کنترل رشد نقدینگی و مهار تورم؛ اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات متحده عربی می‌گوید اولویت مهم و اصلی دولت سیزدهم کنترل رشد نقدینگی، مهار تورم و کاهش سرعت گردش پول است که بخشی از آن متوجه سیاست‌های پولی و بخشی هم متوجه سیاست‌های مالی است.

فرشید فرزانگان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اگزیم‌نیوز درباره انتخاب حجت‌الاسلام سیدابراهیم رییسی به عنوان رییس جمهور در انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و اولویت‌های اقتصادی پیش‌روی آن، اظهار داشت: بخشی از موضوع کنترل رشد نقدینگی و مهار تورم مربوط به روندهای عملیاتی و بخش دیگری هم مربوط به سیاست‌های پولی و مالی دولت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مهار رشد نقدینگی و تورم و فرو نشاندن آرام و بتدریج تورم باید از اولویت‌های مهم دولت جدید باشد، افزود: یکی از خواسته‌های اصلی فعالان اقتصادی ایجاد ثبات در محیط کسب‌وکار است تا بتوان برای امور برنامه‌ریزی کرد و کارها را با برنامه‌محوری جلو برد.

این فعال اقتصادی رفع تحریم‌ها را از دیگر اولویت‌های اساسی دولت بعدی خواند و تصریح کرد: بسیاری از مسائل در حوزه تجارت و بانک، صادرات و واردات و غیره به حل مساله تحریم مربوط است زیرا این موضوع باعث تسهیل در تعاملات اقتصادی و تجارت بین‌المللی کشور خواهد شد.  

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات افزود: یکی دیگر از خواسته‌های اصلی بخش خصوصی و همین طور اولویت‌های کشور، رسیدن به ارز تک نرخی و پایان دادن به سیاست چند نرخی ارز است. از سوی دیگر باید مداخلات دولت در بازار آزاد به شدت کاهش یابد. نظام بازار آزاد یکی از مواردی است که حتما باید در برنامه‌های دولت بعدی در اقتصاد مورد توجه قرار بگیرد.

تسهیل تجارت در قالب سند چشم‌انداز اجرایی شود

وی همچنین تورجه به زیرساخت‌های تولیدی و تجاری کشور را خواستار شد و اظهار داشت: یکی از نیازهای تجار و بازرگانان این است که هرآنچه مربوط به تسهیل تجارت می‌شود، در قالب سند چشم‌انداز تدوین شده و به صورت برنامه‌های میان مدت و بلندمدت اجرایی شود.

فرزانگان با بیان اینکه برای توسعه زیرساخت‌های تجاری نیازمند تخصیص بودجه‌های عمرانی هستیم، تاکید کرد: یکی از مسائل اصلی کشور موضوع اشتغال است؛ شرکت‌های کوچک و متوسط نقش بسیار مهمی در ایجاد و حفظ اشتغال کشور دارند و باید برنامه ویژه‌ای برای حمایت از آنها در نظر گرفته شود. بسیار مهم است که این شرکت‌ها حمایت و حفظ شوند.

دولت برای بحران آب برنامه‌ریزی کند

عضو اتاق بازرگانی با اشاره به مشکل تامین برق کشور خواستار توجه ویژه به مصرف انرژی، اتلاف انرژی در خطوط انتقال و همچنین سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید نیروگاه‌ها شد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات، بحران آب در کشور را چالش بزرگ کشور توصیف کرد و گفت: دولت جدید باید حتما به عنوان یکی از بحران‌های جدی موضوع بحران آب در کشور را در نظر گرفته و برای آن برنامه‌ریزی کند.

وی با اشاره به کاهش درآمد و قدرت خرید خانوارها طی چند سال اخیر، تصریح کرد: از سال ۱۳۹۷ به بعد، قدرت خرید خانوارها کاهش یافته و قشر متوسط و پایین جامعه به شدت آسیب دیده‌اند؛ برای کمک به افزایش قدرت خرید خانوارها باید راهکارهای عملیاتی و نه تنها پرداخت یارانه یا توزیع پول بین این طبقه اقدام کرد تا قدرت خرید و میزان درآمد آنها براساس اصول اقتصادی افزایش پیدا کند.

این فعال اقتصادی، اصلاح نظام مالیاتی در کشور را یکی دیگر از مشکلات اقتصادی کشور نامید و افزود: در حال حاضر نظام مالیاتی به گونه‌ای است که می‌خواهد از تمام فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان بدون در نظر گرفتن اینکه به درآمدی رسیده باشند، مالیات بگیرد و به اصطلاح آن را پیش‌خور می‌کند و این نظام به طور حتم نیازمند اصلاح است تا فشارهای مالیاتی از روی شرکت‌ها و تولیدکنندگان برداشته شود.

وی همچنین تصریح کرد: شرایط دولت جدید باید به گونه‌ای باشد که از رانت و فساد جلوگیری شده و از فامیل‌بازی و تیول‌داری جلوگیری شود، ضمن آنکه نباید تصمیمات براساس منافع حزبی و گروهی اتخاذ شود بلکه باید منافع ملی و مردم در تصمیمات در اولویت باشند.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در انتخاباتی که جمعه گذشته در سراسر کشور برگزار شد موفق به کسب بیش از ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار رای (۶۲ درصد آرای ماخوذه) شد و به عنوان هشتمین رئیس جمهوری ایران از سوی مردم انتخاب شد. 

کد خبر 44021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =