کنترل قیمت نفت با ورود طلای سیاه ایران به بازار/ اوپک پلاس ظرفیت مازاد ندارد

یک کارشناس بازار نفت با اشاره به اینکه رشد قیمت نفت در شرایط فعلی به دلیل تنش‌های سیاسی و کاهش عرضه است، گفت: ورود نفت ایران به بازارهای جهانی می‌تواند تا حد زیادی قیمت نفت را کنترل کند.

به گزارش اگزیم نیوز، «نرسی قربان» امروز (جمعه) در گفت‌وگویی، با بیان اینکه به نظر نمی‌رسد رشد قیمت نفت ادامه‌دار باشد، افزود: البته ممکن است در کوتاه مدت قیمت‌ها تا ۱۳۰ دلار در هر بشکه نیز افزایش پیدا کند.

وی ادامه‌داد: این رشد قیمت براثر تنش‌ها بین روسیه و اوکراین و همچنین کمبودها به دلیل جابه‌جایی منابع نفتی به اروپا اتفاق افتاده است.

قربان تاکید کرد: اگر با احیای برجام، نفت ایران به بازارهای جهانی بازگردد، حدود ۲ میلیون بشکه نفت بیشتری تزریق می‌شود که می‌تواند در کنترل قیمت نفت موثر باشد.

وی، طولانی‌شدن روند دستیابی به توافق احیای برجام را یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر بازار دانست و گفت: در صورت توافق ایران با توجه به ذخایر نفتی که در اختیار دارد به سرعت می‌تواند حجم زیادی نفت را راهی بازار کند.

این کارشناس بازار نفت با اشاره به آزادسازی ۶۰ میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا، افزود: با توجه به اینکه حجم صادرات نفت روسیه روزانه بین ۵.۵ تا ۶ میلیون بشکه است، ذخایر آزادشده معادل ۱۰ روز صادرات روسیه است و جوابگوی طولانی‌مدت نیست.

وی اضافه‌کرد: ایران اما ذخایر آماده تحویل زیادی بر روی آب دارد و می‌تواند با احیای برجام به سرعت بخش زیادی از این منابع را به کشورهای اروپایی صادر کند.

قربان تاکید کرد: باید از این فرصت برای بازپس‌گیری بازارهای نفت خود که به دلیل تحریم‌ها توسط رقبا اشغال شده بود، استفاده کنیم و این فرصت وجود دارد که صادرات نفت ایران به اروپا تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

وی به موضع اوپک‌پلاس در خصوص افزایش قیمت نفت نیز اشاره کرد و گفت: اگرچه این کشورها می‌خواهند که تولید را افزایش دهند تا هم درآمد بیشتری داشته باشند و هم قیمت را کنترل کنند، اما در حال حاضر ظرفیت مازادی برای تولید در بین اعضای اوپک‌پلاس وجود ندارد.

قربان، یکی از مهمترین عوامل کاهش عرضه نفت را کاهش سرمایه‌گذاری‌ها در سه سال گذشته عنوان کرد و بیان‌داشت: کاهش قیمت نفت یکی از اصلی‌ترین دلایل افت سرمایه‌گذاری‌ها بوده است.

وی تاکید کرد: با توجه به افزایش قیمت نفت، در ماه‌های آینده ۲ تا سه میلیون بشکه در روز به تولید نفت شیل اضافه می‌شود.

این کارشناس انرژی ادامه‌داد: برهمین اساس کشورهای عضو اوپک‌پلاس به دنبال قیمت نفت بین ۸۰ تا ۹۰ دلار در هر بشکه هستند تا تولید نفت شیل و همچنین انرژی‌های تجدیدپذیر اقتصادی نشود.

وی افزود: اگرچه اکنون قیمت نفت بالای ۱۱۰ دلار در هر بشکه است اما نمی‌توان انتظار داشت که میانگین قیمت سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از کانال ۸۰ دلار باشد.

قیمت نفت به دنبال حمله روسیه به اوکراین و کاهش عرضه در بازارهای جهانی، با رشد قیمت همراه شده است.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد اگر قیمت نفت به ۱۳۰ دلار در هر بشکه برسد، تورم ۷ درصدی در انتظار اقتصاد جهان خواهد بود که می‌تواند بحران غذایی را تشدید کنند.

همچنین برخی منابع اعلام کرده‌اند که نفت ۱۵۰ دلاری، رشد اقتصادی جهان را متوقف خواهد کرد.

باتوجه به التهاب موجود در بازار نفت به دلیل کاهش عرضه و تاثیر حمله روسیه به اوکراین و در پی آن افزایش قیمت‌ها، اوضاع همه جانبه برای ورود ایران به این بازار مثبت است و پیش‌بینی شرایطی مطلوب برای ایران در بازار نفت وجود دارد.

یکی از دلایل مهم تعجیل آمریکا برای توافق، بازشدن عرضه نفت ایران به بازار جهانی و مدیریت تنش در غرب آسیا برای کنترل قیمت نفت است.

‏از سویی روسیه سومین صادر کننده نفت به آمریکاست و با تحریم‌های امریکا علیه روسیه، بحران تورمی آمریکا که هم اکنون بیشترین تورم چهاردهه گذشته را تجربه می کند تشدید خواهد شد.

کد خبر 51047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 4 =