، گندله و آهن اسفنجی به ظرفیت 6.5 میلیون تن كار را دنبال خواهد كرد .وی تصریح كرد: گزارش كار فعالیت شركت یاد شده كه نهایی شود، مطالعه فنی ومالی آن انجام و سرمایه گذاری با توجه به ظرفیت آن آغاز می شود.
خرمی شاد، تفاهم همكاری با شركت های ایتالیایی «دانیلی و فاتا» را برای اجرای طرح های زنجیره آلومینیوم تا مرحله شمش با ظرفیت 350 هزار تن و نیز صنایع جانبی آن شامل بیلیت، سیم و كابل، فویل، ورق قوطی و ورق آلومینیومی خودرو در مجموع مبلغ 1.73 میلیارد یورو و به همراه ساخت نیروگاه برق 900 مگاواتی مربوط به این مجموعه از دیگر برنامه های تهران و رم در حوزه عملكردی ایمیدرو برشمرد.
معاون ایمیدرو تاكید كرد: طرح های یاد شده در مسیر گسترش فعالیت در چارچوب اقتصاد مقاومتی صورت می گیرد و انتظار می رود اسناد مربوط به این همكاری در ماه جاری و یا اردیبهشت ماه، تكمیل و فعالیت آغاز شود.
وی گفت: پیش بینی می شود شركت معدنی و فلزی ایران و ایتالیا در بخشی از سرمایه گذاری 1.73 میلیارد یورویی مربوط به طرح زنجیره آلومینیوم مشاركت كند كه در این حوزه كارها از سوی ایمیدرو سازماندهی و هدایت می شود؛ در واقع ثبت شركت مشترك و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این بخش(فلزی و غیرفلزی) صورت می گیرد.
خرمی شاد خاطرنشان ساخت: ایران و ایتالیا در سفر سال گذشته رئیس جمهوری اسلامی ایران در زمینه های یاد شده توافق مقدماتی داشتند و اكنون در سفر هیات ایتالیایی به تهران این توافق ها كامل خواهد شد و وارد مرحله اجرایی می شود.
وی اضافه كرد: برخی فاینانس ها كه مورد تفاهم با شركت اس.ام.اس اینسه (SMS INNSE) و فولاد مباركه برای توسعه فولاد هرمزگان صورت گرفته، در واقع از پوشش بیمه ساچه ایتالیا برخوردار است. خرمی شاد یادآورشد: توسعه نورد گرم فولاد مباركه، ریخته گری و نورد فولاد سپید دشت ( چهارمحال وبختیاری) و توسعه فولاد هرمزگان به همراه طرح تولید لوله های فولادی بدون درز به ارزش كل یك میلیارد یورو پیش بینی شده است.
نظر شما