صادرات دام، بهانه جدید دلالان برای گران کردن گوشت قرمز است

رییس شورای تامین دام کشور ادعای عده ای فرصت طلب درباره اینکه صادرات دام زنده سبب افزایش قیمت‌ها شده را بی‌مورد دانست و گفت: هدف این افراد سوءاستفاده از این امر و ایجاد التهاب در بازار است تا بتوانند با بهره گیری از این شرایط قیمت گوشت قرمز را افزایش دهند.

«منصور پوریان» امروز (یکشنبه) در گفت‌وگویی با خبرنگار اگزیم نیوز، تاکید کرد که وضعیت بازار دام و به تبع آن گوشت این روزها از ثبات برخوردار است و قیمت‌ها هیچ تحریک و نوسانی ندارد علیرغم اینکه برخی از قصابان مدعی هستند که قیمت گوشت افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه اکنون کمبودی در تامین دام زنده و گوشت قرمز مورد نیاز کشور نداریم، گفت: در حال حاضر ثبات در بازار گوشت قرمز حاکم است و عده ای از قصابان و دلالان در بازار این محصول اخلال ایجاد می کنند.

رئیس شورای تأمین دام کشور تصریح کرد: کشور طی یک تا دو سال اخیر با مازاد دام سبک و سنگین روبروست به طوری که اکنون با ۷۱ میلیون رأس جمعیت دام سبک روبرو هستیم که این میزان باید به محدوده ۶۵ میلیون رأس برسد.

وی با بیان اینکه تولید جمعیت دام و گوشت قرمز کشور به سمت خودکفایی پیش می‌رود، اضافه کرد: در زایش‌های پاییزه و زمستانی با هشت میلیون جمعیت دام سبک دیگر روبرو هستیم و به طور قطع در این بخش با کمبودی مواجه نخواهیم شد و فقط عده ای با ادعای کمبود قصد افزایش قیمت‌ها را دارند.

پوریان با بیان اینکه بخشی از انباشت دام کشور مربوط به فصول گذشته است، گفت: اکنون چاره‌ای جز صادرات دام انباشت سنگین‌وزن مرتبط به فصول گذشته نداریم زیرا این دام نه تنها در داخل کشور تقاضایی ندارد بلکه برای تولیدکنندگان دست و پا گیر شده است.

رئیس شورای تأمین دام کشور با بیان آنکه ثبات قیمت بازار گوشت ناشی از اقدامات مثبت دولت سیزدهم است،  افزود: دولت سیزدهم با اقدام جدی در خرید حمایتی دام مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام و صدور مجوز صادرات از مهرماه شرایط را برای تولید جدید فراهم کرده که این اقدام می‌تواند جلوی ضرر بیش از پیش دامداران را بگیرد.

وی افزود: اکنون شرکت بازرگانی دولتی ایران هر کیلوگرم دام را به قیمت ۶۲ هزار تومان خریداری می‌کند و بخش اندکی در حجم ۲۰۰ هزار رأس صادر می‌شود که بخشی  از آن صادر شده و بخشی دیگر در قرنطینه‌های استانی به سر می‌برند.

وی اضافه کرد: اکنون قیمت دام بره نر کشتاری در سراسر کشور به طور میانگین بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان است بنابراین بخشی از این دام ماده توسط پرواربندها خریداری می‌شود یعنی با این حرکت خوب دولت در بخش خرید حمایتی و صادرات، پرواربندی جدید شکل گرفته است.

این مقام صنفی با بیان اینکه دامدار سبک ما با وجود خشکسالی و کمبود بارندگی‌ها بخش عمده نهاده‌های مورد نیاز  را آزاد تهیه می‌کند بنابراین نیازمند حمایت دولت است، اظهار داشت: طبق آمارها حجم دام انباشتی و سنگین‌وزن موجود در دامداری‌های کشور بیش از ۴ میلیون رأس  است که بیشتر آن بره‌های نر هستند و باید برای حفظ تعادل آن تدابیر لازم اتخاذ شود.

وی افزود: اکنون کشور از لحاظ دام زنده و گوشت قرمز کمبودی ندارد تا جایی که آن بخش از دام که توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری و به بازار عرضه می‌شود.

وی اضافه کرد: اکنون صادراتی از تهران و استان‌های مرکزی کشور صورت نمی‌گیرد که وجود دام در قرنطینه‌ها موجب کمبود دام شود بلکه بیشترین تمرکز قرنطینه دام مربوط به استان خوزستان است.

مصوبه صادرات دام زنده ۱۴ مهرماه امسال توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد.

طبق آمارها نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون تن است که بیش از  ۸۸۰ هزار تن آن در داخل کشور و حدود ۱۰ درصد آن از محل واردات تأمین می‌شود.

اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی در بازار به تفکیک  از  ۱۲۰ هزار تا ۱۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

کد خبر 49340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 6 =