وام کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی استمهال می‌شود

نایب رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: وام کشاورزانی که از خشکسالی آسیب دیده‌اند استمهال شده و آنها می‌توانند طی سه سال آن را بازپرداخت کنند.

به گزارش اگزیم نیوز، پرویز اوسطی در نخستین جشنواره دستاوردهای اقتصاد مقاومتی با رویکرد افزایش بهره‌وری دام سبک در شهرستان فیروزه افزود: در دولت قبل مصوبه‌ای در سه بند مبنی بر مقابله با خشکسالی داشتیم و یکی از بندهای آن مربوط به استمهال وام‌های کشاورزان بود و بر اساس این بند کشاورزان و تولیدکنندگانی که وام سررسید سال  ۱۴۰۰ دارند اگر در سال‌های گذشته از این‌ بند استفاده نکرده باشند می‌توانند بهره‌مند شوند تا سود و دیرکرد وام‌ بخشیده شده و اصل وام‌ هم طی سه سال بازپرداخت شود.

وی ادامه داد: با توجه به این که بیشتر کشاورزان طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ از این بند استفاده کرده‌اند خود به‌ خود این‌مصوبه زیاد اجرایی نبود و شمولیت عام پیدا نمی‌کرد و به همین خاطر این بند اصلاح و ابلاغ گردید و به زودی در سیستم بانکی قرار می‌گیرد.
ناظر شورای عالی آب کشور با اشاره به این که ۹۸درصد کشاورزان در استان‌های کشور درگیر مشکل بی‌آبی هستند گفت: امسال با ۱۰میلیون تُن کمبود علوفه مواجه شدیم و در این راستا ۳۰هزار میلیارد ریال تخصیص تسهیلات و ۱۵هزار میلیارد هم اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای از طرف وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برای جبران خسارات خشکسالی اختصاص یافته است.
اوسطی افزود: نحوه اختصاص ارز ۴۲هزار ریالی باید به انتهای زنجیره تولید منتقل شود که در حال حاضر مراحل مقدماتی برای بررسی کارشناسی این‌ موضوع شروع شده است.
وی تاکید کرد: حفظ تولید خط قرمز ماست و قیمت‌ها نباید به صورت دستوری تعیین شود.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: محیط زیست یک میراث بین نسلی و جهانی است و در سرزمین ما که با ۲ پدیده تغییر اقلیم و گرمایش زمین مواجه هستیم این موضوع برای حفظ گونه های گیاهی و ذخایر ژنتیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
اوسطی با اشاره به بازدید دیروز خود از روستای دیزباد بالا افزود: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران حدود ۹۰درصد گیاهان دنیا در کشور ما به عمل می‌آید و حفظ این ذخایر ژنتیکی یک اولویت است و اهمیت این‌موضوع در روستای دیزباد به خوبی درک شده است.
وی ادامه داد: روستای دیزباد نمونه‌ای موفق از الگوی واقعی توسعه پایدار در حوزه محیط زیست با مشارکت مردمی است که لازم است در همه روستاهای کشور مورد توجه گیرد و طرح حفاظت و تکثیر گونه های با ارزش گیاهی که در این روستا به اجرا در آمده است می‌تواند به دیگر نقاط کشور نیز تعمیم یابد.

تصویب موافقتنامه پاریس در دستور کار مجلس قرار گرفت

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی هم در این جشنواره گفت: تصویب موافقتنامه پاریس در کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی در دستور کار قرار دارد.
سمیه رفیعی افزود: با توجه به تغییر ریاست سازمان محیط زیست قرار شد تیم جدیدی در سازمان محیط زیست پیوست‌های این موافقتنامه را دوباره بررسی و نتیجه را به مجلس اعلام کنند.
وی اضافه کرد: در این‌موافقتنامه باید حتما منافع ملی دیده شود و طرف‌های این‌ موافقتنامه به بهانه تحریم و بسته بودن کانال‌های نقل‌ و انتقال از اجرای تعهداتشان سرباز نزنند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید دیروز خود از روستای دیزباد گفت: در حوزه محیط زیست کنوانسیون‌ها، معاهدات و قراردادها و قوانین زیادی داریم اما در این حوزه بیش از همه تعهدات اخلاقی و باورهای مردمی مهم است که در روستای دیزباد وحدت و همدلی در این زمینه وجود داشت.
رفیعی افزود:طرح حفاظت از گونه‌های با ارزش گیاهی در روستای دیزباد طرحی مترقی است که مهم‌تر از آن مشارکتی بود که در بین اهالی این روستا برای اجرای آن شکل گرفته بود تا این فرهنگ به نسل‌های آینده منتقل شود و دیزباد یک‌نمونه موفق در این‌حوزه بود.
وی ادامه داد: در سایه این‌ مشارکت، ۲ طرح حفاظت از گونه های با ارزش گیاهی و آگاهی‌افزایی مشارکتی درباره ویروس کرونا در روستای دیزباد اجرا و  به ۳۰ روستای دیگر نیز ارائه خدمت صورت گرفته است‌.

در پایان این جشنواره از دامپروران برتر شهرستان فیروزه قدردانی شد.
مرکز شهرستان‌ ۴۲ هزار نفری فیروزه در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۶۲ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

کد خبر 47831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 9 =