به گزارش اگزیم نیوز، متخصصان بخش انرژیهای تجدیدپذیر معتقدند استفاده از این انرژیها در جهان امروز یکی از ضرورتهای جدی برای در امان ماندن محیط زیست و به دنبال آن زندگی انسانها از آسیب انتشار گازهای گلخانهای است که این موضوع از بکارگیری سوختهای فسیلی برای تولید برق ناشی میشود.
انرژیهای تجدیدپذیر با کاهش مصرف سوختهای فسیلی امکان استفاده از هوایی پاک و عاری از آلایندگی گازهای گلخانهای را فراهم میسازد.
استفاده از تجدیدپذیرها گرچه هنوز در کشورمان جای کار زیادی دارد اما با این وجود براساس گزارش تازه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران در مهرماه امسال توانسته مانع انتشار ۷۰۰ تن آلایندههای محلی شده اند.
مزیت دیگری که استفاده از این نوع انرژی به همراه دارد صرفه جویی در مصرف آب است زیرا نیروگاههای حرارتی برای تولید برق نیاز شدیدی به مصرف آب دارند اما نیروگاههای تجدیدپذیر نه تنها نیازی به آب ندارند بلکه مصرف آن را نیز کاهش میدهند چنانکه گزارش سازمان ساتبا نشان میدهد استفاده از این نوع انژری در مهر امسال ۳۴ میلیون لیتر صرفه جویی در مصرف آب را به همراه داشته است.
صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی یکی از مهمترین مزیتهای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است زیرا این نوع انرژی از منابعی مانند نورخورشید و وزش باد برای تامین برق سود میبرد.
برهمین اساس مهرماه امسال استفاده از این نوع انرژی توانسته ۴۴ میلیون متر مکعب در مصرف گاز طبیعی که سوخت غالب نیروگاه های حرارتی است صرفه جویی برای کشور به همراه داشته باشد.
برق تولید شده توسط نیروگاههای تجدیدپذیر هم در مهرماه امسال به رقم ۱۵۶ میلیون کیلووات رسیده است.
پیشتر محمود کمانی رییس ساتبا انواع انرژیهای تجدیدپذیر کشور را شامل خورشیدی، بادی، برق آبی کوچک، زیست توده و توربین انبساطی دانست و افزود: همه اینها تنها یک درصد سهم نیروگاهی کشور را به خود اختصاص دادهاند که سهم بسیار ناچیزی است.
وی ادامه داد: اکنون ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدید پذیر کشور حدود ۹۰۰ مگاوات است که ۳۱۰ مگاوات نیروگاه بادی و ۳۹۰ مگاوات خورشیدی است.
الزام قانونی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
براساس قانون پنج ساله برنامه ششم توسعه (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) دولت باید سهم نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک را تا پایان اجرای آن به دستکم پنج درصد برساند.
ماده ۵۰ قانون برنامه ششم توسعه تاکید دارد که دولت مکلف است سهم نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک را با اولویت سرمایهگذاری بخش غیردولتی (داخلی و خارجی) با حداکثر استفاده از ظرفیت داخلی تا پایان اجرای قانون برنامه (سال ۱۴۰۰ ) به حداقل پنج درصد ظرفیت برق کل کشور برساند.
همچنین براساس تصویبنامه هیات وزیران در سال ۹۵ و با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر شده وزارتخانهها، موسسهها و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی، بانکها، شهرداریها، براساس فهرستی که وزارت نیرو تعیین و منتشر کرده، وظیفه دارند در دو سال دستکم ۲۰ درصد از برق مصرفی ساختمانهای خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تعیین کنند.
با وجود این الزام قانونی آن گونه که باید و شاید استفاده از انرژی های تجدیدپذیر جدی گرفته نشد.
نظر شما