افزایش واردات برق برای عبور از زمستان

مدیرکل دفتر نظارت بر توزیع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: تلاش برای افزایش واردات برق از جمله اقدام‌هایی است که با هدف تامین برق زمستانی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، پیشتر وزیر نیرو با تاکید بر آمادگی برای توسعه و تداوم تبادل برق بین ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: مطالعاتی در زمینه همکاری ایران، آذربایجان و روسیه درباره برق انجام شده و این آمادگی از سوی ایران برای آغاز همکاری درخصوص سنکرون شبکه‌های برق این کشورها وجود دارد.

همچنین ۲۳ آذرماه مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفته بود: خط دوم انتقال برق از ترکمنستان به مدار آمده است که همین امر موجب افزایش واردات برق از این کشور و به دنبال آن کاهش مصرف سوخت در زمستان خواهد شد.

«آرش کردی» در نشست تخصصی مدیران صنعت برق و انرژی افزود: به مدار آمدن خط دوم ترکمنستان و افزایش واردات از این کشور، موجب کاهش روزانه یک میلیون لیتری مصرف سوخت می‌شود.

در همین ارتباط «مسعود صادقی» مدیرکل دفتر نظارت بر توزیع  شرکت توانیر با اشاره به اقدم‌های انجام شده برای گذر از زمستان، گفت: آرایش بهینه تولید نیروگاه‌ها با اولویت نیروگاه‌های پربازده، افزایش تقریباً ۲ برابری واردات برق، قطع بار مراکز مجاز استخراج رمزارز، تشدید در برخورد با مراکز استخراج رمز ارز غیرمجاز، اطلاع‌رسانی وسیع برای همراهی مشترکان در کاهش مصرف برق و گاز، اطلاع‌رسانی و همکاری دوجانبه با وزارت صمت برای کنترل مصرف صنایع و آمادگی صنایع برای کاهش بار به میزان ۳۰ درصد در صورت نیاز شبکه سراسری به کاهش بار مصرفی و کنترل بار مصرفی اداره‌ها در ساعت اداری و بعد از اتمام ساعت کار، از جمله اقدام‌هایی بود که تاکنون انجام شده و در طول فصل زمستان به صورت مستمر پیگیری و رصد می‌شوند.

وی بیان‌داشت: امروزه برق برای مردم حکم اکسیژن را دارد و با توجه به افزایش سالیانه مشترکان و قدیمی بودن شبکه‌های برق در بخش انتقال و توزیع، استفاده از فناوری‌های جدید در تامین برق مطمئن و پایدار امری ضروری بوده که در این زمینه گام‌های مهمی برداشته شده است.

مدیرکل دفتر نظارت بر توزیع توانیر گفت: همچنین به‌منظور صرفه‌جویی در زمستان، روشنایی تابلوهای تبلیغاتی، پارک‌ها، میادین، معابر درون شهری و جاده‌ها به استثنای مناطق حادثه‌خیز از ابتدای مهرماه در کل کشور ۳۰ درصد کاهش یافته که تاکنون منجر به صرفه‌جویی ۳۴۰ مگاواتی در مصرف برق شده است.

صادقی ادامه‌داد: طرح کاهش روشنایی تابلوهای‌ تبلیغاتی، پارک‌ها، میادین، معابر درون شهری و جاده‌ها به استثنای مناطق حادثه‌خیز از ابتدای مهرماه امسال در کل کشور اجرا شده و تا پایان وضع محدودیت‌های زمستان و محدودیت‌های شبکه گاز، ادامه خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در ایام سرد، بخش‌های صنعت و مشترکان خانگی باید به مدیریت مصرف بپردازند تا همه بتوانیم از برق پایدار و مطمئن برخوردار باشیم.

نگرانی از تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها یکی از دغدغه‌های جدی صنعت برق برای تامین برق پایدار زمستانی مشترکان است.

پنجم دی‌ماه مدیر گاز رسانی شرکت ملی گاز ایران گفت که انتظار داریم با افزایش شدت سرما، مصرف خانگی و تجاری گاز در کشور روزانه به ۶۰۰ میلیون متر مکعب برسد.

«سیدجلال نورموسوی» افزود: هرچند که مصرف گاز خانگی و تجاری به علت سرما روند صعودی دارد، اما تولید گاز در کشور ثابت مانده و روزانه به‌طور متوسط بین ۸۱۴ تا ۸۲۰ میلیون متر مکعب وارد شبکه مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال سرمای زودرس سبب افزایش مصرف گاز شد، ‌ادامه‌داد: به همین علت در برخی از روزها تا ۷۵ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل شده است تا تولید برق در آنها دچار مشکل نشود. این امر سبب شده شرکت توانیر اقدام‌های خود برای تامین برق پایدار را به انجام برساند.

کد خبر 49243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =