به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز از شرکت ملی گاز ایران، «مهدی جمشیدیدانا»اظهار داشت: با توجه به اهمیت پایداری انتقال گاز، تعمیرات اساسی تأسیسات تقویت فشار، مراکز بهرهبرداری خطوط لوله، پیگرانی هوشمند، تعویض پوشش و بازدیدهای دورهای بهموقع انجام شده تا خللی در فرآیند انتقال بهینه گاز طبیعی به هموطنان در فصل سرد سال بهوجود نیاید.
وی افزود: شرکت انتقال گاز ایران و همه مناطق عملیاتی آن اکنون با تکمیل این اقدامها برای گذر موفق از فصل سرما آماده هستند.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه این شرکت همه توان خود را برای انتقال پایدار گاز بهکار بسته است، گفت: با توجه به افزایش مقدار مصرف گاز در اوج مصرف، همه مناطق عملیاتی با حداکثر آمادگی و استفاده از واحدهای یدکی در پایداری انتقال گاز در تلاش هستند تا هیچگونه خللی در تأمین این انرژی طبیعی به مصارف خانگی، تجاری و نیروگاهی نداشته باشیم.
جمشیدیدانا با اشاره به گستردگی خطوط لوله در اقلیمهای مختلف کشور، تصریح کرد: برای مجموع خطوط فشار قوی، ۸۶ تأسیسات تقویت فشار نیز وجود دارد که هر کدام از سه، چهار یا پنج توربوکمپرسور تشکیل شده و در مجموع، ۳۲۰ توربوکمپرسور میتوانند عملیاتی شوند. این اتفاق گاهی در فصل زمستان رخ میدهد که با افزایش مصرف، حتی واحدهای یدک نیز در جهت فشارافزایی بهکار گرفته میشوند.
وی ادامه داد: از مهمترین اقدامهایی که برای عبور موفق از فصل سرما در سال ۱۴۰۰ انجام شده است، تکمیل تعمیرات اساسی و بازدیدهای دورهای تا حدود ۷۵۰ هزار نفر ساعت کارکرد در کل شرکت انتقال گاز بود که بر اساس برنامه زمانبندی، انجام شد تا برای ورود به زمستان دغدغهای وجود نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در پایان تأکید کرد: انتظار میرود هموطنان در استفاده از این انرژی خدادادی صرفهجویی و مصرف را مدیریت کنند تا ماههای سرد امسال را نیز با سربلندی سپری کنیم.
براساس آمار شرکت ملی گاز ایران همزمان با ورود نخستین موج سرما به کشور، مصرف گاز ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. این موضوع باعث شد تا نگرانیها برای تامین سوخت زمستانی بخش خانگی، صنایع و نیروگاهها بیشتر شود. با این حال وزارت نفت دولت سیزدهم اعلام کرد که اولویت تامین گاز در زمستان، بخش خانگی است و برای جبران کمبود گاز در کشور تلاش شده تا سوخت مایع نیروگاهها به میزان کافی تامین شود.
این اولویتبخشی در پی ناترازی و خاموشیهای زمستان سال گذشته رقم خورد، اما حالا خبرهایی به گوش میرسد که از موفقیت وزارت نفت در برنامهریزی برای این مساله خبر میدهد، برای مثال میدان گازی پارس جنوبی که نزدیک به ۷۰ درصد گاز مصرفی ایران را در برمیگیرد، اکنون با حداکثر توان تولید آماده است تا گاز مصرفی کشور را تامین کند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نیز اعلام کرد که عملیات تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی تمام شده است و برای تولید روزانه گاز به میزان ۷۰۰ میلیون مترمکعب در زمستان امسال آمادگی وجود دارد و این تولید از ۳۷ سکوی دریایی پارس جنوبی انجام خواهد شد.
افزایش مصرف گاز بخش خانگی که حالا به مرز ۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده، استفاده از سوخت مایع در نیروگاههای کشور را ناگزیر کرده است.
وزیر نفت در روزهای گذشته از ذخیرهسازی بیش از ۲.۸ میلیارد لیتر سوخت مایع در مخازن نیروگاهها و صنایع عمده خبر داد و اعلام کرد: در زمینه فروش و صادرات فرآوردههای نفتی به دلیل تامین ذخایر و مصارف داخلی محدودیتهایی وجود داشته است، اما از دو هفته آینده صادرات فرآوردهها از سرگرفته خواهد شد.
نظر شما