۵۴ مزرعه ظرفیت تولید ماهی تیلاپیا را دارند

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: اکنون ۵۴ مزرعه پرورشی با ظرفیت ۱۱ هزارتن آمادگی تولید ماهی تیلاپیا را دارند که برخی پروانه بهره‌برداری دریافت کرده و برخی در حال دریافت پروانه و موافقت اصولی هستند.

به گزارش اگزیم‌نیوز، «عیسی گلشاهی» با بیان اینکه برنامه تولید ماهی تیلاپیا در کشور از سال ۹۸ مجوز دریافت کرد افزود: مقرر است طی مدت هفت سال تولید این ماهی از ۱۰۰۰ تن در سال به تدریج به  ۲۰ هزارتن برسد.

 مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اظهارداشت:  بنابراین اکنون تولید ماهی تیلاپیا از برنامه عقب است به طوری که در سال ۹۹، ۵۵۰ تن تولید تیلاپیا در ۱۳ مزرعه داشتیم که دارای پروانه بهره برداری بودند و مابقی مزارع در دست مرحله پروانه تاسیس یا موافقت اصولی هستند.

گلشاهی صریح کرد: طبق برنامه باید تا سال ۱۴۰۵ به عدد ۲۰ هزارتن تولید تیلاپیا برسیم، در حالی که ما می‌توانیم به تولید ۷۵ هزارتن نیز برسیم اما برای جلوگیری از هر نگرانی هدف گذاری ما ۲۰ هزارتن است.

تولید و تکثیر تیلاپیا در ۵ استان کشور

 مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: اکنون پنج استان کشور شامل قم، سمنان، یزد، خراسان جنوبی و کرمان مجوز تکثیر و تولید ماهی تیلاپیا را دارند.

وی اظهارداشت: از این تعداد فقط چهار استان اجازه پرورش ماهی تیلاپیا و استان کرمان مجوز تکثیر آن را دارند.

پایین بودن قیمت تیلاپیا برای اقشار کم درآمد

گلشاهی افزود: در صورت افزایش تولید ماهی تیلاپیا در کشور، تهیه و مصرف آن برای اقشار کم درامد امکان‌پذیر خواهد شد.

وی تصریح کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم ماهی تیلاپیا سرمزرعه بین ۱۵ هزار تا ۱۸ هزارتومان است که می تواند خود ماهی با قیمت ۲۵ هزارتومان و فیله آن با قیمت تقریبا ۶۰ هزارتومان بدست مردم و حتی اقشار کم درامد برسد.

به گفته وی، این درحالیست که اکنون قیمت هر کیلوگرم فیله تیلاپیای وارداتی ۱۲۰ هزارتومان است.

پیشنهاد تولید تیلاپیا در تمامی استان های غیرساحلی کشور 

 مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: سازمان شیلات ایران پیشنهاد تولید و پرورش ماهی تیلاپیا در تمامی استان های غیرساحلی کشور را ارایه داده است که می تواند در تامین نیاز آبزیان کشور با قیمت مناسب موثر باشد.

وی درباره ادعاهایی مبنی بر مهاجم بودن ماهی تیلاپیا افزود: هر گروه از ماهیان پرورشی می توانند برای سایر آبزیان در فهرست ماهیان مهاجم قرار بگیرند، به طوری که موجودات جانوری و حتی گیاهی در یک محیط خاص می توانند برای گونه های دیگر همزیست یا رقابتی باشند.

وی اظهارداشت: چالش اصلی ما مهاجم بودن تیلاپیا و اینکه به عنوان مهاجم می تواند دیگر آبزیان را با خطر روبرو کند، نیست بلکه موضوع اصلی ما کم کاری گروهی و ارگانی است به نحوی که در حال حاضر ماهی تیلاپیای زیلی که مورد نظر پرورش در کشور نبود از طریق آبهای مرزی کشور عراق به آبهای آزاد استان خوزستان راه پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: در حالی که ما می توانستیم از ابتدا با تعریف فرایند مبتنی بر توسعه پایدار با دستور العمل مناسب زیست محیطی و فنی طراحی شده تولید این ماهی را کنترل کنیم که این مخاطرات را به حداقل ممکن برسانیم.

گلشاهی معتقد است ما باید براساس منافع ملی  و صلاحدید کشور تصمیم گیری کنیم بنابراین تولید ماهی تیلاپیا در مزارع پرورشی می تواند به منافع ملی کشور کمک کند.

طبق آمار سال ۲۰۱۷ بیش از ۶ میلیون تن ماهی تیلاپیا در دنیا تولید می شود که عمده تولید کنندگان کشورهای چین، اندونزی، ویتنام، مصر بنگلادش و مالزی هستند، همچنین براساس آمارها کشور هند یکی از مخالفان تولید ماهی تیلاپیا بود که از سال ۲۰۰۹ با شروع تولید توانسته سالانه بیش از ۲۰ هزارتن از این ماهی را تولید کند.

مصرف سالانه فیله ماهی تیلاپیای وارداتی در کشور بیش از ۱۲ هزارتن است که به نظر می رسد با وجود ظرفیت تولید این ماهی در کشور ما هنوز مجوزی برای پرورش این ماهی در محیط های بسته نداریم.

کد خبر 44496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 13 =