دولت سیزدهم درباره الگوی کشت لایحه بدهد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از دولت سیزدهم خواست با ارائه لایحه‌ای درباره الگوی کشت زمینه رفع کمبود محصولات استراتژیک را فراهم کند.

به گزارش اگزیم نیوز، «ذبیح الله اعظمی ساردویی»در گفت و گویی با اشاره به بررسی طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی در مجلس گفت: این طرح برای رفع ایرادات به کمیسیون کشاورزی ارجاع شد و این هفته مجددا در مجلس مطرح خواهد شد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که رییس‌جمهوری منتخب، وزیر جهادکشاورزی قوی و مسلطی برای کابینه خود انتخاب کند تا به ‌شکل شبانه‌روزی برای توسعه بیشتر کشاورزی تلاش کرده و مشکلات این بخش را برطرف کند.

ساردویی با بیان اینکه بهتر است دولت سیزدهم لایحه‌ای درباره الگوی کشت به مجلس ارسال کند، گفت: حدود ۱۵ سال پیش وزیر جهاد کشاورزی وقت، طرحی درباره الگوی کشت به دولت ارسال کرد و قرار بود دولت‌ها لایحه‌ای در این باره به مجلس ارسال کنند که هنوز این موضوع محقق نشده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر دولت سیزدهم لایحه‌ای درباره الگوی کشت ارائه ندهد مجلس ناگزیر است طرح خود را در این باره به جریان بگذارد.

نماینده مردم جبرفت و عنبر آباد در مجلس خاطرنشان کرد: رعایت الگوی کشت می‌تواند کمبود محصولات استراتژیک کشاورزی چون کلزا، سویا، جو، ذرت و چغندر را برای رفع کمبود اقلامی مانند روغن، شکر و خوراک دام برطرف کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: براساس این طرح کشاورز مطمئن است که وقتی این محصول را کشت می‌کند،  بازار آن وجود دارد. ضمن اینکه با اجرای این طرح تامین محصولاتی چون پیاز و سیب زمینی که هر ساله شاهد مشکلاتی درباره تامین آن هستیم برطرف خواهد شد.

ساردویی اضافه کرد:‌ برای اینکه الگوی کشت در کشور اجرایی شود، باید «کشاورزی قراردادی»در کشور توسعه یابد. بیش از ۲ دهه است این مدل در جهان اجرایی شده و سبب منفعت کشاورزی، مردم و دولت‌ها شده است.

وی با تاکید بر لزوم تضمین درآمد کشاورز اظهار داشت: تضمین درآمد کشاورز در کشاورزی قراردادی مسیر می‌شود و در طرح مجلس هم این مسائل دیده شده است. بر این مبنا دولت و حتی شرکت‌های پشتیبان با کشاورز قرارداد بسته و طبق آن محصول را خریداری می‌کنند. البته لازم است از طرف دولت نیز با اعطای یارانه‌ برای تامین نهاده‌های کشاورزی و وام‌های کم بهره به کشاوران از آنها حمایت کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس  آب را از چالش‌های مهم بخش کشاورزی عنوان کرد که دولت باید برای حل آن اقدام کند و گفت: افزایش محصولات کشاورزی، اجرای برنامه‌های توسعه و اصلاح الگوی کشت به مدیریت آب مربوط است.

دولت لایحه جامع حکمرانی آب را ارائه کند/ نباید به‌نام خود کفایی همه منابع‌آب و خاک را مصرف کرد

 اعظمی ساردویی خاطرنشان کرد: باید لایحه جامعی درباره حکمرانی آب به مجلس ارسال شود تا بتوان وضعیت کشاورزی را بهبود بخشید.

وی با بیان اینکه برای خودکفایی در کشاورزی نباید همه منابع آب و خاک کشور را مصرف کرد، یادآور شد: در برخی از محصولات کشاورزی چون ذرت، گندم می‌توانیم نیازهای خود را از محل واردات تامین کنیم.

این نماینده مجلس افزود: با توجه به اینکه ایران سومین کشور جهان از نظر تنوع اقلیم محصولات کشاورزی است، در محصولاتی چون پسته، خرما و زعفران هم که توانایی صادرات وجود دارد، می‌توانیم سرمایه‌گذاری کرده و از پتانسیل ارزآوری آن استفاده کنیم.

ساردویی در ادامه درباره طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، گفت: این طرح در پی کوچک سازی دولت ، ‌کاهش دیوان سالاری در بخش کشاورزی و چابک سازی بخش خصوصی و تشویق و پشتیبانی از آنها است.

نماینده مردم جیرفت اضافه کرد: در این طرح تامین کارت سوخت برای ماشین‌های کشاورزی پیش بینی شده است. بخش‌هایی که باید سهمیه بنزین یارانه‌ای استفاده کنند، مشخص شده و وزارت نفت باید نسبت به توزیع آن اقدام کند.

وی با بیان اینکه بیمه محصولات کشاورزی که در این طرح دیده شده است، خاطرنشان کرد: بیمه محصولات تا صادرات آن هم در این طرح دیده شده و بیمه خود کشاورز و کارگران شرکت‌ها و بخش‌هایی که در بخش کشاورزی فعال هستند نیز در طرح امنیت غذایی پیش بینی شده است.

کد خبر 44960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =