رایزنی تولیدکنندگان سموم اروپایی برای سرمایه‌گذاری در ایران

مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور از تلاش برخی شرکت های اصلی تولیدکننده سموم کشاورزی در اتحادیه اروپا برای بازگشت دوباره به بازار ایران با رفع تحریم ها خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز از  وزارت جهادکشاورزی، « سیدجواد نوروزیان» با بیان اینکه شرکت های اصلی تولیدکننده آفتکش ها که به علت تشدید تحریم های آمریکا از ایران خارج شدند، رایزنی هایی را برای سرمایه گذاری در ایران در آینده نزدیک آغاز کرده اند، افزود: اکنون بخش عمده آفتکش های آماده مصرف و تکنیکال ها و مواد اولیه برای تولید سموم کشاورزی در داخل، توسط کشورهای چین و هند و بخش کمی به علت تحریم ها از سوی اتحادیه اروپا تامین می شود.

مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: یکی از اهداف ما این است که شرکت های اصلی و صاحب تکنولوژی در اتحادیه اروپا برای تولید تکنیکال ها و آفتکش های تحت لیسانس در ایران فعالیت کنند و سبد آفتکش ها از طریق این منابع اصلی گسترش یابد.

نوروزیان با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان و حتی کشورهای اروپایی بخشی از تکنیکال های مورد نیاز خود را از چین و هند وارد می کنند، تصریح کرد: تصور عموم نباید این طور باشد که آفتکش ها و تکنیکال هایی که از این  دو کشور وارد ایران می شود، کیفیت ندارند.

تولید ۷۵ درصد آفتکش ها در کشور

مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که در حال حاضر ۷۵ درصد آفتکش های مورد نیاز کشور از طریق ورود تکنیکال ها و مواد اولیه در داخل و ۲۵ درصد نیز به صورت آماده وارد می شود، گفت: ۵۲ کارخانه تولیدکننده آفتکش با ظرفیت اسمی تولید سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن سموم کشاورزی در کشور وجود دارد و در عین حال ظرفیت های خالی زیادی برای تولید داریم.

وی درباره تنوع آفتکش ها، ادامه داد: ۴۳۵ قلم آفتکش در کشور داریم که از این تعداد حدود ۲۰۰ قلم در سال تدارک دیده می شود و این عدد هر سال با توجه به شرایط آب و هوایی و نیاز کشور تغییر می کند.

نوروزیان درباره گسترش فناوری در حوزه آفتکش ها گفت: سازمان حفظ نباتات کشور از افزایش ضریب نفوذ فناوری در حوزه آفتکش ها حمایت می کند و بخش خصوصی هم با توجه به نیم نگاهی که به صادرات آفتکش های تولید خود به بازارهای هدف دارد، این رویه را در پیش گرفته است.

وی با اشاره به اینکه شرکت های داخلی تمایل به تولید ماده اولیه آفتکش ها را دارند، پیش بینی کرد تولید تکنیکال ها در داخل کشور در آینده شتاب بگیرد.

نوروزیان افزود: در راستای مدیریت و فناوری آفتکش ها دوشنبه بیستم دی ماه با موسسه کنترل اگروشیمیایی وزارت کشاورزی و امور روستایی چین، تفاهمنامه سه ساله به صورت مجازی امضا کردیم.

وی، تقویت تبادل و همکاری در زمینه ثبت آفتکش ها، تقویت کنترل کیفیت آفتکش ها، ظرفیت سازی آزمایشگاه های کنترل کیفی و آزمایش باقیمانده سموم و بررسی میدانی آفتکش ها و افزایش ظرفیت سازی در انتقال فناوری و تولید آفتکش ها با تاکید ویژه بر تکنیکال شان را از محورهای این تفاهم نامه برشمرد.

مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور در مورد نظارت بر آفتکش ها و تکنیکال های وارداتی اظهار داشت: واردات آفتکش ها و تکنیکال ها با مجوز این سازمان وارد کشور می شود و قبل از آن که در شبکه توزیع قرار گیرد، آزمایش های کنترل کیفی در مورد آنها انجام می شود.

وی اضافه کرد: این سازمان برای مصرف آفتکش ها دستورالعمل تدوین و مشخص می کند که آفتکش ها در چه زمانی، به چه میزان و چگونه برای محصولات باغی و زراعی استفاده شود.

نور وزیان گفت: ترویج چگونگی مصرف آفتکش ها میان کشاورزان توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام می شود، ضمن آن که شرکت های واردکننده و تولید آفتکش ها نیز به این سمت حرکت می کنند که نحوه مصرف سموم کشاورزی را ترویج کنند.

کد خبر 49634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 10 =