به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، روز گذشته در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه کشور، رییسجمهور اعلام کرد: بیش از ۲ هزار کارخانه و واحد تولیدی و صنعتی تعطیل یا نیمه تعطیل در یکسال گذشته احیاء شده است.
در این زمینه «علی رسولیان» معاون وزیر صنعت افزود: آمارهای یاد شده از سوی رییسجمهوری، همگی متعلق به بخش صنعت و مربوط به صنایع کوچک و متوسط است که از این تعداد یکهزار و ۳۲۰ مورد مربوط به سال ۱۴۰۰ و از زمان استقرار دولت سیزدهم بوده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون نیز ۷۶۶ واحد راکد و نیمهتعطیل فعال شده و به این ترتیب، در مجموع تعداد واحدهای احیاء شده ۲ هزار و ۸۶ واحد است.
طرح افزایش ظرفیت تولید وزارت صمت
وی با بیان اینکه تعداد واحدهای راکد داخل شهرکهای صنعتی رو به کاهش است، از طرح «افزایش ظرفیت تولید» وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد که سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران متولی آن است.
رسولیان ادامه داد: این طرح شامل دو بخش است که بخش نخست آن مربوط به فعال شدن واحدهای تعطیل بوده و امسال احیاء نزدیک به ۲ هزار واحد تعطیل در دستور کار است.
وی اضافه کرد: بخش دوم این طرح مربوط به واحدهای نیمهتعطیل با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت است که هدفگذاری امسال آن سههزار و ۳۰۰ واحد است.
معاون وزیر صمت، از احیاء ۵۳۳ واحد نیمهتعطیل در این طرح از ابتدای سال خبر داد و گفت: انتظار میرود با تقسیم استانی انجام شده واحدهای راکد و نیمهتعطیل، همچنین فعالیت کلینیکهای کسب و کار در استانها و فعال شدن یکهزار و ۲۰۰ مشاور در بیرون و داخل شهرکهای صنعتی، احیاء این واحدها در نیمه دوم سال سرعت بگیرد.
وی درباره محورهای مورد بررسی در همایش «نهضت احیا» که روزهای آینده در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد، افزود: در این همایش ملی که با حضور همه معاونان سازمان صنایع کوچک استانها و کلینیکهای کسب و کار تشکیل خواهد شد، راهکارهای تسریع در تشدید این نهضت نیز اتخاذ می شود.
فعالیت بخش خصوصی برای احیای واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل
رسولیان خاطرنشان کرد: اقدام دیگری که از سوی سازمان صنایع کوچک در دستور کار قرار گرفته، حمایت از بخش خصوصی بهمنظور احیاء واحدهای راکد و نیمهفعال است و امروز برخی از آنها خود متولی کار شده و به احیاء واحدها میپردازند و در حقیقت به یک کسب و کار تبدیل شده است.
وی گفت: با توافق وزیر صمت با رییسکل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، برای احیاء واحدهای راکد و نیمهفعال، نوسازی و بازسازی واحدها مقرر شد ۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این امر اختصاص یابد این در حالی است که معاون اول رییسجمهوری نیز برای تامین مالی ۵۰۰ میلیارد تومانی در این زمینه قول مساعد داده است.
وی ادامه داد: این سازمان با توافق با بانک ملی در نظر دارد تامین مالی یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی برای بنگاههای کوچک و متوسط انجام دهد که یکهزار میلیارد تومان آن از سوی بانک ملی و ۲۰۰ میلیارد تومان آن از سوی این سازمان خواهد بود و بخشی از آن به احیاء واحدهای کوچک با کمتر از ۱۰ نفر کارکن اختصاص خواهد یافت.
نظر شما