به گزارش اگزیم نیوز، براساس آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران، تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۰۹.۱ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان ١٣٩٩ رقم ٧٧.٧ واحد درصد افزایش داشت.
ذکر این نکته ضروری است که برای محاسبه شاخص فصل پاییز ١٣٩٩ از داده های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آنها بایستی با ملاحظه انجام شود. شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه داده های قطعی سال ١٣٩٩ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص صادرات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره بار دیگر به صورت قطعی منتشر خواهد شد.
تورم فصلی
تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل قبل ۴۲.۶ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی تابستان ١٣٩٩(برابر با ٣٥.٩ درصد) حدود ٦.٧ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری نیز در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل قبل، ۱.۰ درصد افزایش داشته که در مقایسه با تورم فصلی تابستان ١٣٩٩ (برابر با ٠.٨ درصد) حدود ۰.۲ واحد درصد افزایش داشته است. در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «حیوانات زنده و محصولات حیوانی» (۲۰.۰ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ های گرانبها یا ...» (١٢٩.٠ درصد) است.
تورم نقطه به نقطه
تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۰۹.۱ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان ١٣٩٩ (برابر با ١٣١.٤ درصد) ٧٧.٧ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۴.۹ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان سال ١٣٩٩ (برابر با ٢ درصد) ۳.۰ واحد درصد افزایش داشته است. در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد و ...» (٩٣,٢رصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «اشیاء هنری و کلکسیون ...» (٦٧٢.٠ درصد) است.
تورم سالانه
تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای ریالی در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ١٣٩٩ برابر با ۱۳۰.۲ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه تابستان ١٣٩٩ (برابر با ٩٤.٩ درصد) ٣٥.٣ واحد درصد افزایش داشته است. تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای دلاری در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ١٣٩٩ برابر با ۰.۰ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه تابستان ١٣٩٩ (برابر با ٦.٥- درصد) ٦.٥ واحد درصد افزایش داشته است. در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد و ...» (۴۴.۴ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی؛ ادوات برقی؛ اجزاء و قطعات آنها و ...» (٥٣٩.٦ درصد) است.
نظر شما