به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، هادی قوامی درباره تبعات حذف یارانههای پنهان، افزود: یارانههای پنهان دو روی یک سکه هستند که باید هر دو روی آن را دید به طور مثال در حوزه معادن سالانه بیش از ۷۰ میلیون تن استخراج سنگ معدن داریم این سنگ معدن به قیمت ۱۰ درصد فوب خلیج فارس به واحدهای تولیدی داده میشود تا این کارخانهها فولاد را به قیمت ارزان تری به مصرف کننده تحویل دهند، اما این موضوع محقق نمی شود.
معاون پارلمانی وزارت اقتصاد اضافه کرد: اصل ۴۵ قانون اساسی می گوید: انفال و ثروتهای عمومی از قبیل معادن، دریاها، دریاچهها، رودخانهها کوهها، درهها وجنگلها در اختیار حکومت اسلامی است تا بر طبق مصالح عامه نسبت به آنها عمل نماید.اگر دولت بر اساس این اصل عمل کند و این اموال را به قیمت واقعی در اختیار بخش خصوصی و استفاده کنندگان قرار دهد و درآمد حاصله را برای مصالح عامه خرج کند می تواند با توسعه زیر ساختی در بخش بزرگراه و راه آهن، کارخانه ها و بنادر را به هم وصل کند.
قوامی تصریح کرد: این اقدام دولت باعث میشود که بخش زیادی از حمل بار از جاده به ریل انتقال پیدا کند و تقاضای برای مصرف گازوئیل که الان حدود ۱۱۰ میلیون لیتر است به ۶۰ میلیون لیتر کاهش پیدا کند و با کاهش مصرف ۵۰ میلیون لیتر، هم صرفه جویی ایجاد شود و به اقتصاد سبز کمک کندو همچنین هزینه حمل بار به یک- سوم کاهش پیدا کند.
وی تاکید کرد ائتلاف منابع و انرژی در یارانه های پنهان وجود دارد که اگر به صورت کلی تغییر ساختاری در این زمینه اتفاق بیفتد و اصلاح شود میتوان از محل منابع و منافعش زیر ساخت ها را به نحوی گسترش دهیم که برای تولید فرقی نداشته باشد که در کجای کشور مستقر باشد و دسترسی سریع به همه مناطق داشته باشد. چون از طریق شبکه زیر ساختی حمل و نقل کارخانه به بندر وصل می شود و به راحتی میتوان بار را به همه جای کشور و جهان با هزینه پایین جابه جا کند.
معاون پارلمانی وزیر اقتصاد گفت: این شکل درست استفاده از یارانه های پنهان است آزادسازی و محصول تمام شده با قیمت واقعی عرضه می شود همچنین از قاچاق کالا و اتلاف منابع جلوگیری می شود و از دیگر فوائد حذف یارانه پنهان، شفاف کردن اقتصاد ایران است علاوه بر این به رونق و رشد اقتصادی کشور کمک می کند، اما باید حذف این یارانه ها تدریجی انجام شود چون دفعتا می تواند به اقتصاد کشور آسیب برساند.
نظر شما