محمد جواد امانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اگزیم نیوز با اشاره به نقش مهم صادرات در توسعه و رونق میزان تولید در بخشهای مختلف، افزود: کشور پتانسیل و ظرفیتهای ویژه اما محدودی دارد که میتواند با برنامهریزی دقیق و بهرهوری بهینه از آنها، ضمن افزایش ظرفیت تولید و تامین نیازهای بازار داخلی، حجم صادرات را نیز بیش از پیش بالا ببرد.
وی با اشاره به سیاستهای اقتصادی دولت سیزدهم، اظهار داشت: اساساً تغییر دولت تنها زمانی میتواند در وضعیت اقتصادی تاثیرگذار باشد که سبب اصلاح اشتباهات گذشته و تقویت اقدامات مفید قبلی شود، در غیرانی صورت اینکه سکان هدایت اقتصاد در دست چه فردی از چه جریان سیاسی باشد، مشکلی را برطرف نمیکند و تنها اثرات روانی کوتاهمدت بر بازار دارد که آن هم با اولین تنشها و تلاطمهای بازار به هم میریزد.
این کارشناس مسائل اقتصادی، یکی از مهمترین ابزارهای تجارت جهانی و افزایش حضور تولیدات ایرانی در بازارهای جهانی را دسترسی به آب های آزاد و برخورداری از سیستم حمل و نقل دریایی مناسب عنوان کرد و گفت: با وجودی که ایران یکی از قطبهای امنیت دریایی در آبهای آزاد جهان است اما متاسفانه در حوزه صادرات و ترانزیت کالا و محصولات داخلی به دیگر بازارها از این طریق همچنان بینظمی وجود دارد.
وی بیان کرد: در حال حاضر موضوع حمل و نقل دریایی به دلیل تاثیرگذاری آن بر قیمت تمام شده کالا در کشورهای در حال توسعه جایگاه والایی یافته و توجه به آن در عرصه فعلی تجارت آزاد و محیط کاملا رقابتی موجود در میان صاحبان صنایع و مواد اولیه، نقشی حیاتی یافته است.
امانی تصریح کرد: دسترسی به آبهای آزاد جهان یکی از بزرگترین و مهمترین مزیتهای هر کشوری برای توسعه روابط تجاری است و ایران در حالی از این امکان برخوردار است که مرزهای خاکی گستردهای نیز در سیستم حمل و نقل جادهای دارد و به راحتی میتواند نقش خود را به عنوان پل ارتباطی آسیا به اروپا و برعکس ایفا کند. با همه اینها این ظرفیت بزرگ به حدی نادیده گرفته شده که گویا عملاً وجود ندارد و تصمیمگیران و تصمیمسازان اقتصادی کشور که در راس آنها تیم اقتصادی دولتها هستند، هیچ توجه جدی به آن نمیکنند.
وی در پایان تاکید کرد: بنابراین اعمال خواسته یا ناخواسته هرگونه وقفه یا ایجاد هزینههای غیرضروری در چرخه حمل و نقل دریائی کالا به نوبه خود می تواند منجر به حذف بسیاری از فعالان در بخش واردات و صادرات شود به گونهای که دیگر قادر به حفظ حاشیه درآمدها نخواهند بود و در نهایت از چرخه فعالیت خارج خواهند شد.
نظر شما