ارزش‌گذاری دولتی مانعی بزرگ بر سر راه صادرات است

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، کشاورزی ایران با بیان اینکه یکی از بزرگترین موانع در مسیر توسعه صادرات، فرآیند تعیین ارزش جاری یک دارایی(ارزش گذاری)است، معتقد است: نباید با بهره گیری از روش های مرسوم در ارزش‌گذاری گمرک، کالای صادراتی را با همان مبنای کالای وارداتی اقتصادسنجی کرد.

هانی فیصلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اگزیم نیوز، صادرات را یکی از ارکان اصلی توسعه‌یافتگی اقتصاد کشور دانست و افزود: از آنجا که در همه دنیا از جمله کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه، صادرات محور اصلی رونق تولید و شکوفایی اقتصاد هر کشور است، دستگاههای اجرایی ایران نیز باید با رفع موانع موجود زمینه افزایش هرچه بیشتر سهم صادرات را در اقتصاد ملی فراهم کنند.

وی نقش مهم صادرات را در افزایش هرچه بیشتر بهره گیری از پتانسیل های موجود در بخش تولید یادآور شد و اظهار داشت: جدا از نقش مهم صادرات در تقویت بخش تولید، این مهم می تواند بستر لازم را برای افزایش فرصت های شغلی و پویایی دیگر بخش های جامعه فراهم کند چرا که امروزه تنها با اتکا به بازارهای داخلی و قطعاً با ظرفیت محدود نمی‌توان توسعه را شکل داد و عملی کرد.

فیصلی ادامه داد: با توجه به پتانسیل‌های بالای کشور، بسیاری از محصولات ایرانی حتی در حال‌حاضر بیشتر از مصرف بازار داخلی تولید می‌شوند، در نتیجه عدم‌صادرات این محصولات و انباشت آنها در انبارها، خیلی زود معضلات اقتصادی و البته بیکاری بالایی را در کشور ایجاد می‌کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی اصلاح رویه های صادراتی را امری ضروری در دولت آینده دانست و افزود: روند کنونی بسیار کُند و پرچالش است و نمی‌تواند تسهیلگر مسیر صادرات و رونق تولید باشد.

وی گفت: برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده، اولین گام اصلاح آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و پرهیز از اتخاذ تصمیمات خلق‌الساعه است.

عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه یکی از بزرگترین موانع در حوزه صادرات، سیستم ارزش‌گذاری دولتی است، افزود: به عبارت دیگر، امروز سیستم‌های ارزشگذاری در گمرک، کالای صادراتی را با همان مبنای کالای وارداتی ارزشگذاری می‌کنند و این امر گرچه آمار دلاری را بالا می‌برد اما غیرواقعی است. به عنوان نمونه صادرکننده محصولی را با ۱۰ دلار صادر کرده اما با این روش، نرخ ارزش آن ۲۵ دلار اعلام می‌شود؛ بنابراین باید این قبیل قوانین که صادرات را از مسیر واقعی خود دور می‌کنند، اصلاح شوند.

فیصلی با اشاره به اینکه یکی از ابزارهای مورد نیاز برای افزایش صادرات مشوق‌های صادراتی است، اظهار داشت: این ابزارها برای توسعه صادرات و ایجاد انگیزه در صادرکنندگان بسیار موثر بوده و باید با حمایت و تشویق‌ بنگاه‌های صادراتی را توانمند کنیم.

وی با بیان اینکه توجه به توانمندسازی بنگاه‌های صادراتی یک وظیفه است، تاکید کرد: دولت و سازمان توسعه تجارت برنامه‌ریزی برای تحقق این امر را باید در دستور کار خود قرار دهند و در این راستا تولیدکنندگان و صادرکنندگان به صورت هدفمند آموزش ببینند.

کد خبر 44076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =