حذف برخی شرکت‌های سودده از پرتفوی سهام عدالت در دولت قبل/ تشکیل کارگروه ویژه‌ برای سهام عدالت

رییس فراکسیون سهام عدالت مجلس از تشکیل کارگروه ویژه‌ای برای سهام عدالت با دستور وزیر اقتصاد خبر داد و گفت: در دولت قبل چند شرکت سودده مانند پالایشگاه شازند، پتروشیمی کرمانشاه و شرکت‌های ملی گاز و ملی حفاری توسط سازمان خصوصی‌سازی، به زیان مردم از پرتفوی سهام عدالت حذف شد.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، "مهدی سعادتی" در نشست خبری فراکسیون سهام عدالت مجلس شورای اسلامی به عدم توجه دولت‌های قبل به ظرفیت و تکالیف قانونی تعاونی‌های سهام عدالت اشاره و تصریح کرد: دولت در کنار برنامه‌های خود به دنبال این است تا بتواند در هر استان رونق اقتصادی ایجاد کند.

وی ادامه داد: با توجه به چنین برنامه‌ای که در دستور کار دولت قرار دارد، سهام عدالت به دلیل ماهیت و میزان سرمایه‌ای که دارد، اگر ملاحظات فصل ششم قانون اجرای اصل ۴۴ محوریت یابد، در این تصمیم دولت می‌تواند حائز اهمیت باشد.

وجود ۳۵۰ تعاونی سهام عدالت در سراسر کشور

سعادتی به تعداد تعاونی‌های سهام عدالت اشاره کرد و گفت: اکنون در سراسر کشور شاهد وجود بیش از ۳۵۰ تعاونی سهام عدالت هستیم، با توجه به چنین مساله ای باید اقدامی صورت بگیرد و به سمتی حرکت کنیم که تعاونی‌ها در رأس و محور قرار بگیرند.

رییس فراکسیون سهام عدالت مجلس معتقد است که شورای عالی بورس در دولت قبل به دنبال کمرنگ کردن نقش تعاونی‌ها به‌واسطه و از طریق نقض قانون و اقدامات غیرقانونی بود.

وی به آماده‌سازی طرح و مدل جامعی در راستای ساماندهی سهام عدالت تاکید کرد و افزود: مصوبه اخیر شورای عالی بورس در مورد مدل اجرایی سهام عدالت به دلیل مغایرت با قوانین و عدم رعایت ترتیبات در ارائه مقر رشده منتفی شود. قرار است ظرف یک ماه ابعاد آن بررسی و وظایف هر یک از نهادها و وزارتخانه‌ها تعیین و مدل اجرایی منطبق بر ابلاغیه سال ۸۵ و قانون تدوین و تصویب شود.

سعادتی گفت: همچنین در ادامه اقدامات انجام شده نوع برگزاری، امکانات و چگونگی حفظ و تقویت جایگاه تعاونی‌ها به‌عنوان پرچمداران تحقق عدالت اجتماعی نیز مشخص می‌شود.

ایجاد مشروعیت در انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت با حاکمیت قانون

وی به انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت در دولت قبل تاکید کرد و گفت: این انتخابات با رعایت قانون و ایجاد بستر مشارکت مردم در تعاونی‌های عدالت شهرستانی مشروعیت پیدا می‌کرد، اما در دولت قبل ادارات کل اقتصاد و دارایی و اتاق‌ بازرگانی و... خلاف قانون تجارت به‌عنوان مامور برگزاری انتخابات شدند و قرار بود این کار را با انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار کنند که درنهایت برگزاری این انتخابات غیرقانونی لغو شد.

میزان سرمایه سهام عدالت

سعادتی به میزان سرمایه سهام عدالت اشاره کرد و افزود: بر اساس محاسبات انجام‌شده، میزان سرمایه سهام عدالت بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است.

رییس فراکسیون سهام عدالت بیان کرد: وجود چنین میزان سرمایه‌ای افراد زیادی را در دولت قبل دچار وسوسه کرده و تحت تاثیر اقدامات خود باعث ایجاد مشکلات زیادی در مسیر تعیین تکلیف سهام عدالت شده بودند و هستند.

وی از شکل‌گیری کارگروه ویژه‌ای برای سهام عدالت در دولت جدید و با دستور راهگشای وزیر اقتصاد و مصوب شورای عالی بورس خبر داد و گفت: برخلاف ایام شروع کارگروه، برخی تلاش می‌کنند مسیر صحیح بازگشت به قانون را با ارایه گزارش‌های خلاف واقع به وزیر و اعضای شورای عالی دچار خدشه و انحراف کنند که لازم است در این موضوع هشیاری به خرج داده شود.

سعادتی به اقدامات دولت قبل در زمینه پرتفوی سهام عدالت اشاره کرد و گفت: در دولت قبل چند شرکت سودده مانند پالایشگاه شازند، پتروشیمی کرمانشاه و شرکت ملی حفاری توسط سازمان خصوصی‌سازی از پرتفوی سهام عدالت حذف شد.

کد خبر 53945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 7 =