محمدحسین حیدری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اگزیم نیوز، نقش صادرات را در برقراری تنظیم و ایجاد تعادل در وضعیت اقتصادی و تقویت بنیه ارزی کشور بسیار مهم ذکر و تصریح کرد: با رونق صادرات همه بخشها، واحدهای تولیدی و فعالان بخش خصوصی نه تنها قادر به گسترش کسب و کار خود خواهند شد بلکه می توانند در کنار افزایش ارزآوری، بستر بکارگیری نیروی انسانی متخصص و فرصت های شغلی بیشتر را نیز فراهم کنند.
وی افزود: کاهش ارزش پول ملی قطعاً در میانمدت به همه بخشهای اقتصاد ضربه میزند و سبب کاهش تولید و بروز مشکلاتی مانند بیکاری خواهد شد؛ بنابراین تا قبل از رسیدن به نقطه بحران، باید برای خروج از وضعیت فعلی، برپایه اقتضائات واقعی بازار و اقتصاد، فکری اساسی و منطقی کرد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه باید به مقررات بینالمللی احترام بگذاریم، یادآور شد: دنیای امروز یک دهکده است و ما در یک دهکدۀ بسیار کوچک زندگی میکنیم و نمیتوانیم خلاف مقررات پذیرفتهشده آن عمل کنیم.
وی ادامه داد: واقعیت این است که برای رونق صادرات و حضور در تجارت بینالملل، راهی جز احترام به مقررات بینالمللی نداریم و نمیتوانیم برخلاف آب شنا کرده و سهم خود را از بازار بزرگ جهان برداریم.
حیدری بیان کرد: متأسفانه علیرغم دستاوردهای مختلف در حوزه سیاسی و نظامی در منطقه، جایگاه اقتصادی کشور در خاورمیانه اصلاً تناسبی با پتانسیل و ظرفیتهای موجود در کشور ندارد.
وی دستیابی به دیپلماسی اقتصادی صادراتمحور در ابعاد ملی و بینالمللی را منوط بکارگیری الزامات مناسب و تدوین مقررات و قوانین خاص عنوان کرد و گفت: در شرایطی که اقتصاد و سیاستهای داخلی از ثبات لازم برخوردار و شرایط رشد اقتصادی فراهم نیست و محیط کسب و کار نامساعد و ضدتولید است، نمیتوان انتظار پیشبرد اهداف دیپلماسی اقتصادی را داشت. بنابراین قبل از انجام هر اقدامی باید با تقویت توان تولیدی و صادراتی، تصویر مناسبی از وضعیت اقتصاد ایران ارائه داد.
حیدری با اشاره به اینکه موانع ساختاری و نهادی بر سر راه تولید و صادرات باید حذف شود، تاکید کرد: برای خروج اقتصاد از شرایط رکود فعلی باید ضمن ایجاد ثبات و پیشبینیپذیر بودن اقتصاد، هماهنگی سیاستهای پولی و ارزی، تسهیل روشهای رفع تعهدات ارزی، محدود کردن سیاستهای دستوری، کاهش انحصار، حذف قوانین دست و پاگیر اداری و بخشنامههای متناقض، محیط کسب و کار و بازار داخلی را اصلاح کرد و زیرساختهای لجستیکی را توسعه و هزینههای تولید و تسهیل واردات مواد اولیه را کاهش داد.
نظر شما