انتشار اوراق جدید راهکار تامین مالی توسعه شهری

مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: درراستای تامین مالی توسعه شهری تعاملاتی با شهرداری های کشور انجام شده و قرار بر این است که اوراق های جدیدی به ‌زودی به بازار سرمایه عرضه شود

صبح امروز همایشی در خصوص تامین مالی توسعه شهری با حضور مدیرعامل و نایب رییس بانک شهر، مدیر عامل بانک توسعه صادارت، نایب رییس و معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین رییس شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

دکتر علی صالح آبادی با تاکید بر اینکه بر گزاری چنین همایش هایی اهمیت اقتصاد شهری را بیان می کند، گفت: طی 10 سال گذشته تا کنون همایشی در باره تامین مالی توسعه شهری برگزار نشده، به نوعی اهمیت ویژه ای برای این موضوع در نظر گرفته نمی شد که هم اکنون این موضوع یکی از اولویت ها محسوب می شود.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: اقتصاد شهری از اهمیت بالایی برخوردار است. در این راستا نهادهای مالی تامین کننده نقش پررنگی را ایفا می کنند، همچنین ارتقاء زیر ساخت های شهری و بهبود خدمات شهری شهروندان ممکن نیست مگر آنکه شهرهای مدرن با خدمات شهری بالایی داشته باشیم، البته شباید گفت که همه خدمات نباید به کلان شهر ها محدود شود تا تمرکز جمعیت در تعدادی شهرمشکلاتی را برای مردم ایجاد کند.

رییس پیشین سازمان بورس اوراق بهادار توسعه زیر ساخت های شهری را یک مسئولیت اجتماعی و وظیفه همگانی دانست و گفت: بازارهای مالی و دست اندرکاران  این بازار ها وظیفه خاصی را در راستای این هدف ملی ایفا می کنند، همچنین زمانی که از فعالیت های بخش خصوصی صحبت می کنیم حتما بایستی با رویکرد سودآوری به این موضوع نگاه کنیم.

صالح آبادی درباره فعالیت های بخش خصوصی اظهار کرد: معیار سودآوری یکی از مهم ترین معیارهاست بنابراین باید پروژه هایی مورد بررسی قرار گیرد تا  با امکاناتی که برخی سازمان ها و نهاد های دولتی مانند شهرداری ها در شهرها دارند مطابقت داشته باشد. از سوی دیگر با نگاهی به فعالیت های بخش املاک و مستغلات در کشور  شاهد آن هستیم که این بخش سودآوری لازم را حتی در دوره رکود به همراه داشته است، با این اوصاف می توان برنامه ریزی های متنوعی در این زمینه داشت.

وی ادامه داد: برگزاری چنین همایش هایی از نظر اینکه مسئولین محترم حوزه شهری در کنار دست اندرکاران بازارهای پولی و مالی، پیمانکاران و فعالین اقتصادی این بخش کار بسیار مبارکی است، در این نوع همایش ها می توان درک متقابلی از مشکلات و راه حل آنها در این مسئله پیدا کرد. این حوزه از نظر تامین مالی و گستردگی حجم کار می تواند با بازارهای مالی هماهنگی داشته باشد یعنی به ارتقاء بازارهای مالی اعم از بازارپول و سرمایه کمک کند این موضوع باید به یک شکل خاص و ویژه دنبال شود تا بازارهای مالی و حوزه شهری از یکدیگر استفاده لازم را ببرند.

صالح آبادی بیان کرد: یکی از الزامات حوزه تامین مالی در کشور شکل گیری شرکت های تامین سرمایه بود که در سال 85 تشکیل شد، به این معنا که یک سری ناشران اوراق بهادار در کشور که می خواهند اوراق بهادار منتشر کنند به سرمایه گذاران واگذار کنند. تا امروز حدود 8-9 شرکت تامین سرمایه در کشور فعال است، در کنار این شرکت ها بانک ها هم جزو مهمترین موسسین این شرکت های تامین سرمایه هستند  شرکت های تامین سرمایه زنجیره تکمیلی خدمات بانک ها هستند یعنی بانک، صرافی، کارگزاری، تامین سرمایه این ها در یک زنجیره تکمیلی خدمات مالی هستند. حال با بررسی این روند دنیا  میبینیم بسیاری از بانک های بزرگ دنیا همه این خدمات را در داخل خودشان به صورت کامل انجام می دهند.حالا ممکن است در یک قالب حقوقی باشد یعنی همه این ها به عنوان یک دپارتمان در بانک تعریف شود.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات با تشریح وظایف شرکت های تامین سرمایه گفت: شرکت های تامین سرمایه عمدتا با مشارکت بانک ها، ناشرین اوراق بهادار،سرمایه پذیران، سرمایه گذاران شکل گرفته اند  به‌طور حتم شرکت‌های تأمین سرمایه به‌عنوان واسطه‌گران مالی در این حوزه می‌توانند نقش والایی ایفا کنند، زیرا این شرکت‌ها سهم انتشار اوراق را بر عهده‌دارند و به عقیده من این شرکت‌ها در توسعه بازار سهم بالایی دارند.

رییس پیشین سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر این‌که طراحی اوراق جدید مهم‌ترین برنامه بازار سرمایه است، اضافه کرد: از سال 92،تا کنون شهرداری هرسال مجاز به انتشار 7 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در بازار سرمایه بوده است. این در حالی است که در تمام این سال‌ها حجم اوراق منتشرشده بسیار کمتر تخمین زده‌شده است. به گفته او در سال گذشته، کمتر از 30 درصد از این اعداد محقق شده است، اما امسال با برنامه‌ریزی‌ها و همکاری شرکت‌های تأمین سرمایه و بانک شهر، از ابتدای سال 1350 میلیارد تومان، یعنی 20 درصد این رقم اوراق مشارکت منتشرشده است.

وی تصریح کرد: تا پایان سال جاری به‌احتمال‌زیاد، نه‌تنها برای کلان‌شهرها، بلکه برای شهر‌های کوچک نیز 1650 میلیارد دیگر اوراق به فروش می‌رسد. تاکنون شهر‌های دزفول، 60، سقز 20، تبریز 200، قم 330، مشهد 465 ، کرج 100، اصفهان 150 میلیارد تومان در سال جاری اوراق عرضه کردند.

صالح آبادی بابیان این‌که شرکت تأمین سرمایه آرمان نقش اساسی در انتشار این اوراق بر عهده داشته است ، تشریح کرد: این اوراق همچنین قرار است هزار میلیارد تومان اوراق جدید توسط شهرداری تهران و 100 میلیارد تومان از سوی شهرداری قزوین به‌زودی عرضه کند.

 وی همچنین بابیان این‌که صندوق‌های تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه آرمان بالغ‌بر 6100 میلیارد تومان ارزش‌دارند، اضافه کرد: این اوراق همه متناسب سودآوری با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است. همچنین از مهم‌ترین برنامه‌های ما در پساتحریم، تأمین مالی برای کشور با انتشار اوراق در بازارهای بین‌المللی است. اوراق اجاره، سلف موازی، اوراق سلف، اوراق سرمایه گذاری ویژه صنعت خودرو، صندوق های سرمایه گذاری کالایی، صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر جز مواردی است که در شرکت تامین سرمایه دنبال می شود. 

رییس پیشین سازمان بورس و  اوراق بهادار افزود: با استقبال خوبی که از این اوراق  در بازار سرمایه وجود داشته حجم اوراق شهرداری ها در کشورهای عضو OECD بیش از 20 درصد تولید ناخالص ملی است اما در کشورمان کمتر از 2 درصد است ما خیلی راه طولانی در پیش داریم که حجم انتشارمان را در بازار سرمایه بالا ببریم. هنوز جای کار زیادی وجود دارد و ما درابتدای کار هستیم بانک توسعه صادرات از ظرفیت های خود در راستای توسعه رشد این کار تمام تلاش خود را می کند.  این بانک بانکی است که فعالیت های بین المللی دارد اما تا کنون ما از تامین مالی بین المللی کمی استفاده کرده ایم. پس از برداشته شدن تحریم ها در پسا تحریم امیدواریم بتوانیم انتشار اوراق بهادار بین المللی داشته باشیم. 

کد خبر 400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 10 =