«مهدی صادقینیارکی»امروز (شنبه) در گفتوگویی درخصوص نگرانی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان از باز شدن درهای کشور به روی واردات با بهبود احتمالی فضای سیاسی بینالمللی، افزود: براساس مجوز صادر شده از سوی شورای هماهنگی سران قوا، واردات نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ ردیف از مجموع هشت هزار ردیف تعرفه کالایی که به اندازه کافی در کشور تولید میشوند، ممنوع است و این ممنوعیتها ادامه دارد.
وی بیانداشت: علاوه بر آن، وزارت صنعت درخصوص کالاهایی که به مرحله ساخت داخل میرسند از اعضای کمیسیون ماده یک قانون مقررات صادرات و واردات، حمایتهای تعرفه ای را تقاضا میکند.
صادقینیارکی همچنین به مدیریت ثبت سفارشها اشاره کرد و گفت: برپایه منابع ارزی که قابل تخصیص باشند، مقدار ثبت سفارش کالاها، تجهیزات و ماشینآلات با رعایت سقف و سابقه هر بنگاه مدیریت میشود.
وی تاکیدکرد: مجموعه سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت به گونهای است که منابع محدود را به اولویت واردات مواد اولیه، واسطهای، قطعات و ماشینآلات مورد نیاز اختصاص خواهد داد.
معاون وزیر صنعت تصریحکرد: در سالهای گذشته و متاثر از تحریمها و محدودیتهای اقتصادی، تقاضای بالایی برای داخلیسازی در کشور اتفاق افتاده و بسیاری کالاها و فناوریها بومیسازی شده و پاسخگوی نیاز مشتریان نیز بوده که نیاز به خرید خارجی را کاهش داده است.
وی با اشاره به ارزبری حدود ۲۰ درصد تولیدات صنعتی، افزود: همه ساله در بخشی از نیاز مواد اولیه، واسطهای، اجزا و قطعات، ماشینآلات و تجهیزات صنایع از طریق واردات تامین میشود که برای داخلیسازی آنها برنامه ریزی شده است.
گفتنی است، امسال برنامه داخلیسازی ۳.۲ میلیارد دلاری در دستور کار است که در ۹ ماهه امسال با پروژههای اجرا شده در استانها و برگزاری میزهای تعمیق داخلیسازی، ۲.۲ میلیارد دلار معادل ۶۸.۷ درصد برنامه به ثمر نشست.
نظر شما