به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، با آغاز شیوع ویروس کرونا از سال ۹۸ در ایران و تحت تاثیر قرار گرفتن بازارهای جهانی از این اتفاق، بازار سهام با نوسانی همچون دیگر بازارها همراه شد و بسیاری از سهام شاخصساز این بازار به دلیل کاهش شدید قیمت کامودیتیها با افت و خیزهای شدید همراه شدند.
از نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا، فعالان حاضر در کشور از ایجاد چنین نوسانهایی در بازار صحبت کرده بودند و اعلام کردند که به طور حتم با گسترش این بیماری، اکثر حوزهها تحت تاثیر این فاجعه با ضرر و زیان روبرو خواهند شد و حوزههایی از جمله حوزه حملونقل و گردشگری از مهمترین بخش هایی هستند که تحت تاثیر این اتفاق قرار میگیرند و ممکن است منجر به ضرر و زیان سهامداران این صنایع در بورس شوند.
سال گذشته و با گذشت مدتها از تاثیرپذیری بازارهای مختلف از موضوع شیوع ویروس کرونا، انتشار خبر تولید واکسن کرونا، ناگهان روند بازارهای جهانی را تغییر داد،این موضوع بر روند بازار سهام بیتاثیر نبود و شاهد اثر مثبت این اتفاق بر سهام برخی از شرکتهای دارویی کشور بودیم که به دنبال تلاش کشورهای خارجی در صدد تولید واکسن ایرانی بودند.
به دنبال تلاش اکثر کشورهای دنیا برای تولید واکسن معتبر کرونا، از چند ماه گذشته انجام هر چه زودتر واکسیناسیون در کشور آغاز شد که تاکنون بخش زیادی از مردم نسبت به این بیماری واکسینه شدهاند و این امر توانسته است امیدواریهای زیادی را برای بهبود فضای کسب و کار و رونق برخی از صنایع مختلف که سهام آنها در بورس در حال معامله هستند را با خود به همراه داشته باشد.
همچنین تاکنون کارشناسان اظهارنظرهای زیادی را درخصوص تکمیل واکسیناسیون و تاثیرپذیری بازار سهام و صنایع مختلف حاضر در این بازار عنوان کرده اند.
به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، در این زمینه «پیمان حدادی»، کارشناس بازار سرمایه به شتاب در واکسیناسیون کرونا و تاثیر آن بر صنایع مختلف بورسی اشاره کرد و افزود: طی چند ماه گذشته شیوع ویروس کرونا به مرحلهای از همهگیری در سطح بین المللی رسید که این امر، روند معاملات بازارهای جهانی را تحت تاثیر خود قرار داد، به طوری که شاهد افت محسوس و قابل توجهی در قیمت فلزات، نفت و مشتقات نفتی در بازار های جهانی بودیم.
وی با بیان اینکه از زمان آغاز واکسیناسیون به مرور بازارهای جهانی در مرحله احیا قرار گرفتند و قیمتهای جهانی به دوران قبل از کرونا بازگشتند، اظهار کرد: حتی در مقطعی شاهد بودیم که قیمتها از پیک دوران قبل از کرونا عبور و به سطحی بیشتر از گذشته، دست پیدا کردند.
حدادی عنوان کرد: از نگاه جهانی با کنترل شیوع ویروس کرونا، فعالیتها اعم از تولید و فروش بر مدار افزایشی قرار میگیرند که این امر منجر به افزایش تعهدات و به نوعی کمک کننده به افزایش قیمت خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از نگاه دیگر با کنترل شیوع ویروس کرونا از طریق انجام واکسیناسیون، میزان عرضه محصولات در بازار کالاها با افزایش همراه میشود. برای نمونه، معادن و دیگر کارخانهها که تحت تاثیر گستردگی شیوع ویروس کرونا مجبور به کاهش فعالیتها یا گاه تعطیلی کارخانه های خود شده بودند با کاهش شیوع ویروس کرونا به مدار تولید باز میگردند و قیمتها پس از مدتی به دلیل افزایش عرضه تحت کنترل قرار میگیرند.
وی به تاثیر واکسیناسیون بر صنایع مختلف داخلی اشاره کرد و گفت: در داخل کشور، تکمیل مراحل واکسیناسیون کمک کننده به فعالیتهای خدماتی است و میتوان شاهد تاثیر مثبت و منفی آن در صنایع و گروههای مختلف بود.
حدادی ادامه داد: در برخی از صنایع مانند صنایع نساجی که عامه مردم بیشتر با آن سر و کار دارند با شروع خرید پوشاک، شاهد رونق این صنعت خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه به رونق صنایعی مانند حمل و نقل و صنایع مرتبط با گردشگری و هتلداری اشاره کرد و گفت: از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا شاهد وجود محدودیت در ترددهای داخلی و خارجی بودیم که این امر به مراتب صنایع گردشگری، حمل و نقل و هتلداری را با ضرر و زیانهای هنگفتی مواجه کرد، حال با تکمیل واکسیناسیون، آغاز و افزایش حمل و نقل و ترددها می توان شاهد رونق دوباره این گروه ها در بازار سرمایه بود.
وی به صنایعی که با تاثیر منفی واکسیناسیون همراه میشوند اشاره کرد و گفت: تکمیل واکسیناسیون منجر به روند منفی صنایعی مانند دارویی و بیمه ای می شود.
حدادی تاکید کرد: با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مردم به دلیل افزایش بیماری به سمت داروهای مختلف و بیمهها پیش رفتند اما با کاهش روند ابتلا به کرونا این صنایع رونق کمتری خواهند داشت.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در مجموع واکسیناسیون ضمن جهش رشد اقتصادی کشور میتواند زمینه ساز اثر مثبت در معاملات بازار سهام شود.
نظر شما