به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب روزنامه «عصر اقتصاد» در پنجم اسفندماه با عنوان «سودای فروش» و روزنامه ابتکار با عنوان «دود مولدسازی در چشم املاک دولتی» توضیح داد: بر اساس ماده هفت آییننامه طرح مولدسازی نحوه شناسایی داراییهای دولت ذکر شده است همچنین شرایط داراییهای مازاد نیز در ماده هشت آیین نامه بیان شده است که طبق این ماده، دارایی که در راستای وظایف ذاتی دستگاه مشمول استفاده نمیشود، فضاهای اداری فاقد توجیه اقتصادی از جنبه سرانه استاندارد یا ارزش منطقهای و موقعیت جغرافیایی، داراییهایی که بیش از یک سال راکد یا بدون استفاده باقیمانده باشند، داراییهای با کاربری یا بهرهبرداری تجاری، مسکونی، اقامتی و مشابه آن در زمره اموال مازاد قرار خواهند گرفت.
اینکه مولدسازی داراییهای دولت انجام نشود، به این بهانه که زمینه فراهم نیست، از آن جمله استدلالهایی است که به خوبی نشان می دهد اساسا چرا تاکنون مولدسازی داراییهای دولت موفق نبوده است؟ اینکه دولت دهها هزار زمین و ابنیه دارد، خود دلیلی بر ضرورت اجرای این مصوبه است و البته حاشیه سازی و مقاومت در برابر مولدسازی داراییهای دولت نیز قابل پیش بینی است چرا که اساسا آنچه تاکنون این زمینهای بلااستفاده را از بهینه شدن دور نگه داشته همین مقاومتها است.
مولدسازی داراییهای دولت بر خلاف آنچه تلاش می شود به عنوان حراج اموال دولت معرفی شود یک ضرورت در اقتصاد ایران است؛ ضرورتی که دولتهای قبل هم به آن اذعان داشته و دنبال می کردند اما همیشه سد بزرگ مقاومتها مانع از تحقق آن میشد.
اینکه دولت زمینهای بلا استفاده خود را به بهانه افزایش قیمت نتواند مولد کند، استدلالی نسنجیده است بر اساس این استدلال دولت هیچگاه نخواهد توانست به این دلیل از اموال خود استفاده کند چون قیمتها هیچگاه متوقف نخواهد شد اساسا نه دولت بلکه افراد یا تجار نیز اگر بخواهند به این نوع استدلال توجه کنند عملا باید همه چیز در اقتصاد متوقف شود چون با استدلال ذکر شده با پیش فرض اینکه قیمت ها افزایش می یابد هیچ فردی مبادرت به تجارت در هیچ حوزه ای نخواهد کرد و عملا اقتصادی شکل نمی گیرد.
اینکه دولت با این طرح به دنبال رفع کسری بودجه است از اساس اشتباه است به دلیل اینکه بارها از سوی مسئولان تاکید شده است به جهت اینکه سالهای سال کارهای عمرانی عقب مانده است با مولدسازی پروژههای عمرانی نیمه تمام اجرایی میشود.
این کار به تولید جدید منجر خواهد شد. قطعا این کار یکی از بهترین کارهای دولت است. هر عاقلی اگر بداند میتواند از دارایی راکد خود استفاده و ثروت ایجاد کند قطعا این کار را خواهد کرد.
نظر شما