پژوهشگر اقتصادی: کاهش رشد نقدینگی دستاورد دولت سیزدهم است

دکترای علوم اقتصاد و پژوهشگر اقتصادی گفت: کاهش رشد نقدینگی دستاورد دولت سیزدهم است که با جلوگیری از اعطای وام‌های بی‌رویه و اقدامات اصلاحی درخصوص عملکرد بانک‌ها این اقدام نیک به‌وضوح قابل رویت است.

به گزارش اگزیم نیوز، مهدیه ضیائیان روز شنبه در گفت و گویی افزود: رشد نقدینگی در دولت قبل بالاترین رکورد را به ثبت رساند اما در دولت سیزدهم در حال کاهش است. براساس آمارهای بانک مرکزی رشد نقدینگی حکایت از تداوم روند کاهشی دارد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران اظهار داشت: در حال حاضر حجم نقدینگی نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۵.۶ درصد رشد را نشان می‌دهد و در مقایسه با رشد نقدینگی دوره مشابه سال قبل (۶.۶ درصد)، ۱.۰ واحد درصد کاهش داشته است.

وی افزایش ساخت و ساز در داخل کشور را از دیگر اقدامات موثر و مثبت دولت سیزدهم ذکر کرد و گفت: در دولت قبل رشد ساخت و ساز در کشور به‌شدت کاهش یافت اما با کلید خوردن طرح نهضت ملی مسکن در یک سال اخیر جهش تولید مسکن در داخل کشور رقم خورده است.

به گفته ضیائیان، باید بدانیم قیمت مسکن تابعی از میزان تولید مسکن بوده و آمارها بیانگر سقوط تولید مسکن در دوره قبل است.

وی گفت: براساس آمار وزارت راه و شهرسازی، در سال ۱۳۹۹ تعداد کل واحدهای مسکونی تکمیل شده شهری نسبت به سال ۱۳۹۲ که ساختمان‌های شروع‌ شده در دولت دهم به تکمیل رسید، تقریبا نصف شد و پس از هشت سال رکود در ساخت و ساز مسکن، در دولت سیزدهم ساخت بیش از یک میلیون واحد مسکونی در حال اجرا است.

مدرس دوره‌های آموزش کسب و کار اضافه کرد: کاهش بروکراسی اداری و تسهیل روند صدور مجوزها از جمله اقدامات موثر دولت سیزدهم بوده که منجر به افزایش اشتغال و تولید شده است.

وی گفت: همچنین حمایت از تولیدکنندگان و رفع موانع موجود بر سر راه آنها توسط دولت موجب افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری نسبت به سال ۱۳۹۹ شده است.

ضیائیان سفرهای استانی رئیس جمهور را اقدام بسیار مثبت دولت سیزدهم دانست و گفت: در این سفرها علاوه بر ارتباط‌گیری مستقیم با مردم از نزدیک مشکلات بررسی می‌شود و از این طریق جذب بودجه استان‌ها براساس نیاز و به قید فوریت انجام خواهد شد که این عمل موجب سرعت‌گیری توسعه و رفع محرومیت در داخل استان‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه اقدامات دولت سبب شد جانی دوباره به کالبد صنایع برگردد، افزود: تامین واکسن و کنترل ویروس کرونا صنایع را از پای درآورده بود و واکسیناسیون همگانی موجب شد چرخ صنایع مجدد به حرکت درآید و بازارها رونقی دوباره بگیرند.

پژوهشگر اقتصادی گفت: سرعت واردات واکسن و افزایش قابل توجه واکسیناسیون عمومی در ۱۰۰ روز، سبب کسب رکوردهای جهانی برای ایران در مبارزه با کرونا شد و به عنوان یک اتفاق راهبردی مورد تحسین کارشناسان قرار گرفت.

وی اظهار داشت: از اقدامات مثبت دیگر دولت در زمینه دیپلماسی اقتصادی عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای و انعقاد قرارداد سوآپ گازی با ترکمنستان بود که پیمان شانگهای موجب بهبود سطح روابط اقتصادی ایران با حداقل ۳۰ درصد اقتصاد جهان شد و در آینده به تقویت روابط با بخش بزرگتری از اقتصاد جهان منجر می‌شود.

ضیائیان افزود: قرارداد سوآپ ایران‌، ترکمنستان و آذربایجان نیز علاوه‌ بر بهبود سطح پایداری شبکه گاز کشور در فصل زمستان، زمینه ترانزیت گاز از مرز ایران به سمت آذربایجان را فراهم می‌کند البته این اولین گام برای تبدیل شدن ایران به‌ هاب گازی منطقه است.

کد خبر 55702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =