افزایش سرعت انتقال فرآورده‌های نفتی با اجرای طرح‌های جدید

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت:‌ با اجرای طرح‌های خطوط لوله و مخازن ذخیره‌سازی، انتقال فرآورده‌های نفتی در کشور در کمترین زمان و هزینه انجام می‌شود.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، «قاسم عرب یارمحمدی» امروز در مراسم بهره برداری از ۳ خط لوله انتقال فرآورده های نفتی و طرح های ذخیره سازی تاکید کرد: از ابتدای دهه ۷۰ با راه اندازی پالایشگاه بندرعباس از طریق خط ۲۶ اینچ بندرعباس-رفسنجان انتقال فرآورده به مرکز کشور انجام می شود.

وی با بیان اینکه خط لوله نائین - کاشان - ری با ظرفیت ۱۰۵ هزار بشکه در روز، فرآورده‌های نفتی را به سمت ری منتقل می‌کند و این کار نقش مهمی در تسریع انتقال فرآورده با کمترین هزینه از جنوب به سمت شمال و شمال شرق کشور دارد، ادامه داد: با راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ظرفیت این خط توسعه یافت و افزون بر آن خط لوله ۲۰ اینچ زنجان – نائین و خط لوله ۲۰ اینچ نائین - اصفهان نیز برای انتقال فرآورده‌های تولیدی این پالایشگاه اجرایی شد.

عرب یار محمدی افزود: تا پیش از راه‌اندازی این خط جدید، فرآورده‌های نفتی را با خط لوله نائین – اصفهان و دو خط ۱۷ و ۲۴ اینچ نفت خام به‌طور رفت و برگشت به سمت تهران انتقال می‌دادیم که با راه‌اندازی خط لوله ۲۰ اینچ نائین – کاشان – ری به ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه در روز، توانستیم انتقال فرآورده‌ها را از طریق نائین با تلمبه‌خانه‌ای که ساخته شد و ذخیره‌سازی ۳۰۰ میلیون لیتر انجام دادیم.

وی گفت: با احداث این خطوط لوله جدی می‌توانیم فرآورده‌های نفتی را به شمال و شمال شرق کشور با کمترین زمان و کمترین هزینه برسانیم.

عرب یارمحمدی افزود: این خط لوله در فاز نخست یعنی ساخت مخازن ذخیره و مخازن تعادلی تکمیل شده و تلمبه‌خانه نائین نیز با ظرفیت انتقال روزانه ۲۰۰ هزار بشکه به بهره‌برداری کامل رسیده است.

براساس این گزارش، صبح امروز با حضور وزیر نفت ۳ خط لوله نفتی تبریز- خوی- ارومیه، نایین- کاشان- ری و شازند- قم- ری به بهره‌برداری رسید. سه خط لوله نفتی با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون دلار، ظرفیت انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی در کشور را ۵۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داده و سهم مهمی را در تامین پایدار فرآورده‌های نفتی در کشور خواهد داشت.

این طرح ها، از آن جهت اهمیت دارند که با بهره‌برداری از این سه خط لوله، شبکه انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی در کشور توسعه پیدا می کند. از آنجا که اغلب میادین نفتی ایران در جنوب کشور واقع شده، این خطوط لوله که بیشتر در مرکز و شمال غرب کشور است، ‌ می‌تواند به پایداری شبکه انتقال نفت کمک شایانی کند.

برای احداث این ۳ خط لوله حدود ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده که در مجموع هزار کیلومتر به خطوط لوله نفت کشور اضافه کرده است.

کد خبر 41000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 5 =