کاهش ۸۵ درصدی جرایم فیشینگ با استفاده از رمز دوم پویا

بانک مرکزی درخصوص شایعه هک کردن رمز دوم پویا در شبکه‌های اجتماعی ضمن رد این ادعا اعلام کرد که جرایم فیشینگ با استفاده از رمز دوم پویا ۸۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز از بانک مرکزی، طی روزهای اخیر اخباری مبنی بر افزایش دوباره برداشت‌های غیر مجاز از حساب‌های کاربران با وجود فعال بودن رمز پویا در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

بانک مرکزی اعلام کرد: تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری از سوءاستفاده مجرمان و متخلفان بر بستر خدمات بانکداری و پرداخت الکترونیکی از سوی نهادهای مسئول از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، امکان و احتمال سوءاستفاده از افراد و ضرر و زیان‌ها را کاهش می‌دهد، ولی هیچ‌کدام از این اقدامات احتمال سوءاستفاده متخلفان را به طور مطلق از بین نمی برد. به همین خاطر ضروری است مردم نیز مراقبت‌های لازم را هنگام استفاده از این ابزارها به عمل آورند.

بررسی دقیق مواردی که از کاربران ابزارهای بانکداری و پرداخت الکترونیکی، که با وجود استفاده از رمز پویا طعمه متخلفان قرار گرفته‌اند نشان می‌دهد سوءاستفاده‌ شوندگان کنترل کامل گوشی تلفن همراه خود را در اختیار مجرمان قرار داده‌اند و امکان سوءاستفاده را برای افراد سودجو فراهم کرده‌اند. بنابراین در صورتی که کاربران شیوه‌ها و پروتکل‌های امنیتی اعلام شده از سوی نهادهای مسئول به خصوص بانک مرکزی را رعایت کنند، احتمال موفقیت مجرمان به حداقل ممکن می‌رسد.

استفاده از رمز دوم یکبار مصرف OTP برای انجام تراکنش‌های بانکی و استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک ضریب امنیتی بسیار بالایی برای مشتریان و کاربران در انجام تراکنش‌های بانکی ایجاد می‌کند. در حال حاضر تمام سرویس دهندگان این خدمت در شبکه بانکی، از مکانیزم‌های قوی برای احراز هویت و همچنین تولید و ارسال رمز استفاده می‌کنند.
بانک مرکزی به مشتریان بانک‌ها تاکید کرد تا در استفاده از نرم افزارهای مختلف و مراجعه به لینک‌هایی که از طریق پیامک از سوی افراد ناشناخته و با عناوین جعلی ارسال می شود دقت کافی داشته باشند، چرا که بسیاری از بدافزارهایی که منجر به فیشینگ حساب افراد می شود به صورت اتوماتیک و بدون اطلاع کاربر، اقدام به دریافت و ارسال پیامک‌های رمز پویا برای سواستفاده کنندگان می‌کنند. 

بدیهی است توجه به متن ارسالی پیام کوتاه از جمله کنترل دقیق مبلغ و عنوان پذیرنده در پیام ارسالی از سوی بانک توسط دارندگان حساب ضروری است، اگرچه شبکه بانکی کنترل‌های دقیقی در مبدا نسبت به درخواست ارسالی بابت دریافت رمز پویا انجام می‌دهد دقت در این موارد از سوی کاربران می‌تواند احتمال سواستفاده از حساب ایشان را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
بررسی‌های دقیق آماری از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد فراگیری استفاده از رمز دوم پویا تا ۸۵ درصد کاهش جرایم فیشینگ را در کشور به دنبال داشته است و این مهم با آگاهی و اطلاع دقیق هموطنان می تواند به طور کامل محقق شود.

کد خبر 50556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 13 =