آغاز واریز پول خرید تضمینی گندم به حساب کشاورزان

شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به نخستین مرحله پرداخت هزینه خرید تضمینی گندم به حساب گندم‌کاران کرمانی، از استمرار اجرای عملیات خرید تضمینی گندم تا اواسط آذرماه خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، شرکت بازرگانی دولتی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد: به دنبال آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در استان‌های جنوبی کشور، ۱۰۳ تُن گندم در نخستین روزهای اجرای طرح در سال جاری در استان کرمان خریداری و اطلاعات ریالی آن، به بانک عامل ارسال و نخستین پول گندم در فصل خرید جاری به حساب گندم‌کاران این استان واریز شد و تاکنون مقدار ۳۰۰ تُن گندم از شهرستان‌های مهر و لامرد در استان فارس خریداری شده است و بر اساس پیش‌بینی‌های اولیه، خرید گندم در این استان ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار تُن برآورد شده است.

این اطلاعیه می افزاید: در همین راستا، اولین محموله گندم در شهرستان پیشین استان سیستان و بلوچستان به وزن هشت هزار و ۸۵۰ کیلوگرم تحویل مرکز خرید شد و برای تسریع و تسهیل در روند خرید گندم، تعداد ۱۴ مرکز خرید گندم و دانه های روغنی در این استان پیش بینی شده است و برای استان بوشهر نیز ۱۲ مرکز خرید درنظر گرفته شده است که با توجه به گفته‌های مقامات استانی، خرید ۶۶ هزار تُن گندم نیز در این استان پیش‌بینی شده است.
عملیات خرید تضمینی گندم در کشور از هفته گذشته آغاز و تا اواسط آذرماه ادامه خواهد داشت و با توجه به ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی اعلام شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تمهیدات لازم جهت حفظ و رعایت پروتکل های بهداشتی در مراکز خرید در نظر گرفته شده و به صورت کامل در این مراکز رعایت می‌شود.
به گزارش ایرنا، طی سال‌های اخیر به دلیل خودکفایی در تولید گندم و خرید از کشاورزان داخلی، ورود این محصول به کشور ممنوع بوده و به غیر از تکمیل ذخایر کشور در برخی مواقع توسط شرکت بازرگانی دولتی، مجوزی برای واردات گندم برای بخش خصوصی صادر نشده است.
تولید گندم در سال ۹۸ به ۱۴ میلیون تن و خرید تضمینی آن به بیش از هشت میلیون تن رسید که نشان می‌دهد دولت در سایه تحریم‌ها، برای خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک، عملکرد مطلوبی ارائه داده و توانسته با ایجاد درآمدزایی و انگیزه برای تولیدکنندگان، تولید بالا و مستمر این محصول را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.
طبق آمار سال ۸۸، ایران با سرانه مصرف ۱۹۴ کیلوگرم به عنوان هفتمین مصرف‌کننده بزرگ گندم در سطح جهان شناخته شد و در سال ۹۳، سرانه مصرف هر ایرانی به حدود ۱۶۷.۶ کیلوگرم رسید.
در حالی که سرانه مصرف این محصول در جهان در همان زمان به طور میانگین ۶۷.۱ کیلوگرم برآورد شده بود، این اعداد نشان می دهد که دولت در بهبود کیفیت نان و اصلاح الگوی مصرف نیز موفق بوده و میزان مصرف را کاهش داده است.
در نتیجه با وجود ادامه تحریم‌ها علیه ایران، دولت برای خودکفایی در تولید محصول استراتژیک گندم و عدم وابستگی به کشورهای بیگانه، موفق عمل کرده و برای رضایت تولیدکنندگان تلاش می کند تا با ایجاد درآمدزایی و انگیزه، تولید بالا و مستمر این محصول استراتژیک را ادامه دهد.

کد خبر 41891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =