به گزارش روز سه شنبه اگزیمنیوز از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، در ۱۰ ماهه اول سال جاری، مبلغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی براساس این گزارش به ترتیب در حدود ۹۰.۵ و ۴۷.۲هزار میلیارد تومان اعلام شده است.
براساس این گزارش، تغییرات حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب با ۳۷.۷ و ۴۵.۷درصد رشد مواجه بوده است.
همچنین رشد حق بیمه تولیدی بیشتر رشته های بیمه با ۶۸.۶ درصد از حق بیمه، به جز رشته های: بدنه اتومبیل، درمان، هواپیما، مهندسی، پول، اعتبار، نفت و انرژی و سایر انواع (در مجموع با۳۱.۴درصد سهم از حق بیمه) که رشد حق بیمه آنها پایین تر از بازار بیمه است(البته بیمه های پول و نفت و انرژی، رشد منفی داشته و به ترتیب از ۸.۲ و ۱.۴ درصد کاهش در حق بیمه برخوردار بوده اند).
در بخش دیگری از این گزارش، نسبت خسارت بازار با ۲.۹ واحد افزایش (در مقایسه با ۱۰ ماهه نخست سال گذشته) به حدود۵۲.۲ درصد رسیده است. البته در محاسبه این نسبت (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حقبیمه تولیدی برحسب درصد)، مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حقبیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینههای اداری- عمومی شرکت های بیمه در نظر گرفته نمیشود.
بررسی آمار عملکرد شرکت ها و رشته های بیمه از حیث «نسبت خسارت» در این مدت ۱۰ ماهه نمی تواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار داده و فعالیت واقعی شان را نشان بدهد.
همچنین در این گزارش آمده است، ۳ رشته درمان (با ۱۰۶.۴ درصد)، کشتی (با ۸۴ درصد) و بدنه اتومبیل (با۵۵ درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند.
بر اساس این گزارش: سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه، به ترتیب حدود ۶۸.۳و ۷۱.۱درصد وسهم ۳رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، درمان و زندگی به ترتیب ۳۴.۶، ۱۷.۹ و ۱۶.۲ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار است. البته سهم شرکت ها و رشته های بیمه در دوره های زمانی کمتر از یک سال معمولاً با تغییرات زیادی همراه است، لذا در تحلیل سهم از پورتفوی بازار بیمه باید این موضوع را مورد توجه قرار داد.
همچنین در طی این مدت حدود ۵۶.۷ میلیون بیمه نامه صادر و ۴۲.۶ میلیون فقره خسارت پرداخت شده و تعداد بیمه نامههای صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به ۱۰ ماهه اول سال قبل، به ترتیب ۵.۱ درصد و ۴۰.۲ درصد رشد داشته است.
رشد ۵.۱ درصدی تعداد بیمه نامه صادره بازار به واسطه رشد این تعداد در بیشتر رشته های بیمه بین ۰.۱ تا ۲۹۵.۶درصد بوده است (به جز ۲ رشته مهندسی و پول در مجموع با سهم ۰.۱ درصد در بازار و کاهش ۷.۹ و ۸.۱ درصد در تعداد بیمه نامه های صادره) و رشد ۴۰.۲ درصدی تعداد موارد خسارت پرداختی بازار، بیشتر به دلیل رشد ۴۳ درصدی این تعداد در بیمه درمان با سهم عمده (۹۴.۱ درصد) از تعداد خسارت های پرداختی بازار بیمه بوده است.
در پایان این گزارش به بررسی سهم شرکت های بیمه در بازار پرداخته که براین اساس هشت شرکت بیمه: ایران ۳۱.۷ درصد، آسیا ۱۱ درصد، دانا ۷.۷ درصد، پاسارگاد ۶درصد، البرز۵.۷ درصد، کوثر ۵درصد، معلم ۴.۱ درصد و پارسیان ۳.۹ درصد در مجموع ۷۵.۲ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده و درصد مابقی حق بیمه، توسط ۲۰ شرکت بیمه دیگر تولید شده است.
نظر شما