به گزارش اگزیم نیوز، محمدحسین اکبری روز دوشنبه در گفت و گویی با اشاره به فصل برداشت خرما از شهریور ماه سال گذشته، اظهار داشت: در دوره یادشده از نخلستان های شهرستان های شرقی استان کرمان (بم، نرماشیر، فهرج و ریگان ) حدود ۱۶۰ هزار تُن خرما برداشت و در سردخانه های شرقی استان ذخیره شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت سردخانه های شرق استان کرمان ۳۰۰ هزار تُن است هم اکنون حدود ۳۰ هزار تُن خرمای مضافتی در سردخانه های بم موجود است.
رییس اتحادیه سردخانهداران شرق استان کرمان توضیح داد: حدود ۴۰ درصد خرمای مصرفی کشور، در ماه رمضان وارد بازار می شود و نزدیک به ۸۰ درصد مردم نیز در این ماه خرمای مضافتی بم را مصرف می کنند.
وی با اشاره به افزایش هزینه های تولید، برداشت و نگهداری خرما طی سال های اخیر گفت: خرما تنها محصولی است که طی ۲ سال گذشته نسبت به سایر کالاهای مصرفی افزایش قیمت نداشت و افزایش قیمت نیز به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان است.
اکبری با بیان اینکه درصدی افزایش قیمت این محصول به دلیل همزمانی با آغاز ماه مبارک رمضان است تخمین زد که به احتمال بعد از ماه مبارک با کاهش قیمت این محصول مواجه شویم.
دولت برای ذخیره ماه رمضان ورود کند
رییس اتحادیه سردخانه داران شرق استان کرمان با بیان اینکه ۴۰ درصد خرمای مضافتی بم صادر می شود و مابقی آن برای مصرف داخلی است اظهارداشت: ذخیره سازی این محصول برای ماه رمضان به علت تنظیم بازار باید توسط دولت انجام گیرد که طی سال های اخیر دولت به این مساله ورود نکرده است.
وی تاکیدکرد: اگر خرمایی در سردخانه ها باقی می ماند توسط سردخانه داران و کشاورزان است تا محصول خود را در ماه مبارک رمضان وارد بازار کنند.
اکبری قیمت معمول خرمای بم در مبدا را کیلویی ۳۸ هزار تومان اعلام و بیان کرد: قیمت خرمای مصرف بازار داخلی سه ردیفه ۴۰ هزار تومان و دو ردیفه(درشت تر) حداقل ۴۵ هزار تومان است.
رییس اتحادیه سردخانه داران شرق استان کرمان افزود: درصدی افزایش قیمت این محصول در مقصد(دیگرشهرهای کشور) به دلیل هزینه حمل و کمیسیون است.
سطح زیر کشت خرما در شهرستان های شرقی استان کرمان ۳۰ هزار هکتار است و خرمای شرق استان کرمان به ۷۰ کشور دنیا صادر می شود.
نظر شما