به گزارش روز چهارشنبه اگزیمنیوز، محسن مظلوم فارسی باف با بیان اینکه ۲۹ اقلام راهبردی با شاخص پیچیدگی فناوری و ارزبری و تعداد اقلام از لحاظ مصرف، مورد ارزیابی قرار گرفت و تعیین شد، افزود: این اقلام، مطابق یک برنامه زمان بندی که از امسال وارد حوزه تولید، دریافت محصولات و تحویل به صنعت گاز میشود.
وی افزود: دانش فنی این اقلام، کاملا احصاء شده و قراردادهای برون سپاری آن با شرکتهای دانش بنیان به ویژه شرکتهای مستقر در پارک علمی فناوری، امضا شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: امیدواریم در فرآیندی که از امسال آغاز شده و برخی از این محصولات به نتیجه رسیده است، در فرآیند سه ساله، ان شاءالله صنعت گاز کشور از واردات اقلام راهبردی، بی نیاز خواهد شد.
وی گفت: این اقلام در بیشتر موارد از کشورهای اروپای غربی مانند فرانسه و آلمان وارد میشد.
وی با اشاره به اینکه تحریمها از یک سو میتوانند محدود کننده باشند، افزود: شرکت ملی گاز ایران از این فضا استفاده کرد و تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و با به میدان آوردن همه عناصر دانش بنیان کشور و با عزم شرکت ملی گاز، توانست همه این اقلام راهبردی را که تا کنون از خارج کشور و به ویژه از اروپای غربی، تامین میشد را تامین داخلی کند.
مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران گفت: این اقلام از امسال از نظر تولید در یک فرآیند کامل ایرانی از فرآیند ساخت، فرآیند تولید دانش و فرآیندهای فناوری محور است و همه زنجیره را شامل شود.
فارسی باف گفت: از آنجایی که محصولات استفاده شده در شرکت ملی گاز ایران بر اساس استاندارد ملی با حداکثر درجه کیفیت است، همه محصولات تولیدی را به شرطی وارد چرخه صنعت میکنیم که ایمنی صنعت و ایمنی مردم را بتواند به طول کامل فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه از امسال، فرآیند تولید و تجاری این محصولات را آغاز میکنیم، ادامه داد:۳۰ درصد از این اقلام را امسال و ۴۰ درصد را برای سال آینده و ۳۰ درصد بقیه را تا اوایل ۱۴۰۲, برنامه ریزی کردیم.
وی گفت: امیدواریم همه این فرآیندها حداکثر تا سه ماهه اول ۱۴۰۲ به ثمر برسد.
مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران افزود: اکنون همه فرآیندهای برون سپاری ما با مجموعه دانش بنیان کشور، اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: توانمندیهای شرکت ها، کاملاً احصاء شده است و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد ساخت داخل با آنها بستیم.
مظلوم فارسی باف گفت: با توجه به پیچیدگی فناوری، زنجیره تامین فناوری هم بسیار مهم است و تک محصول تولید نمیکنیم بلکه محصولی را تولید میکنیم که در آینده قابلیت تیراژ داشته باشد.
وی افزود: حداکثر قیمت تمام شده محصولات ما کمتر از نصف مشابه محصول خارجی است و باید بتواند همان کیفیت و استانداردهای ملی و بین المللی را پاس کند.
نظر شما