افزایش ۲۰ درصدی صادرات از مرزهای سه‌گانه آستارا نوید رونق تجارت خارجی

صادرات ۲۵۰ هزار دلار کالای غیرنفتی در نیم سال نخست امسال از مرزهای زمینی، آبی و ریلی آستارا نسبت به زمان مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته و تداوم این رویه گمرکی به همراه ارتقاء میزان ترانزیت خارجی کالاها، نشانه رونق تجارت خارجی در گیلان و تداوم تلاش برای بی اثرسازی تحریم‌هاست.

شهرستان مرزی بندر آستارا در غرب گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی استان اردبیل با جمهوری آذربایجان ۳۸ کیلومتر مرز خشکی و ۱۵ کیلومتر مرز آبی دارد و آستارا با سه مرز زمینی، دریایی و ریلی از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی محسوب می شود و با پشتیبانی اداره کل گمرک این شهرستان، گمرک به صورت شبانه روزی در هر سه مرز فعال است.

ارزش اقتصادی کالاهای صادراتی از مرزهای آستارا در نیمه نخست امسال ۲۵۰ هزار دلار و دارای ۲۰ درصد افزایش نسبت به نیمه نخست سال قبل بوده و ترانزیت خارجی کالا نیز در نیمه نخست امسال ۱۵۱ هزار و ۵۵۴ تن و نسبت به زمان مشابه سال قبل ۳۰۰ درصد رشد یافته است.

به گفته مدیرکل گمرک آستارا ارزش اقتصادی کالاهای صادراتی از مرزهای این شهرستان در نیمه نخست امسال ۲۵۰ هزار دلار و دارای ۲۰ درصد افزایش نسبت به نیمه نخست سال قبل بوده و میزان ترانزیت خارجی کالا نیز در نیمه نخست امسال ۱۵۱ هزار و ۵۵۴ تن بوده و نسبت به زمان مشابه سال قبل ۳۰۰ درصد رشد یافته است.

خوشبختانه واردات کالا در مقایسه با صادرات در سال جاری کاهش محسوسی داشته است . کریم رسولی مدیرکل گمرک آستارا میزان واردات کالا در نیمه نخست سال جاری را ۱۱۴ هزار و ۲۰۳ تن اعلام و یادآوری کرد: واردات در مدت مشابه سال قبل ۱۴۲ هزار و ۴۸۹ تن بوده و دلیل کاهش آن، تحریم ها و ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای غیر ضرور و لوکس جهت حمایت از تولید داخلی است.

ناگفته نماند این روزها شمار کامیون های صادرات و ترانزیت کالا در آستارا در حال افزایش است و کم کم شهر آستارا مثل سال گذشته درگیر صف کیلومتری کامیون ها می شود و با رونق یافتن صادرات محصولات کشاورزی در پاییز و زمستان، بار دیگر کامیون ها از ورودی شهر تا گمرک و بندر صف خواهند کشید.
مدیرکل گمرک آستارا در این باره از افزایش پذیرش کامیون های صادرات کالا از سوی جمهوری آذربایجان خبر داده و این امر را نویدبخش توسعه و رونق صادرات از مرزهای این شهرستان اعلام کرده است.

افزایش ۲۰ درصدی صادرات از مرزهای سه‌گانه آستارا نوید رونق تجارت خارجی
هدف گذاری پنج میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی تا پایان سال از گمرکات کشور

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت در اواخر مهرماه در بازدید از آستارا از هدفگذاری صادرات غیرنفتی از گمرکات کشور تا پایان سال جاری به میزان پنج میلیارد دلار خبر داد و همکاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و امور خارجه و سازمان بنادر و کشتیرانی را برای تحقق این امر خواستار شد.

محمدرضا کریم زاده پشتیبانی از صادرات از طریق مرز آستارا را جزو اولویت های وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام و در این راستا بر شناسایی نیازهای کشورهای هدف برای رونق بخشیدن به صادرات و ترانزیت تاکید کرد.

او تسهیل رویه‌های گمرکی نظیر ترانشیپمنت ( انتقال کالا از وسیله نقلیه‌ای به وسیله دیگر) را در آستارا از خواسته های بازرگانان دانست و از مسئولان امر خواست هرچه بیشتر بسترهای تجارت خارجی و ارزآوری را برای تجار و فعالان اقتصادی فراهم کنند.

خواهرخواندگی آستارای ایران و آستاراخان روسیه برای توسعه تجارت

بندر آستارا در سال ۹۲ برای تخلیه و بارگیری کشتی های ۲ هزار و ۵۰۰ تنی تاسیس شده و از بندرهای شمال ایران، ۳۰ مایل به بنادر کشورهای حوزه خزر نزدیک تر است و با فعال شدن گمرک منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا از نهم شهریور ماه امسال، ترانزیت کانتینرهای یخچالی رونق یافته و اکنون خواهرخواندگی آستارا با بندر آستاراخان روسیه نیز نویدبخش توسعه تجارت دریایی است.

بندر آستاراخان روسیه در آن سوی دریای خزر از بنادر مهم این پهنه آبی به شمار می آید و به تازگی مراسم امضای قرارداد خواهرخواندگی بندر آستارای گیلان و بندر دریایی آستاراخان روسیه با حضور مقامات دو طرف برگزار شد و این تحول، توسعه بازرگانی دریایی و انتفاع بیشتر هر دو طرف از این فرصت اقتصادی را رقم خواهد زد.

بندر آستارا  سال ۹۲ برای تخلیه و بارگیری کشتی های ۲ هزار و ۵۰۰ تنی تاسیس شده و از بندرهای شمال ایران، ۳۰ مایل به بنادر کشورهای حوزه خزر نزدیک تر است و خواهرخواندگی آستارا با بندر آستاراخان روسیه نویدبخش توسعه تجارت دریایی است.

بنا بر اعلام کنسول جمهوری اسلامی ایران در آستاراخان، مبادله کالا بین این دو بندر راهبردی ایران و روسیه و توسعه روابط اقتصادی دو کشور افزایش خواهد یافت و کریدور بین المللی شمال- جنوب برای صادرات کالاهای ایرانی و ترانزیت کالا از هند به روسیه و اروپا و از اروپا به شرق فعال تر خواهد شد.

دِنیس آفاناسیِف وزیر صنعت، حمل و نقل و منابع طبیعی دولت آستاراخان در مراسم امضاء قرارداد خواهرخواندگی گفت: همکاری و ارتباطات نزدیک بنادر ایران و روسیه در دریای خزر و آستاراخان برای ما مهم است و مبادلات تجاری ایران و آستاراخان رشد با ثباتی را تجربه می کند و سال گذشته سه میلیون و ۳۰ تن کالا بین آستاراخان و ایران مبادله شد و نسبت به سال قبل از آن ۱۵ درصد افزایش یافته و انواع کالا از ایران به روسیه و شمال اروپا مبادله شده است.

رئیس اداره بندر و دریانوردی منطقه ویژه اقتصادی آستارا نیز انعقاد قرارداد خواهرخواندگی بین این بندر و بندر آستاراخان روسیه را زمینه‌ساز تحول و رونق در فعالیت‌ها و تجارت و ترانزیت دریایی و بندری دانست و از بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌ها، تاسیسات و انبارها دعوت کرد.

افزایش ۲۰ درصدی صادرات از مرزهای سه‌گانه آستارا نوید رونق تجارت خارجی

۸۰ درصد صادرات گیلان از مرزهای آستارا صورت می گیرد

ناظر گمرکات گیلان بارها اعلام کرده است که ۸۰ درصد صادرات این استان از مرزهای آستارا صورت می گیرد و توسعه زیرساخت‌های ریلی و منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان، برای رونق بیشتر تجارت و ترانزیت خارجی ضروری است.

ابوالقاسم یوسفی نژاد با اشاره به علاقه مندی بازرگانان به تجارت از مرز آستارا  خاطرنشان کرد: در کنار مزیت های مرزهای آبی و خاکی آستارا، صادرات از طریق خط ریلی این شهرستان نیز صرفه اقتصادی دارد و هر چه بیشتر بستر فعالیت تجار در این مرز فراهم شود، ارزآوری و رویه های گمرکی رونق خواهد یافت.

به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در سال ۹۶ میزان صادرات گیلان ۱۱۴ میلیون دلار بود که در سال ۹۹ به ۶۷۰ میلیون دلار رسید و امسال نیز ۷۲۰ میلیون دلار صادرات هدف گذاری شده و در نیمسال نخست سال جاری، بیش از مقدار لازم محقق شده و ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

فرهاد دلق پوش قرار گرفتن آستارا در مسیر کریدور ریلی شمال - جنوب و موقعیت های مرزی منحصر بفرد این شهرستان را بستری مناسب برای توسعه تجارت خارجی دانست و گفت: فعالیت های اقتصادی در مرزهای آستارا بدون اعتنا به تحریم ها و حتی بدون اثرپذیری از کرونا، ادامه دارد.

طبق اعلام وی،  استان گیلان از نظر رسیدگی به واحدهای تولیدی و رفع موانع تولید، رتبه نخست و از حیث تسهیلات پرداختی به این واحدها رتبه دوم کشور را احراز کرده  و این موفقیت نشان می دهد، گوی و میدان برای تولیدکنندگان، بازرگانان، تجار و صادرکنندگان فراهم است و می توانند از مرزهای سه گانه آستارا به صورت شبانه روزی برای تجارت و ارزآوری استفاده کنند.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و مرز جمهوری آذربایجان واقع و از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی است.

کد خبر 47424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =