به گزارش اگزیم نیوز، حسین خسروی اسفزار روز شنبه در جشنواره "یاقوت سرخ قهستان" که با هدف معرفی زرشک و فرآوردههای آن در شهرستان درمیان برگزار شد، افزود: زمین و کشاورز هست و برکت را هم خداوند داده ولی مشکلات کشاورزان پابرجاست.
وی گفت: در ویدیویی که پخش شد آمار ۱۲ هزار تن تولید زرشک در خراسان جنوبی ارائه شده که این آمار اشتباه بوده یا مربوط به سالهای قبل است زیرا ما آمار ۳۵ هزار تن تولید زرشک خشک را در این استان داریم.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس بیان کرد: امروز برخی افراد برای دریافت تسهیلات به منظور تعمیر و تکمیل کارخانه فرآوری خود ماندهاند و همه جا سردخانه و بارگاه زرشک نیست که این موضوع باید جزو اولویتهای ستاد توسعه خاوران باشد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه معرفی محصولات کشاورزی خراسان جنوبی کار نشده است، گفت: مسوولان در ستاد توسعه خاوران با تشکیل یک کارگروه ویژه در زمینه زرشک ورود پیدا کنند و باید زرشک به دنیا معرفی شود.
خسروی افزود: در خرید تضمینی زرشک باید دولت بهموقع و بهاندازه خریداری محصول را انجام دهد همچنین پول کشاورز بهموقع پرداخت شود تا مزد دسترنج خود را بچشد و باید کار رسانهای هم در این زمینه صورت گیرد.
وی گفت: وزیر امور خارجه به دنبال دیپلماسی اقتصادی است که اگر عملی شود کمک بزرگی به کشاورزان خواهد شد.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس با تاکید بر اینکه باید قیمت زرشک در داخل استان تعیین شود، افزود: در کارگروه ستاد توسعه خاوران باید دقت شود که محصول زرشک هنوز به کیفیت مطلوب نرسیده نباید از استان خارج شود.
وی گفت: الان زرشک را به عنوان نوبرانه از کشاورز میخرند اما وقتی زرشک به وضعیت مطلوب از لحاظ رسیدن میرسد هم قیمت و هم تقاضا کم است.
خسروی با بیان اینکه چرا باید کشاورز ما در این زمینه ضرر کند، افزود: بازارهای میوه و تره بار تهران و مشهد نباید قمیت محصول زرشک ما را تعیین کنند بلکه باید در استان تعیین شود.
وی تاکید کرد: باید بیش از گذشته در قالب کار رسانهای درخصوص معرفی محصول زرشک خراسان جنوبی تلاش شود.
وی با اشاره به رفتار پیامبر گرامی اسلام (ص) و بوسه زدن بر دست کارگر گفت: رفتار پیامبر برای مسوولان کشور ما الگوست و اگر میخواهیم الگو بودن پیامبر را در جامعه پیاده کنیم و بر دست کارگر بوسه بزنیم باید مشکلات کشاورزانی که دانه دانه زرشک را از داخل خارها میچینند و راهی بازارهای جهانی میکنند، برطرف کنیم و موانع سر راه محصول زرشک برداشته شود.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس افزود: در خراسان جنوبی ۱۸ هزار هکتار زیر کشت محصول زرشک قرار دارد و ۹۲ هزار تن زرشک تر در این استان سالانه تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ۲ دهه با کمآبی و خشکسالی دست و پنجه نرم میکند و خاک این استان دارای بهرهوری پایین است، گفت: لطف خداوند به خراسان جنوبی است که بوتهای مثل زرشک را داده است.
خسروی اسفزار با بیان اینکه در این جشنواره مهمانانی از کشورهای مختلف داریم، اضافه کرد: از شما خواهش میکنیم که روی این جشنواره زرشک به عنوان کانون قدرت جهان اسلام توجه کنید و غیر از مباحث اقتصادی و پولی به آن به عنوان یک کانون قدرت نگاه کنیم.
وی گفت: اگر تغذیه و کشاورزی تولید قدرت میکند امروز یک رکن قدرت همین است.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس، افزود: کسانی که دنبال این هستند تا پروژه خوشه را اجرا کنند، کار بزرگی است و این پیام را به دولتمردان در بخش کشاورزی میرسانیم.
وی گفت: وقتی کشاورز خراسان جنوبی طبق این پروژه بهصورت معین و مشخص و با تعهدهای قانونی بداند که کود، سم و مشاوره کشاورزی و بازاریابی آن بهموقع انجام و تامین میشود و آخر سال هم هزینههای خود را کم میکنند، اقدام خوبی است.
راهاندازی واحدهای فرآوری محصولات شاخص خراسان جنوبی مانند زرشک از مصوبات سومین سفر استانی رییس جمهوری است که نوزدهم شهریور امسال به خراسان جنوبی انجام شد.
رییس جمهوری در نشست شورای اداری استان که در پایان سفر یک روزه به خراسان جنوبی برگزار شد، با اشاره به محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زرشک، عناب و زعفران گفت: فرآوری این محصولات ارزش افزوده بالایی دارد و کارهایی در استان انجام شده اما ناقص است و این فرآیند باید تکمیل شود.
آیت الله سید ابراهیم رییسی اظهار داشت: در این جلسه عنوان شد که مردم دل چیدن زرشک را به دلیل عدم بازار فروش آن ندارند؛ چرا این زرشک که مورد نیاز مردم است به گونهای باشد که کشاورز برای جمعآوری آن رغبت نداشته باشد.
وی گفت: هزینه در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است و نتیجه آن هم درآمد بیشتر مردم و هم گسترش و توسعه کشاورزی است.
استاندار خراسان جنوبی هم گفت: این استان در تولید زرشک و عناب رتبه اول و در تولید زعفران رتبه دوم کشور را دارد اما با وجود تولید سالانه ۲۲ هزار تن زرشک، ۷ هزار تن عناب و ۶۷ تن زعفران، عایدات کشاورزان از این تولیدات بسیار ناچیز است.
حمید ملانوری افزود: تنها راهی که میتواند برای این محصولات ارزش افزوده ایجاد کند، ایجاد صنایع فرآوری است که به توسعه استان هم کمک خواهد کرد.
جشنواره یاقوت سرخ قهستان با حمایت بنیاد مستضعفان توسط نهاد پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی در شهرستان درمیان و با مشارکت دستگاههای دیگر امروز در خانه تاریخی شریف شهر قهستان برگزار شد.
معرفی زرشک و فرآوردههای آن، الگوسازی توسعه تجارت داخلی و خارجی، ارتقای دانش تجاری فعالان و بازرگانان و معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی زرشک از اهداف برگزاری این جشنواره است.
استان خراسان جنوبی به عنوان قطب تولید زرشک در ایران، ۱۱ شهرستان دارد و شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان در ۱۰۵ کیلومتری شرق بیرجند است.
نظر شما