کمیته مشترک سرمایه‌گذاری میان ایران و ازبکستان تشکیل شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با طرح پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک سرمایه‌گذاری ایران و ازبکستان تأکید کرد: پایداری در روابط اقتصادی دو کشور بیشتر از تجارت کالا بر مسئله سرمایه‌گذاری مشترک متمرکز است.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم‌نیوز از اتاق بازرگانی ایران، دوران وهاب‌اف، رئیس اتاق بازرگانی ازبکستان با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی رئیس این اتاق دیدار و دو طرف راه‌های افزایش سطح همکاری‌ها و مبادلات تجاری میان ایران و ازبکستان را بررسی کردند.

در این دیدار غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران با اشاره به استقرار نظام اقتصادی مبتنی بر بازار آزاد در ازبکستان در چند سال اخیر گفت: آمارها نشان می‌دهد در سال گذشته حجم تجارت ازبکستان به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده که رقم قابل توجهی است و این نتیجه اقتصاد آزاد در این کشور است. این کشور با جمعیت بیش از ۳۰ میلیون نفر بزرگ‌ترین کشور آسیای مرکزی است و بازار متنوع و جذابی برای تاجران ایرانی دارد.

وی با اشاره به تشکیل اتاق مشترک ایران و ازبکستان در ایران ادامه داد: امیدوارم اتاق مشترک متناظر نیز در ازبکستان تشکیل شود. چرا که می‌تواند اثر ملموسی بر توسعه روابط تجاری دو طرف داشته باشد.

شافعی با تأکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی بر سر توسعه روابط اقتصادی ایران و ازبکستان مشکلات حمل‌ونقل به ویژه حمل‌ونقل ریلی است افزود: متاسفانه کشورهای ثالث در این امر نقش دارند و مشکلاتی را در مسیر ارسال کالا به ازبکستان به وجود می‌آورند.

رئیس اتاق ایران با طرح پیشنهاداتی برای افزایش سطح مبادلات تجاری دو کشور بیان کرد: ارائه برخی تسهیلات از جمله ضمانت‌نامه‌های بانکی برای صدور خدمات فنی و مهندسی که یکی از رشته‌های خوب همکاری است می‌تواند بر افزایش مبادلات اقتصادی ما اثرگذار باشد.

شافعی با اشاره به مذاکراتی که در گذشته در مورد ایجاد مراکز داوری بین اتاق‌های بازرگانی ایران و ازبکستان جهت رفع اختلافات تجار دو کشور انجام شده بود گفت: این مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیده است. امیدوارم هرچه زودتر با تشکیل این مرکز اختلافات و مشکلات حقوقی تجار دو کشور مرتفع شود.

وی با اشاره به اعزام هیات تجاری بزرگی از ایران به ازبکستان بعد از ماه رمضان، برای پذیرش هیات‌های تجاری از ازبکستان نیز اعلام آمادگی کرد و افزود: از آنجا که قرار است در آینده نزدیک رئیس‌جمهور ازبکستان به ایران سفر کند، اتاق‌های دو کشور می‌توانند تا زمان انجام آن سفر مقدمات شکل‌گیری توافقنامه‌ها و موافقت‌نامه‌های همکاری مشترک را آماده کنند تا هم در زمان حضور روسای جمهور این موافقت‌نامه‌ها عملیاتی شوند و هم مشکلات احتمالی موجود در مسیر فعالیت تجار دو طرف شناسایی و برطرف شوند.

شافعی با طرح پیشنهاد ایجاد یک کمیته مشترک سرمایه‌گذاری میان ایران و ازبکستان و عملیاتی کردن آن در جریان سفر رئیس‌جمهور این کشور به ایران ادامه داد: پایداری در روابط اقتصادی دو کشور بیشتر از تجارت کالا بر مسئله سرمایه‌گذاری مشترک متمرکز است. کمیته مشترک سرمایه‌گذاری دو اتاق در صورت تشکیل می‌تواند مطالعات جزئی درباره حوزه‌های مناسب سرمایه‌گذاری و مشارکت در دو کشور انجام داده و نتایج را در اختیار تجار و بخش خصوصی دو طرف برای انجام همکاری‌های جدید قرار دهد.

وی افزود: ما در صنایع کوچک و متوسط امکان زیادی برای سرمایه‌گذاری مشترک داریم. به ویژه اینکه ازبکستان در حوزه محصولات کشاورزی مزیت‌های زیادی دارد و ما هم در صنعت محصولات تبدیلی بسیار پیشرفته هستیم. لذا این حوزه می‌تواند به همکاری بسیار خوبی بین دو کشور منجر شود.

دوران وهاب‌اف رئیس اتاق ازبکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه تجارت دو طرفه ایران و ازبکستان در سال گذشته به نیم میلیارد دلار رسیده است، گفت: با فعال کردن همه پتانسیل‌های دو طرف می‌توان حجم مناسبات تجاری را چند برابر کرد. من اطمینان دارم با تلاش اتاق‌های دو کشور امسال می‌توانیم حجم مبادلات تجاری ایران و ازبکستان را ۲۰ الی ۳۰ درصد افزایش دهیم.

وی با استقبال از تشکیل اتاق مشترک متناظر در ازبکستان ادامه داد: مرکز داوری اتاق ازبکستان فعال است و ما می‌توانیم از طریق اتاق‌های مشترک دو کشور مراکز داوری را نیز به هم مرتبط کنیم تا اختلافات احتمالی تجار دو کشور پیگیری و حل شود.

وهاب‌اف با بیان اینکه تدوین نقشه راهبردی مسیر تجارت بین دو کشور می‌تواند به حل بسیاری از مشکلات موجود کمک کند، افزود: بازار اروپا کاملاً برای ازبکستان گشوده است. ما در زمینه تولید شیشه، سرامیک و مصالح ساختمانی، قطعات الکترونیکی، دارو و محصولات شیمیایی آماده سرمایه‌گذاری مشترک و صادرات به کشورهای ثالث هستیم. ضمن اینکه صنعت پوشاک در ازبکستان صنعتی رو به رشد با اهداف صادراتی است و می‌تواند زمینه خوبی برای همکاری‌های مشترک باشد.

کد خبر 61666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =