به گزارش اگزیمنیوز، علی صالح آبادی در حاشیه نشست رئیس کل بانک مرکزی با کانون صرافان، در جمع خبرنگاران افزود: همانگونه که امروز(یکشنبه)در جلسه مطرح شد یکی از مهمترین بازار های ما، بازار حواله ارزی در کشور است که حجم معاملات قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد.
رییس شورای پول و اعتبار گفت: از ابتدای سال جاری تا ۲۰ خرداد، حدود ۸ میلیارد و یکصد میلیون دلار در بازار حواله معامله داشتهایم که از سوی صادرکنندگان غیرنفتی، نفتی و پتروشیمی در بازار عرضه شده و این مبلغ تمام تقاضای بازار را پوشش داده است.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: اگراین را با دوره مشابه سال پیش مقایسه کنیم از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۰، حدود ۴/۶ میلیارد دلار در بازار حواله معامله شده است که نشاندهنده رشد قابل ملاحظه در بازار حواله است.
صالحآبادی گفت: هماهنگی بسیار خوبی بین بانک مرکزی و وزارت صمت در حوزه هماهنگی سیاست های تجاری و ارزی وجود دارد که باعث شده تمام تقاضا های واقعی حواله را در بازار پوشش دهیم.
توافق برای عرضه بیشتر اسکناس ارز در صرافیها
وی اضافه کرد: البته قرار بود این آمار هر روز اطلاع رسانی شود که البته به روز نبوده و روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار در بازار حواله معامله داریم و عرضه نیز بیشتر از تقاضا است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: امروز ما این موضوع را دنبال می کنیم که بانک مرکزی تنها خریدار ارز دولت نباشد و سایر بانک ها نیز بتوانند فروشنده ارز دولت باشند.
صالح آبادی تصریح کرد: با توجه به حجم ورودی منابع، شرایط باید بهتر شود. خوشبختانه به دلیل بالا رفتن قیمت نفت، فرآورده های نفتی، پتروشیمی و فولاد در بازار جهانی، صادرات غیرنفتی ما بیشتر شده و این حجم صادرات حجم عرضه ما را در بازار حواله نسبت به گذشته بیشتر کرده است. بنابراین ما در پوشش تقاضای واردات هیچ مشکلی در بانک مرکزی نداریم هم صادرکنندگان و هم بانک مرکزی و هم سایر بانکها به عرضه ارز می پردازند و می توانیم تقاضا را به صورت کامل پوشش دهیم.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به بازار اسکناس افزود: در بازار اسکناس هم صادرکنندگان عرضه دارند و هم بانک مرکزی به عنوان بازار ساز در بازار حضور دارد.
وی در ادامه با اشاره به میزان اسکناس در اختیار بانک مرکزی گفت: هیچ موقع به این میزان اسکناس در اختیار بانک مرکزی نبوده است.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به جلسه امروز با صرافان افزود: امروز با صرافیها توافق کردیم که در زمینه اسکناس میزان عرضه را بیشتر و مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس را تسهیل کنیم.
وی ادامه داد: در روزهای آینده اتفاق مثبتی رخ میدهد و حجم معاملات بالا خواهد رفت تا نیازهای واقعی را پوشش دهیم.
صالح آبادی گفت: بانک مرکزی در دیگر حوزهها که مرتبط با ارز و اثرگذار در این بازار است حضور جدی و فعال دارد که به طور قطع با توجه به وضعیت خوبی که در حوزه درآمدهای ارزی کشور چه به لحاظ حواله و چه اسکناس وجود دارد، میتواند تعادل خوبی در بازار برقرار کند و این سیاست با جدیت دنبال میشود.
نظر شما