قاسمی: تحولی در وضعیت ترانزیت کشور در ۶۰ روز گذشته رخ داد

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مذاکرات و توافقات انجام شده با پاکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان بر دیپلماسی حمل‌ونقل برای توسعه روابط با همسایگان تأکید کرد و گفت: در دو ماه گذشته وضعیت ترانزیت در کشور متحول شده است.

به گزارش اگزیم‌نیوز از وزارت راه و شهرسازی، «رستم قاسمی» افزود: در دو ماه گذشته وضعیت ترانزیت در کشور متحول شده است.

وی افزود: در این مدت توافقات خوبی با پاکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان منعقد شده و توانسته‌ایم دیپلماسی حمل‌ونقل را  برای گسترش ترانزیت در کشور به کار بگیریم.  

قاسمی با اشاره به پیش‌بینی منابع مالی خارج از ردیف بودجه برای توسعه صنعت حمل‌ونقل کشور، افزود: راهکارهای مختلفی در نظر داریم که یکی از آنها تهاتر املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی با پروژه‌های مسکن و راه‌سازی است.

وی گفت: به این منظور ایجاد دو صندوق حمل‌ونقل و مسکن نیز پیش بینی شده که اقدام بسیار خوبی است. چراکه درآمدهای وزارتخانه در این دو صندوق تجمیع شده و بدون ورود به خزانه برای توسعه هر دو حوزه زیر نظر وزارت راه و شهرسازی یعنی مسکن و حمل‌ونقل هزینه خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بودجه خوبی برای ایجاد کریدور شیراز-بوشهر در نظر گرفته شده است، گفت: امیدواریم شاهد پیشرفت هر دو پروژه و احداث آزادراه و راه‌آهن بین دو استان باشیم.

این عضو کابینه دولت در انتها از نمایندگان مجلس خواست که در بودجه ۱۴۰۱ وزارت راه و شهرسازی به مأموریت‌های کلان و قابل توجه ابن وزارتخانه در توسعه زیرساخت‌ها توجه شود. توافقات ریلی با کشورهای همسایه موجب افزایش ترانزیت ریلی در مرز سرخس در چند ماه گذشته شد. همچنین قرار است عبور آزمایشی ناوگان کشورهای همسایه از کریدور خلیج فارس- دریای سیاه به زودی از مبدا ایران انجام شود.

لزوم ارتقای سهم حمل‌ونقل به ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی

قاسمی همچنین در نشست با نمایندگان استان آذربایجان غربی با اشاره به وضعیت نامطلوب صنعت حمل‌ونقل کشور گفت: تمام تلاش خود را به خواهیم کرد تا با تامین منابع مالی خارج از ردیف‌ بودجه بتوانیم این صنعت را بازسازی کرده و مشکلاتی نظیر کمبود ناوگان را مرتفع کنیم.

وی ادامه داد: حمل‌ونقل باید با توجه به موقعیت ژئوپلتیکی ایران ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل دهد و برای قرار دادن این صنعت در جایگاه واقعی خود طرح بزرگی در دست اقدام است که جزییات آن بعدتر اعلام خواهد شد.

وزیر راه از نمایندگان خواست تا وزارت راه و شهرسازی را در تصویب بودجه ۱۴۰۱ همراهی کنند و بودجه متناسب با مأموریت های این وزارتخانه تصویب شود.

وی افزود: در بسیاری از موارد، طرح‌های وزارت راه و شهرسازی نه به اعتبار که به اجازه نیاز دارد و امید است نمایندگان در این مسیر وزارتخانه را یاری کنند.

قاسمی در انتها گفت: برای واحدهای باقی مانده مسکن مهر در استان آذربایجان غربی برنامه ریزی شده است تا احداث این واحدها به اتمام برسد. همچنین باید در  ۴ سال آینده ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در این استان احداث شود که مسائلی چون تامین زمین برای این طرح در دست پیگیری است.

کد خبر 48593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 10 =