به گزارش اگزیمنیوز از بلومبرگ، کاهش جهانی عرضه شکر در بحبوحه مذاکرات غذا در برابر سوخت در بزرگترین صادرکننده آن یعنی برزیل وخیمتر خواهد شد.
این کشور آمریکای جنوبی به دنبال برداشته شدن محدودیتهای کرونایی، افزایش سفرها و در نتیجه افزایش مصرف اتانول، شاهد بالا رفتن قیمت این سوخت زیستی است. این بدان معناست که کارخانههای برزیل نیشکر بیشتری را به جای شیرینکننده تبدیل به اتانول میکنند.
قیمت اتانول در کارخانه های سائوپائولو ۱۰ درصد طی هفته گذشته افزایش یافته و به بالاترین رقم از سال ۲۰۰۰ رسیده است.
عرضه نیشکر به خاطر خشکسالی شدیدی در برزیل، محدود است. برداشت این محصول ۳۱ درصد در نیمه اول آوریل نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
همه این موارد به ادامه روند افزایش قیمت شکر کمک کرده است. قیمت شکر در نیویورک ۷۳ درصد در یک سال گذشته افزایش یافته است. این به معنای افزایش هزینه تولیدکنندگان مواد غذایی در شرایطی است که تورم و گرسنگی عامل اصلی نگرانی در جهان است.
برزیل نمیتواند به راحتی اتانول وارد کند چون قیمت این محصول در سایر کشورهای صادر کننده مثل آمریکا هم به خاطر افزایش سفرها به دنبال واکسیناسیون کرونا افزایش یافته است. در واقع قیمت اتانول تولید شده از نیشکر در آمریکا آنقدر بالا رفته که بازار برزیل جذابتر شده است. قیمت اتانول در آمریکا طی ۱۲ ماه گذشته تقریباً دو برابر شده است.
قیمت اتانول در برزیل از بنزین هم گرانتر شده است. رانندگان برزیلی از هر دو سوخت استفاده و معمولاً سوخت ارزانتر را انتخاب میکنند.
یک عامل دیگر برای بدتر شدن شرایط کمبود شکر این است که بیشتر محصول فعلی نیشکر برزیل از قبل در بازارهای صادرات فروخته شده است و لغو این قراردادها هزینه هنگفتی برای کارخانههای برزیل دارد.
نظر شما