بهگزارش روز پنجشنه اگزیم نیوز از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، "قاسم تقیزاده خامسی" در همایش سد و تونل افزود: روسای ۹ گانه حوضههای آبریز تا پایان سال در شرکت مدیریت منابع آب ایران مستقر خواهند شد.
وی ادامه داد: این اقدام، گامی برای مشارکت بیشتر همه ذینفعان و ذیمدخلان در مقوله آب است.
تقیزاده خامسی گفت: همه آنهایی که با تاریخ آشنایی دارند به روشنی مشاهده کردهاند که نخستین تمدنها در کنار بزرگترین رودها شکل گرفته است چون بقای انسان را در وجود آب میدیدند.
وی خاطرنشان ساخت: فرهنگ ما ایرانیان در حفاظت آب طولانی و باورهای اساطیری آب آشکار است.
تقیزاده خامسی با اشاره به مسئله جنگ و صلح بر سر آب گفت: البته تصمیم ها، برتر از منابع هستند و تصمیم های غلط تنشها را به وجود میآورند و تصمیم درست آن را کاهش میدهد.
وی گفت: آب در کشور خشک و نیمه خشکی مانند ایران که ۵۰ درصد از جمعیت آن در نقاطی سکونت دارند که ۲۰ درصد منابع آبی وجود دارد، متاعی مغتنم و کمیاب است و برای همین است که برای توزیع آب در قزوین طومار ۸ صفحهای مینویسیم و شیخ بهائی طوماری وسیع برای تقسیم آب زایندهرود نگارش میکند.
وی افزود: همچنین سابقه چند هزار ساله سدسازی داریم و برای ۵۰۰ سال بزرگترین سد قوسی در کشور ما ایجاد شده است، اما امروز با داشتن حدود ۲۰۰ سد ملی و این تاریخچه کجا ایستادهایم!
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: کاهش سطحی آب زیرزمینی، تغییر اقلیم، خشکسالیهای طولانی و ترسالیهای همراه با سیلابهای مخرب سرنوشت ایران شده است. ما نباید از جمعآوری قطرهای آب غفلت کنیم و آن را مدیریت نکنیم.
وی با تاکید بر اینکه همیشه تصمیمهای درست برتر از منابع هستند، افزود: میتوان حتی با کمبود آب به توسعه متوازن رسید و در این زمینه، از نقش سدها در مدیریت آب نباید غفلت کرد.
وی با اشاره به سیلاب سال ۹۸ خوزستان و نقش سدها در کنترل آن گفت: اگر در آن روزها تصمیم درست گرفته نمیشد، شاید نیمی از خوزستان را آب برده بود.
معاون وزیرو نیرو ادامه داد: روزی که ورودی آب به کرخه به ۸ هزار و ۷۵۰ متر مکعب بر ثانیه رسید و ورودی رودخانه کارون در اهواز به ۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه بود، این سدها بودند که نقش بیبدیل خود را ایفا کردند و تصمیم های درست کارشناسی در ورود و خروج آب از سدها توانست شهرهای بزرگ خوزستان را از سیل نجات دهد.
براساس گزارش مدیریت منابع آب ایران، شمار سدهای ملی از اﺑﺘﺪای دوﻟﺖ ﯾﺎزدﻫﻢ ﺗﺎﮐﻨﻮن به رقم ۵۰ ﺳﺪ ﺑﺎ ﺣﺠـﻢ ﻣﺨـﺰن پنج هزار و ۸۰۱ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﻣﺘﺮﻣﮑﻌﺐ و آب ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻨﻈﯿﻢ ﺳﺎﻻﻧﻪ پنج هزار و ۳۲۸ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﻣﺘﺮﻣﮑﻌﺐ به بهرهبرداری رسیده است.
نظر شما