به گزارش اگزیم نیوز از راشاتودی، فائو اعلام کرد قیمت جهانی غذا در ماه فوریه برای نهمین ماه پیاپی افزایش یافته و به بالاترین رقم طی ۶ سال گذشته رسیده است. بیشترین افزایش قیمت مربوط به شکر و روغنهای گیاهی بوده است.
این آژانس بین المللی اعلام کرد شاخص قیمت غذای آن ۲.۴ درصد در ماه فوریه به صورت ماهانه افزایش یافته و به ۱۱۶ رسیده است. این شاخص که تغییرات ماهانه در قیمت بین المللی مواد غذایی را ردیابی میکند، ۲۶.۵ درصد بالاتر از سال گذشته است.
این افزایش قیمت شدید تبدیل به طولانی ترین دوره افزایش قیمت مواد غذایی از زمان بحران غذایی در ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ شده است. قیمت شکر بیشترین افزایش را داشته و ۶.۴ درصد نسبت به ژانویه بالا رفته است. شاخص قیمت شکر برای دومین ماه پیاپی افزایش یافته و به بالاترین رقم طی چهار سال گذشته رسیده است.
در این بین، قیمت روغنهای گیاهی هم رشد مشابهی داشته و به بالاترین رقم از آوریل ۲۰۱۲ رسیده است. روغنهای نخل، سویا، کلزا و دانه آفتابگردان به دلایل بسیاری از جمله نگرانی در مورد عرضه پایینتر آنها توسط صادرکنندگان بزرگ و دورنمای تولید پایین آنها در سال جاری میلادی گرانتر از بقیه بودهاند.
طبق گفته اقتصاددانهای فائو، قیمت بالاتر غذا مشکلات اقتصادی به وجود آمده از همهگیری کرونا مخصوصاً برای گروههای آسیب پذیر را تشدید میکند.
تولید بالاتر در برخی کشورها برای جبران نیاز به واردات بیشتر در سایر کشورها کافی نیست.
فائو تخمین می زند ۴۵ کشور از جمله ۳۴ کشور آفریقایی و ۹ کشور آسیایی به خاطر جنگ، شرایط جوی و شیوع کرونا که آنها را آسیب پذیرتر کرده، نیاز به کمکهای بیشتری دارند.
نظر شما