روحانی: ایران سال گذشته ۳.۶ درصد رشد مثبت اقتصادی داشت

رییس‌جمهور اعلام کرد: سال گذشته بیش از هفت درصد رشد صنعتی داشتیم در حالی که بسیاری از کشورها، سال گذشته رشد اقتصادی منفی داشتند و رشد اقتصادی جهان نیز منفی سه بود اما ایران در سال ۹۹ رشد اقتصادی مثبت ۳.۶ درصد داشت.

به گزارش اگزیم نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» ظهر امروز پنجشنبه در مراسم افتتاح‌ طرح‌های ملی با بیان اینکه مردم سختی‌های زیادی کشیدند، افزود: بیش از ۹ درصد رشد صنعتی در سه ماهه چهارم سال گذشته را شاهد بودیم، همچنین بیش از هفت درصد رشد صنعتی داشتیم که موجب مثبت شدن رشد اقتصادی ما در سال ۹۹ شد.

وی ادامه داد: این مسائل کمتر گفته می‌شود. فکر می‌کنند اگر این مسائل را بگویند، به نفع دولت است در حالی که به نفع نظام است. در بسیاری از کشورها رشد اقتصادی منفی بود و رشد اقتصادی جهان نیز منفی سه بود اما در سال ۹۹ رشد اقتصادی مثبت ۳.۶ درصد داشتیم.

روحانی با بیان اینکه خیلی دوست داشتم دولت را با رشد منفی به دولت بعدی تحویل ندهیم، گفت: اکنون دولت را با رشد اقتصادی مثبت ۳.۶ درصد تحویل می‌دهیم. در حالی دولت را تحویل می‌دهیم که تخت آی‌سی‌یو، دو برابر شده است و با تلاش‌های زیادی که انجام می‌شود، ۱۴ هزار تخت بیمارستانی اضافه می‌شود که در تاریخ کشور ما بی‌سابقه است.  

رییس‌جمهور با تقدیر و قدردانی از صبر و مقاومت مردم ایران در برابر تحریم‌ها و مشکلات تصریح کرد: مردم صبر و مقاومت کردند و سختی زیادی کشیدند. من دیروز در دولت گفتم حقوق کارمندان را در این هشت سال، ۵.۵ برابر کردیم و حقوق بازنشستگان هفت برابر شد اما این کافی نبوده است. من می‌فهم کرونا یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر را بیکار کرد. یک میلیون بیکار یعنی چند میلیون نفر را در مشقت قرار داد. جنگ اقتصادی، خشکسالی و یک سال سیل مردم را در مشقت قرار داد.

زنجیره تولید فولاد در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تکمیل شد

رییس‌جمهور تاکید کرد: بسیار خوشحالم در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تلاش شد، زنجیره تولید فولاد کامل شود. بحث خام‌فروشی که مطرح می‌شود، کنسانتره داشته باشیم ولی گندله را نداشته باشیم، مقصد نهایی یعنی شمش فولاد را نخواهیم داشت و مجبور به صادرات سنگ آهن می‌شویم.

روحانی افزود: بسیار خوشحالیم هفتاد و هفتمین پنج‌شنبه افتتاح امروز را داشتیم. امروز، روز صنعت و معدن است و افتتاح‌های امروز نیز در همین چارچوب بود. معادن یکی از نعمت‌های خدادادی است که در اختیار مردم داده شده است.

وی با اشاره به اقدامات بزرگی که در کشور در حوزه صنعت و معدن انجام شده است، گفت: در معادن و صنایع کنار آن، کار بسیار بزرگی در کشور انجام می‌شود؛ هم از لحاظ اشتغال، هم از لحاظ درآمدزایی، هم از لحاظ رفع نیازهای کشور و هم از لحاظ صادرات. وقتی در زمینه فولاد نگاه می‌کنیم، واردات قابل ملاحظه‌ای در زمینه فولاد داشتیم ولی امروز به خودکفایی رسیدیم.

رییس‌جمهور ادامه داد: ما امروز نیازمندی‌های داخل را رفع و صادر می‌کنیم. اینکه در زمینه فولاد دهمین کشور و در مس هفتمین کشور در دنیا هستیم، جای افتخار است. این زحمات مدیران و مهندسان ما است که این ظرفیت‌ها را به بالفعل می‌کنند و سنگ از زیرزمین استخراج می‌شود و به زنجیره فولاد تبدیل می‌شود.

زنجیره تولید فولاد در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تکمیل شد

روحانی با ابراز خوشحالی از تکمیل زنجیره تولید فولاد در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تصریح کرد: بسیار خوشحالم در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تلاش شد، زنجیره تولید فولاد کامل شود. بحث خام‌فروشی که مطرح می‌شود، کنسانتره داشته باشیم، ولی گندله را نداشته باشیم، مقصد نهایی یعنی شمش فولاد را نخواهیم داشت و مجبور به صادرات سنگ آهن می‌شویم. چه قدر تفاوت است بین صادرات سنگ آهن تا شمش آهن. چه ارزش افزوده‌ای را این زنجیره ایجاد می‌کند.

وی با یادآوری افتتاح‌های امروز در زمینه فولاد خاطرنشان کرد: یکی از کارهای مهم این است که این زنجیره کامل شد. بسیاری از طرح‌هایی که امروز افتتاح شد، زنجیره قبلی را در همان استان یا استان مجاور تکمیل می‌کرد. گاهی یک شرکت همه زنجیره را دارد یا در یک استان این زنجیره وجود دارد.

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به طرح‌های آبرسانی از خلیج فارس به مرکز کشور ابراز داشت: بحث‌های زیادی بود که این سنگ آهن را استخراج کنیم و در همان جا فرایند تولید فولاد انجام شود یا در جنوب و لبه آب این زنجیره انجام شود. مسئله آب بود که آیا صرفه دارد آب ببریم یا سنگ را ببریم.

سالانه ۵۹۰ میلیون تن از معادن استخراج می‌شود

روحانی افزود: همه شرکت‌های معدنی بار آن را به دوش گرفتند و آب از جنوب شیرین‌سازی شد، از طریق لوله‌ها به مرکز کشور آمد و دو استان به این آب شیرین‌سازی شده از خلیج فارس متصل است. کار بسیار بزرگی هم برای توسعه کشور و هم در مسیر راه، هم برای آب آشامیدنی مردم و هم در مسیر صنعت و هم حمل و نقل انجام شد.  

وی حرکت انجام شده در هشت سال گذشته برای توسعه معادن و صنایع معدنی را بسیار خوب دانست و بیان کرد: معادن بسیاری به افرادی واگذار شده بود که نه خودشان کار می‌کردند و آن را آزاد می‌کردند. در دولت تلاش زیادی شد و این معادن آزاد شدند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه یکی از منابع بزرگ برای اشتغال، معادن است، یادآور شد: معادن زیادی در کشور در زمینه‌های مختلف وجود دارد. معادن ما وسیع است. در سال ۵۹۰ میلیون تن از این معادن استخراج می‌شود که نعمت بزرگی است. در استخراج آنها و زنجیره‌ای که به همراه دارد، اشتغال زیادی وجود دارد.

در هشت سال گذشته، به اندازه کل تاریخ ایران اکتشاف انجام شده است 

به گفته روحانی، در زمینه اکتشاف کار عظیمی انجام گرفت. در هشت سال گذشته، به اندازه کل تاریخ ایران اکتشاف انجام شده است که البته همه این اکتشافات باید راستی‌آزمایی شود، عیار آن را سنجیده و دید آیا استخراج از آنها صرفه دارد.  

وی با اشاره به جنگ اقتصادی ایالات متحده علیه ایران در طول سه سال گذشته عنوان کرد: در دوران جنگ اقتصادی که می‌خواستند ما را محاصره کرده و اقتصاد کشور را نابود کنند، اگر بخش خصوصی و مردم به میدان نیامده بودند، علی‌الظاهر درست پیش‌بینی کردند چون ما به چهل، پنجاه میلیارد دلار در سال پول نیازمندیم تا منابع اولیه را وارد کشور کنیم. اینها می‌گفتند وقتی فروش نفت را قطع کنیم، ایران دیگر درآمدی ندارد.  

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به ذهنیت موجود نسبت به واردات در اکثریت جامعه گفت: واردات در ذهن مردم منفی است. واردات محصول ساخته شده در ایران، منفی است اما برای مواد اولیه‌ای که به آن نیاز داریم، تجهیزاتی که لازم است و مواد اولیه برای دارو و...، واردات ضروری است. بخشی از کالاهای اساسی در کشور تولید و بخشی از خارج وارد می‌شود؛ به ویژه امسال که خشکسالی بی‌نظیری در ۵۰ سال اخیر بود.  

آمریکایی‌ها می‌خواستند در کشور قطحی ایجاد کنند اما نتوانستند 

روحانی با اشاره به نقشه دولت ترامپ برای ایران اظهار داشت: می‌گفتند وقتی ایران کالایی را وارد نکند، قحطی می‌شود و آن وقت مردم بیرون می‌آیند و نظام ساقط می‌شود. البته آمریکایی‌ها عقل زیادی ندارند ولی با همین عقل کم طراحی کرده بودند توسط ترامپ، بولتون و پمپئو و افرادی رذلی که در صدر امور بودند.  

وی با طرح این سوال که آمریکا چگونه در اجرای نقشه‌ای موفق نشد، اضافه کرد: دلیل عدم موفقیت آمریکا این بود که ما صادرات کالاهای دیگر را جایگزین صادرات نفت کردیم. بازار ما پر از جنس بود، قحطی وجود نداشت البته گرانی بود. جنگ اقتصادی که ترامپ وارد کرد، فشار زیادی به مردم از نظر قیمت و تورم وارد کرد ولی در خود محصول که می‌خواستند قطحی درست کنند، اشتغال ایجاد نشود، بیکاری گسترده باشد، موفق نشده و نتوانستند.  

رییس‌جمهور اضافه کرد: به جای نفتی که تحریم کردند، جایگزین ایجاد کردیم. در زمینه گاز، محصول بیشتری به دست آوردیم. از ۶۴۰ میلیون مترمکعب گاز به هزار و خرده‌ای میلیون مترمکعب گاز در روز رسیدیم که دیگر لازم به وارد کردن گاز نشد و حتی بخشی از آن را هم صادر کردیم.

۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز تولید می‌کنیم 

روحانی با بیان اینکه در فرآورده‌ها، محصول را بالا بردیم، خاطرنشان کرد: قبل از دولت یازدهم بنزین را وارد می‌کردیم و مقداری هم بنزین پتروشیمی تولید می‌شد که بسیار آلوده بود ولی در تولید بنزین خودکفا شدیم. الان به تولید ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز رسیدیم که دو برابر شده است.  

وی با اشاره به تلاش دولت برای کاهش مصرف بنزین و صادرات آن ابراز داشت: وقتی به تولید ۱۰۰ میلیون لیتر رسیدیم، همانقدر هم مصرف می‌شد. بعد طرحی را ریختیم که مصرف کم شود و وقتی این گونه شد، آن را صادر کردیم. اکنون ما به یکی از صادرکنندگان بنزین تبدیل شده‌ایم.  

رییس‌جمهور با بیان اینکه هزار مگاوات سالانه به تولید برق اضافه می‌شد ولی به طور متوسط در هشت سال گذشته، سالانه ۲۵۰۰ مگاوات اضافه شده و آن را صادر می‌کنیم، عنوان کرد: بخش دیگر مربوط به صنعت می‌شود؛ اعم از پتروشیمی و صنایع معدنی. در پتروشیمی جهش عظیمی در تاریح ایران ایجاد کردیم. در سال ۹۹، ۱۷ طرح بزرگ پتروشیمی را در یک سال افتتاح کردیم که در تاریخ نظیر ندارد. عمده ارز ما را پتروشیمی به ما می‌دهد و بخشی هم فولاد و صنایع معدنی به ما می‌دهند. در سال ۹۹، دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار صادر کردیم.  

تخت‌های آی‌سی‌یو طی یکسال و نیم دو برابر شد

روحانی با تاکید بر اینکه کسی توضیح نمی‌دهد آمریکا چطور شکست خورد و نتوانست ما را به زمین بزند، یادآور شد: شرکت‌های دانش‌بنیان ما را خودکفا کردند. کرونا که آمد، کسی به ما کیت تشخیص نداد ولی عرض یکی، دو ماه کیت تشخیص را تولید کردیم. در ابتدا، فقط دو آزمایشگاه تشخیص کرونا داشتیم اما اکنون ۴۰۰ آزمایشگاه داریم یعنی در یکسال، ۲۰۰ برابر شد.  

وی ادامه داد: ماسک می‌خواستیم ولی کسی به ما ماسک نمی‌داد. ونتیلاتور کسی به ما نمی‌داد. احمق ترامپ به ما پیام داده بود که اگر می‌خواهید چهار ونتیلاتور به شما می‌دهیم که گفتم اگر شما ۴۰ ونتیلاتور می‌خواهید، ما به شما می‌دهیم.

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به دیگر اقدامات دولت در هشت سال گذشته اضافه کرد: در یک سال و نیم گذشته، تخت‌های آی‌سی‌یو دو برابر شد. اگر این کار نمی‌شد از کرونا و ویروس ترامپ شکست می‌خوردیم. کار بزرگی انجام شد که بخشی از این کار مربوط به صنعت و معدن بود.

صادرات و واردات ما ترازش مثبت است

روحانی با بیان اینکه در سه ماه ابتدای امسال صادرات و واردات ما چقدر بوده است، خاطرنشان کرد: اینکه مردم می‌گویند به داخل توجه داشته باشیم، درست است اما بدون توجه به خارج هم غلط است. این همان مسئله‌ای است که مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی گفتند که ما باید درون‌زا باشیم اما بیرون‌نگر هم باشیم. ۱۰ میلیارد و ۲۱۳ میلیون دلار جنس وارد کردیم و در همین سه ماه، ۱۰ و ۶۸۹ میلیون کالا صادر؛ یعنی صادرات و واردات ما ترازش مثبت است.  

وی با بیان اینکه در سه ماهه امسال نسبت به سه ماهه پارسال، ۶۹.۲ درصد صادرات ما افزایش یافته است، ابراز داشت: این آمارها برای ایران و ملت ایران افتخارآمیز است. این ضربه بزرگی به دشمنان ماست. چرا کسانی که این فشارها را ایجاد کردند، امروز به وین آمدند و اصرار دارند مسائل حل شود، چون دیدند ایران قوی است و شکست نمی‌خورد.  

رییس دولت تدبیر و امید در پایان، از مردم ایران، مهندسان، صنعتگران و معدنکاران کشور و همه کسانی مکه در سه سال و نیم گذشته استقاومت کردند، تشکر و قدردانی کرد.

کد خبر 44303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 8 =