به گزارش اگزیم نیوز؛ «شهریار حیدری» روز پنجشنبه در نشست «بررسی فعالیت های تجاری و اقتصادی در مرز رسمی پرویزخان و منطقه آزاد قصر شیرین» که در اتاق بازرگانی کرمانشاه با حضور جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد، افزود: در بررسی هایی که در اقلیم کردستان عراق انجام شد نشان می دهد حدود ۱۰ هزار شرکت خارجی در شهرهای اربیل و سلیمانیه در حال فعالیت هستند که اگر مسوولان کشورمان در این زمینه غفلت کنند قافیه را به کشورهایی چون ترکیه و عربستان خواهیم باخت.
وی با تاکید بر اینکه باید تحرک و دقت نظر بیشتری نسبت به آن سوی مرزهای خود داشته باشیم، اضافه کرد: هم اینک نقد جدی بر رفتار دیپلماسی بازرگانی ایران در این کشور وجود دارد که باید مورد پیگیری قرار گرفته و اصلاح شود در غیر این صورت ایران به راحتی بازار این کشور را از دست خواهد داد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس گفت: یکی از استان های فعال کشور با داشتن پنج مرز رسمی با کشور عراق، استان کرمانشاه است که دارای ظرفیت های بسیار خوبی در مرزها با این کشور بوده و باید از این ظرفیت در راستای ایجاد درآمد و اشتغال برای استان و کشور بخوبی استفاده کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد به وجود برخی بی نظمی های موجود در مرز «پرویزخان» قصرشیرین، اظهار کرد: متاسفانه این بی نظمی ها که از گذشته وجود داشته و همچنان نیز تداوم دارد موجب گله مندی مردم و فعالان تجاری و به ویژه پیله وران شده است.
حیدری با بیان اینکه این مرز در گذشته محل ارسال ۵۲ درصد صادرات ایران به عراق بود، گفت: متاسفانه هم اکنون این میزان کاهش یافته و نیاز به ساماندهی جدی در این مرز به شدت احساس می شود.
وی با انتقاد از نحوه فعالیت قرنطینه نباتات این مرز نیز گفت: متاسفانه موازی کاری های انجام شده در این حوزه موجب گلایه شدید صادرکنندگان شده و سرعت صادرات از این مرز را کند کرده است.
حیدری، با بیان اینکه فعالیت مرزها باید روان و مبادلات بازرگانی در حداقل زمان انجام گیرد، افزود: این مشکل نه تنها در این مرز بلکه در سایر مرزهای کشور نیز در قالب سوال از وزیر مربوطه انجام خواهد شد.
منطقه آزاد تجاری قصر شیرین ناجی اشتغال استان کرمانشاه
نماینده مردم قصرشیرین ، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس با بیان اهمیت مناطق آزاد تجاری در هر استان در اقتصاد آن منطقه، تاکید کرد: منطقه آزاد تجاری قصر شیرین می تواند همانند یک ناجی در زمینه اشتغال استان کرمانشاه و این منطقه عمل کند.
وی افزود: اگر این منطقه آزاد در ایجاد زیرساخت ها و نیز سایر موارد بخوبی مورد توجه مسوولان قرار گیرد به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی آن می تواند به بهترین منطقه آزاد تجاری کشور تبدیل شود.
حیدری با اشاره به تمایل فراوان طرف عراقی برای سرمایه گذاری در این منطقه، یادآور شد: با توجه به شرایط خوبی که منطقه آزاد تجاری قصر شیرین در اقتصاد استان می تواند داشته باشد باید زمینه مشارکت بخش خصوصی با اولویت منطقه و استان را در این مکان فراهم ساخت.
وی اظهار داشت: در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان باید مصوب شود که از محل اعتبارات سفر رییس جمهوری که به صورت شناور است اعتباراتی برای این منطقه در کنار اعتبارات استانی تصویب شود.
کاهش صادرات از مرز پرویزخان
رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: در حالی که در گذشته مرز پرویزخان از مهمترین مرزهای کشور در امر صادرات به عراق به شمار می رفت ولی در یک سال گذشته شاهد افول صادرات و فعالیت این مرز هستیم.
«کیوان کاشفی» یادآور شد: متاسفانه چندین سال است که تعاملات بین استانداران ۲ طرف انجام نشده و نیاز است برخی مشکلات این مرز با گفت و گو و تعامل طرفیت حل و فصل شود.
وی شرایط نامناسب جاده ها در طرف عراقی و مشکل تردد رانندگان و نیز اخذ عوارض بی ضابطه از صادرکنندگان کشورمان را از جمله این موارد بیان کرد.
کاشفی در زمینه منطقه آزاد تجاری قصر شیرین نیز گفت: در چند سال اخیر زمین هایی به برخی سرمایه گذاران این منطقه واگذار شده که قرارداد شماری از آنها که به بیش از ۷۰ مورد می رسد فسخ و در حال بازپس گیری این اراضی از این سرمایه گذاران هستند.
وی اضافه کرد: در این زمینه باید مسوولان پیگیری های لازم را انجام دهند تا سرمایه گذاران این منطقه متضرر نشوند.
نیاز به ساماندهی مرز پرویزخان با ایجاد برخی زیرساخت ها، ساماندهی قرنطینه نباتات، وضعیت امنیت، ایجاد دفاتر بازرگانی، قاچاق سوخت، معضل دیپ گیرها، عدم ورود پرسنل مرزبانی به بررسی اسناد گمرکی و نیاز به استقرار پایگاه انتظامی و پارکینگ از جمله مطالبی بود که از سوی فعالان حاضر در جلسه و مسوولان بیان شد.
با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت سال گذشته به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
نظر شما