قاره آفریقا؛ بازار بکری برای توسعه تجارت ایران/ رشد ۳۹ درصدی تجارت ایران و کشورهای آفریقایی

یک کارشناس اقتصادی رشد ۳۹ درصدی ارزش تجارت ایران و کشورهای آفریقایی در سال جاری خبر داد و گفت: زمینه برای کشت فراسرزمینی، برگزاری نمایشگاه و تهاتر با قاره آفریقا فراهم است و این بازار بکر فرصتی برای افزایش سهم تجارت جهانی برای ایران خواهد بود که باید از آن بهره برد.

به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز، «سیدروح اله لطیفی» با بیان اینکه از دهه ۷۰ گسترش تجارت با آفریقا مطرح شده است،‌ اظهار داشت: این قاره بکر در نزدیک ایران و حاشیه اقیانوس هند قرار دارد و می‌تواند بازار بزرگی را در اختیار ایران قرار دهد.

وی با تأکید بر اینکه تاریخ ایران هیچ سابقه‌ای از استعمار و مداخله در امور این قاره را نشان نمی‌دهد، خاطرنشان کرد: همین موضوع فرصت مناسبی را در ذهن مردم ایجاد کرده است که با استفاده از این ذهنیت مثبت می‌تواند مزیت‌های بسیاری را نسبت به کشورهای دیگر به دست آورد.

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا گفت: کالاها در قاره آفریقا به صورت مواد اولیه مانند محصولات غذایی، مواد معدنی، طلا و الماس وجود دارد که می‌تواند در بازار ایران برای خود جایی باز کند و از سوی دیگر کالاهای ایرانی مانند مشتقات نفتی، سوخت محصولات نیمه ساخته، پلاستیکی و ظروف مبلمان و پوشاک در کشورهای آفریقایی بازار مناسبی دارند.

۵۵ کشور آفریقایی بازار متفاوتی از یکدیگر دارند

وی با تأکید بر اینکه بازارها از دو سو شرایط مناسبی برای توسعه روابط دارد، گفت: ناشناخته بودن بازار ایران و آفریقا از یکدیگر یکی از دلایلی است که با وجود فراهم بودن شرایط، توسعه مطلوب و موردنظر را در سال‌های اخیر رقم نزده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ۵۵ کشور آفریقایی بازار متفاوتی از یکدیگر دارند که تجار ایرانی باید با آن آشنا شوند، خاطرنشان کرد: در هر جهتی از آفریقا، بازار محصولات، مزیت‌ها و محدودیت‌های متفاوتی دارند که آگاهی از آنها موجب توسعه روابط تجار دو طرف می‌شود.

وی تأکید کرد: کشورهای آفریقایی مذاکرات متفاوتی را می‌طلبد، زیرا هرکدام از کشورها فرهنگ، زبان و تاریخ مختلفی از یکدیگر دارند که اطلاع از آنها برای رسیدن به موقعیت مطلوب لازم است.

رشد ۱۰۰ درصدی تجارت ایران و کشورهای آفریقایی در سال ۱۴۰۰ تجارت

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا با تأکید بر اینکه سال ۱۴۰۰ رشد ۱۰۰ درصدی تجارت رقم خورده است، گفت: این آمار از ۵۵۰ میلیون دلار در سال ۹۹ به یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار در سال گذشته رسید که در سال جاری این صعود تجاری ادامه داشته است.

وی با بیان اینکه در هشت ماهه نخست امسال یک میلیون و ۹۱۴ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۶ میلیون و ۵۵۵ هزار دلار بین ایران و کشورهای قاره آفریقا تبادل شده است، افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰.۵ درصد در وزن و ۳۹ درصد ارزش رشد را تجربه کرده است.

لطیفی با بیان اینکه مجموع تجارت با یک میلیارد و ۵۶ میلیون دلار در هشت ماهه سال ۱۴۰۱ رشد ۳۹ درصدی داشته است، گفت: یک میلیون و ۸۴۴ هزار و ۶۰۱ تن کالای ایرانی به ارزش ۹۹۰ میلیون و ۵۶۹ هزار دلار به ۳۸ کشور آفریقایی صادر شده که نسبت به مدت مشابه، ۹ درصدی در وزن و ۳۶ درصد در ارزش کالاهای صادره افزایش را نشان می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه اقدامات بسیاری با همکاری دولت و بخش خصوصی در حوزه توسعه روابط تجاری با قاره آفریقا در حال وقوع است، تصریح کرد: برای حمل و نقل دریایی و هوایی برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است که خط هوایی دولتی در حال فعالیت است و تا سال آینده نیز یک خط هوایی از سوی بخش خصوصی راه‌اندازی خواهد شد.

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا با بیان اینکه یکی از راهکارهای توسعه تجارت راه‌اندازی مراکز تجاری در کشورهای آفریقایی است، گفت: چند مرکز در برخی کشورها راه‌اندازی و چند مرکز نیز در آستانه آغاز فعالیت قرار دارند که با همکاری بخش خصوصی و دولت به مراکزی برای تبادل و معرفی محصولات تبدیل خواهند شد.

وی با تأکید بر اینک این مراکز می‌تواند در توسعه تبادلات و تسهیل آن تاثیر گذار باشد، افزود: معرفی و ارائه خدمات فنی و مهندسی در کشورهای آفریقایی میزان تجارت غیرنفتی دو کشور را نیز افزایش خواهد داد.

لطیفی اظهار داشت: با وجود معادن طلا، شمش و الماس، تولید نهاده‌های کشاورزی نیز راهکار دیگری است که با کشت فراسرزمینی در کشورهای با زمین حاصلخیز می‌توان تبادلات بیشتری را در بازار این کشورها رقم زد.

وی با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی مصرف‌کننده سوخت و مشتقات نفتی هستند، افزود: می‌توان از این فرصت برای تهاتر کالاها بهره برد تا مسیری برای پشت سر گذاشتن تحریم‌ها باشد

لطیفی با بیان اینکه فعالان پیشقدم شوند و از این فرصت طلایی برای معرفی ظرفیت‌های بازار کشورهای آفریقایی استفاده کنند، گفت: انتشار جزییات تجاری ۵۰ کشور آفریقایی، برگزاری نمایشگاه و سمپوزیوم برای ملاقات تجار با یکدیگر سرعت گرفته و افزایش را تجربه می‌کند که آینده روشن‌تری در حوزه تجارت با این قاره را رقم بزند.

وی با بیان اینکه کشورهای همسایه ایران در حال استفاده از فرصت هستند، گفت: ترکیه ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در سال گذشته تجارت با آفریقا را به ثبت رسانده است که این آمار در امارات متحده عربی ۱۲ میلیارد دلار و پاکستان سه میلیارد دلار بوده است.

لطیفی گفت: در گام نخست ظرفیت توسعه تجارت پنج میلیارد دلاری با قاره آفریقا برای ایران وجود دارد.

کد خبر 59459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =