به گزارش اگزیمنیوز از صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیت های معدنی، درجهت حمایت از استارتاپ ها و بررسی فرصتها و چالشهای بخش معدن، تفاهمنامه همکاری بین صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی و مرکز نوآوری ایمینو در اکوسیستم نوآوری منعقد شد.
در این جلسه، «فرید دهقانی» مدیرعامل صندوق بیمه فعالیتهای معدنی با بیان اینکه یکی از مهمترین بخشهایی که اهداف ایمیدرو را در بخش نوآوری های معدنی به منصه ظهور میرساند ایمینو است، گفت: این مرکز خلاقیت را به بخش خصوصی معادن کشور انتقال میدهد.
مدیرعامل صندوق بیمه فعالیتهای معدنی کشور گفت: مرکز ایمینو با تزریق فناوری و نوآوری به بخش معدن میتواند به این بخش کمک شایانی داشته باشد و بهویژه در کاهش هزینههای لجستیک بسیار موثر باشد.
وی ادامهداد: در دو سال گذشته بر این باور بودیم که حمایت از استارتتاپها و شتابدهندههای بخش معدن بسیار ضروری است، بر این اساس تیم صندوق نخستین گام را برای اهمیت دادن به این موضوع برداشت و با صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامهای در زمینه حمایت از طرحهای دانشبنیان منعقد کرد.
دهقانی افزود: در این راستا به طرحهای دانشبنیانی که نیازمند منابع مالی باشند با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسهیلات ارائه میشود و تسهیلات ارائه شده نیز سقف مشخصی ندارد.
مدیرعامل صندوق بیمه فعالیتهای معدنی کشور گفت: برای حمایت از طرحهای استارتاپی ایمینو نیز میتوانیم پس از اینکه طرح به مرحله تجاریسازی رسید، مدیریت ریسک طرح به صندوق بیمه فعالیتهای معدنی منتقل شود تا اطمینان برای سرمایهگذاران در بخش معدن ایجاد شود؛ بدین معنا که صندوق پروژه را بیمه میکند.
حضور ۲۰۰ استارتاپ معدنی در کشور
«حسین منصوری» مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) نیز بیان داشت: اشتغالزایی بخش معدن به گونهای است که به ازای هر یک شغل مستقیم، هفت شغل غیرمستقیم ایجاد میشود.
وی، چالشهای بنیادین اکوسیستم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی را شامل سنتی بودن صنعت و نقش پررنگ دولت، اختصاص منابع مالی ناکافی، چالشهای مدیریت ریسک، چالشهای مالکیت فکری و غیره دانست.
منصوری گفت: اکنون ۲۰۰ استارتاپ در بخش معدن در کشور وجود دارد که توسط دانشگاه صنعتی شریف استخراج شده است.
مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) درباره این مرکز گفت: ایمینو در واقع حلقه انتقالدهنده دانش و فناوریهای نوین به چرخه معدن و صنایع معدنی کشور است.
منصوری توضحداد: با توجه به اهمیت این بخش و لزوم حرکت به سمت نوآوری، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) بر آن شد تا مرکزی با تمرکز بر نوآوری و انتقال فناوری و در راستای حمایت از استارتتاپها در بخش معدن و صنلیع معدنی کشور راهاندازی کند.
وی همچنین کاهش عیار معادن و ذخایر سطحی، رشد تقاضای جهانی و رقابت جهانی را از دلایل اهمیت نوآوری دانست.
منصوری گفت: در حال حاضر ۶ استارتاپ در مجموعه ایمینو مستقر هستند که در زمینههای نشان دادن ظرفیت معادن، شبیهسازی پروژهها، شناسایی ذخایر پنهان معادن کوچک، ارائه لایسنس مختص پروژههای تعمیر و نگهداری، ارائه لایسنس ویژه پروژههای الکترونیکی و بلاکچین فعالیت دارند.
مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو)، فرآیند پذیریش استارتاپ در ایمینو را شامل پنج مرحله دانست و افزود: در ابتدا ثبت ایده و طرح در سامانه ایمینو انجام میشود و سپس مرحله پیش غربالگری، ارزیابی توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت، ارائه ایده و طرح به صورت حضوری و در نهایت انتخاب ایده برتر انجام میشود.
وی ادامهداد: پس از پذیریش ایده، در فرخوانی که اعلام میشود در صورت تمایل بخش خصوصی برای سرمایهگذاری وارد مذاکره میشویم و اگر بخش خصوصی نسبت به ایده علاقمند نبود ایمینو از ایده مورد نظر حمایت میکند.
نظر شما