به گزارش اگزیم نیوز به نقل از مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، امیرحسین زمانینیا در یکصد و پنجاه و نهمین نشست هیئتعامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که سهشنبه و چهارشنبه ( ۱۰ و ۱۱ آبانماه) با حضور نمایندگان کشورهای عضو اوپک پس از دو سال بهصورت حضوری در وین برگزار شد، اظهار کرد: بازار نفت و انرژی جهان در شرایط کنونی با چالشهای بیشماری روبهروست و با وجود آنکه واکسیناسیون برای مقابله با ویروس کرونا در سطح جهانی در حال افزایش است، نابرابری شرایط واکسیناسیون در کشورهای فقیر و غنی به شکل گستردهای منجر به تفاوت شرایط مقابله با کرونا در نقاط مختلف جهان شده است.
وی افزود: در حالی که میزان واکسیناسیون در برخی کشورها به بالاتر از ۸۰ درصد رسیده، این رقم در بعضی دیگر از کشورها کمتر از ۱۰ درصد است و این موضوع به طولانیتر شدن روند مقابله با شیوع ویروس کرونا در سطح جهان منجر شده است.
نماینده ایران در هیئتعامل اوپک با بیان اینکه همهگیری کرونا در جهان به افزایش فشارها برای سرعت دادن به تحقق اهداف و برنامههای گذار انرژی و اجرای مقررات زیستمحیطی منجر شده است، تصریح کرد: عواملی که نتیجه آن، تحول سریع در سیاستهای انرژی علیه منابع انرژی فسیلی بهویژه در زمینه سرمایهگذاری برای توسعه برداشت از ذخایر فسیلی شده است.
زمانینیا با اشاره به نشست تغییر اقلیمی کاپ ۲۶ که در شهر گلاسکو اسکاتلند در حال برگزاری است، بر اهمیت تأثیر و نتایج تصمیمهای این نشست برای آینده صنعت نفت و انرژی جهان تأکید کرد و گفت: ما قویاً نگران این هستیم که رشد منفی سرمایهگذاریها در حوزه سوختهای فسیلی میتواند به از دست رفتن امنیت انرژی در آینده جهان منجر شود و نوسانات اخیر بازارهای گاز، زغالسنگ و الکتریسیته نشانگر بخشی از این شرایط است.
وی گفت: برای مقابله با بر هم خوردن امنیت انرژی جهان، ضروری است گذار انرژی با روند آرام و منظم انجام شود، بهگونهای که به سود همه تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و اقتصاد جهان باشد.
نماینده ایران در هیئتعامل اوپک در این نشست از محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل و دبیرخانه اوپک برای تهیه بهموقع و کامل گزارشهای نشست هیئتعامل و همکاری با کشورهای عضو برای برگزاری این جلسه بهصورت حضوری قدردانی کرد.
تصویب متن دستور نشست گذشته، پیگیری اجرای تصمیمهای نشست پیشین هیئت عامل و تصمیمهای نشست وزیران نفت و انرژی اوپک، گزارشهای مالی سال ۲۰۲۱، برنامه کاری و بودجه پیشنهادی برای سال ۲۰۲۲، گزارش دبیرکل از آخرین اقدامها و فعالیتهای دبیرخانه در فاصله نشست قبل هیئت عامل (اردیبهشت ۱۴۰۰) تاکنون و دیگر مسائل تحقیقاتی و اداری دبیرخانه، در این نشست مطرح و از دبیرخانه خواسته شد گزارشهای مربوطه در هر بخش را ارائه کند. همچنین مقرر شد دبیرخانه اوپک اقدامهای لازم متناسب با دیدگاهها و ملاحظات ارائه شده از سوی اعضای هیئتعامل را در دستور کار قرار دهد و هیئتعامل اوپک را از نتایج اقدامهای خود مطلع کند.
نظر شما